Όσα πρέπει να ξέρεις για τις πόρτες ασφαλείας!

Οι πόρτες ασφαλείας υπάρχουν σήμερα, σχεδόν σε κάθε σπίτι. Ίσως τις έχεις παρατηρήσει σε διαμερίσματα στην πολυκατοικία σου ή στα σπίτια των φίλων σου και ένιωσες και εσύ την ανάγκη να την αποκτήσεις. Πέρα από την σίγουρη ασφάλεια που θα σου προσφέρουν παράλληλα δημιουργούν μια άλλη αισθητική στο χώρο του σπιτιού σου.

Θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου σαν φοιτήτρια να διπλό-τσεκάρει την πόρτα το βράδυ, να τοποθετώ συνεχώς διάφορα συρτάκια, πιστεύοντας έτσι ότι θα εμποδίσω τον κλέφτη να μπει στο σπίτι. Προφανώς και όχι! Όπως και να το κάνουμε με μια παλιά, κλασική, ξύλινη πόρτα νιώθεις απροστάτευτος πόσο μάλλον αν έχεις και παλιά κουφώματα. Αυτοί οι ανεξήγητοι θόρυβοι που ίσως ακούς κατά την διάρκεια της νύχτας, εξαφανίζονται δια μαγείας όταν αποφασίζεις να βάλεις πόρτα ασφαλείας.

Στο εμπόριο πλέον θα βρεις πολλών ειδών μοντέλων, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες. Το θέμα είναι να επιλέξεις εσύ την κατάλληλη πόρτα ασφαλείας για σένα και τις ανάγκες σου. Έχεις λοιπόν, απορίες ή δισταγμούς για το αν αξίζει να επιλέξεις πόρτα ασφαλείας;

Παρακάτω θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες, που μπορείς να λάβεις υπόψιν σου πριν επιλέξεις μία πόρτα ασφαλείας για να θωρακίσεις το σπίτι σου!

Οι πόρτες ασφαλείας είναι οικονομικότερες από ότι νομίζεις

Οικονομικές πόρτες ασφαλείας

Μήπως έχεις ακούσει από γνωστούς σου ότι οι πόρτες ασφαλείας κοστίζουν μια περιουσία; Και πιστεύεις ότι σε περίπτωση βλάβης το κόστος επισκευής είναι μεγάλο; Τα πράγματα ευτυχώς δεν είναι ακριβώς έτσι. Η επιτακτική ανάγκη για ασφάλεια έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο φάσμα τιμών γύρω από τις πόρτες ασφαλείας. Με μία καλή έρευνα και καλύτερα με τη βοήθεια ενός πιστοποιημένου κλειδαρά, θα μπορέσεις να βρεις εκείνη που σου ταιριάζει σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σου.

Δώσε σημασία στο brand της εταιρείας

Παρότι δεν ισχύει πάντα ότι όπου υπάρχει όνομα υπάρχει και ποιότητα, όταν αφορά την ασφάλειά σου είναι σκόπιμο να ελέγξεις και να επιλέξεις τον καλύτερο επαγγελματία της αγοράς. Κάλεσε πιστοποιημένους κλειδαράδες και ενημερώσου, ώστε να βρείς άτομα που σου εμπνέουν εμπιστοσύνη και θέλουν το καλύτερο για σένα και όχι μόνο τα χρήματά σου. Επίσης έχε υπόψιν σου ότι ένα εξειδικευμένο συνεργείο θα σου προσφέρει ποιοτικό αποτέλεσμα και έτσι δε θα έχεις προβλήματα λειτουργικότητας.

Ποια κλειδαριά ασφαλείας να βάλω;

Μην αγνοήσεις την ύπαρξη πιστοποιήσεων ασφάλειας

Εάν ήδη έχεις κάνει την έρευνα σου, θα έχεις παρατηρήσει ότι στην αγορά υπάρχουν πολλά είδη και διαφορετικοί τύποι πορτών. Κάθε πόρτα ασφαλείας φέρει προκαθορισμένους ελέγχους από τα ευρωπαϊκά ινστιτούτα, πιστοποιώντας έτσι την αντοχή της σε περίπτωση διάρρηξης. Επιπλέον, εξίσου σημαντικός είναι και ο βαθμός κλάσης της πόρτας ή αλλιώς η πιστοποίηση αντιδιάρρηξης. Ο βαθμός αυτός μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 1-6. Όσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός τόσο μεγαλύτερη η ασφάλεια που θα σου παρέχει. 

Tip: Μια πόρτα ασφαλείας θεωρείται εξαιρετικά ασφαλής, όταν έχει βαθμολογηθεί ως κλάσης 3 και άνω, όπου προσφέρει ταυτόχρονα ηχομόνωση και θερμομόνωση.

Πόρτες ασφαλείας και κλειδαριές νέας τεχνολογίας

Κλειδαριές ασφαλείας νέας τεχνολογίας

Μην κάνεις το λάθος να αγοράσεις και να εγκαταστήσεις μια πόρτα ασφαλείας η οποία δεν διαθέτει κλειδαριά ασφαλείας νέας γενιάς ή τουλάχιστον κάποια που μελλοντικά να δεχτεί επάνω της ένα αντίστοιχο προϊόν. Οι κλειδαριές ασφαλείας αποτελούν τις περισσότερες φορές πιο ισχυρό μέσο προστασίας απέναντι στους διαρρήκτες από την ίδια την πόρτα.

Βέβαια θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι κάθε κλειδαριά μπορεί συχνά ή έστω τακτικά να αναβαθμιστεί. Η προτεινόμενη αναβάθμιση είναι περίπου κάθε πέντε χρόνια και θα σου εξασφαλίσει στο μέγιστο την απόδοση ασφάλειας που χρειάζεσαι. 

Κλείσε προσφορά για αλλαγή κλειδαριάς ασφαλείας

SOS: Η τοποθέτηση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι

Καινούργια πόρτα ασφαλείας

Μπορεί να μην περίμενες ότι θα έδινες τόση σημασία στην τοποθέτηση της πόρτας ασφαλείας, αλλά πίστεψε με δε θα ήθελες να πάνε χαμένα τα χρήματα που έχεις επενδύσει από μια κακή τοποθέτηση ή μια κακή αντιμετώπιση από ένα συνεργείο. Μια πρόχειρη δουλειά ή μια απροσεξία όσο ασφαλής και να είναι η πόρτα, είναι πιο εύκολο να παραβιαστεί. Επίλεξε έναν κατάλληλο κλειδαρά, ώστε να αποφύγεις να σου εμφανιστούν στο μέλλον προβλήματα είτε λειτουργίας είτε ασφάλειας.

Tip: Να θυμάσαι ότι οι θωρακισμένες πόρτες δεν είναι απαραίτητα και πόρτες ασφαλείας.

Μετά από όσα διάβασες παραπάνω, να είσαι σίγουρος ότι έχεις αποκτήσει τις βασικές γνώσεις που θα σε βοηθήσουν στο τι ακριβώς θα πρέπει να προσέξεις πριν αποφασίσεις να κάνεις αυτή την αλλαγή. Είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που θα μπορούσες να κάνεις όσον αφορά το σπίτι και την ασφάλεια σου. Και πίστεψε με, μετά θα κοιμάσαι εγγυημένα πιο ήσυχα το βράδυ!

Βρες κλειδαρά στην περιοχή σου

You may also like

Leave a Comment