7+2 επιχειρήσεις που μπορείς να ξεκινήσεις με λιγότερα από 100€

Η κρίση είναι ένα θέμα που υπάρχει στην καθημερινότητά μας εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν θα σου μιλήσω για αυτό σήμερα. Οι δημιουργικοί άνθρωποι αναζητούν διαρκώς νέες ιδέες για να ξεχωρίσουν και να αναδείξουν την δουλειά και το ταλέντο τους. Αυτό το άρθρο, λοιπόν, είναι για σένα που θεωρείς ότι είσαι ένας από εκείνους τους ανθρώπους.

Συνήθως στο άκουσμα του όρου «έναρξη επιχείρησης», έρχονται στο μυαλό μας πολύπλοκες διαδικασίες, γραφειοκρατία και φυσικά, μεγάλα κεφάλαια που πρέπει να ρισκάρει ο ενδιαφερόμενος, στην προσπάθειά του να ανοίξει μια επιχείρηση εν μέσω κρίσης.

Ωστόσο, στην online εποχή τα μεγάλα κεφάλαια δεν είναι πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει μία επιχείρηση. Η καλή γνώση των τεχνολογικών εργαλείων που μας προσφέρονται, η δημιουργικότητα αλλά κυρίως, το πραγματικό ενδιαφέρον για αυτό που θέλουμε να κάνουμε, είναι όλα όσα χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε τη δική μας δουλειά.

Δεν με πιστεύεις; Διάβασε παρακάτω και θα βρεις 7+2 επιχειρήσεις που μπορείς να ξεκινήσεις με λιγότερα από 100€

1. Blogger

Τι πιο φρέσκο, απλό και δημιουργικό, από το να ξεκινήσεις το δικό σου blog; Οι πλατφόρμες στις οποίες μπορείς να κινηθείς είναι αμέτρητες και μπορείς να φτιάξεις τη σελίδα σου χωρίς να έχεις απαραίτητα τις γνώσεις ενός προγραμματιστή. Ακόμα και αν έχεις απορίες, στο internet υπάρχει άπειρο υλικό για να πάρεις τις απαντήσεις και τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Η θεματολογία που θα διαλέξεις για το blog σου έχει να κάνει κυρίως με τα ενδιαφέροντα ή τα ταλέντα σου, που σημαίνει ότι μπορεί να αφορά οτιδήποτε θέλεις εσύ. Μην ξεχνάς ότι πολλοί διάσημοι σε όλο τον κόσμο, ξεκίνησαν μέσα από ένα blog.

Tip: Επειδή όπως είπαμε, η τεχνολογία εξελίσσεται πολύ γρήγορα, είναι σημαντικό για να κάνεις αυτή τη δουλειά, να μπορείς να παρακολουθείς τα trends, ώστε να μην βρεθείς εκτός αγοράς, χωρίς να το καταλάβεις.

2. Freelance Copywriter

Υπάρχουν πάρα πολύ καλοί copywriters στην Ελλάδα, αρκετοί ωστόσο είναι πολύ δυσεύρετοι. Να, λοιπόν, η ευκαιρία για εσένα που θέλεις να προβάλεις την δουλειά σου και να γίνεις «ορατός» στους δυνητικούς σου πελάτες. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα digital property που να δείχνεις κομμάτια της δουλειάς σου και τους τρόπους που μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος ενδιαφερόμενος μαζί σου. Για την συγκεκριμένη δουλειά, δεν χρειάζεσαι προσωπικό, ούτε συγκεκριμένο χώρο για να εργαστείς, αφού η δουλειά βγαίνει μόνο από εσένα και εσύ μπορείς να αποφασίσεις που σου αρέσει να δουλεύεις.

3. Graphic Designer

Στη δική σου περίπτωση, ίσως να μην χρειαστεί να πω πολλά, γιατί πιθανότατα ήδη δουλεύεις ατομικά, όπως οι περισσότεροι graphic designers. Αν όμως είσαι νέος στον χώρο και ψάχνεις τρόπο να ξεκινήσεις, τι καλύτερο από μία δική σου σελίδα που να περιέχει δείγματα της δουλειάς σου; Είσαι ήδη αρκετά δημιουργικός άνθρωπος και θα βρεις τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να προβάλεις τον εαυτό σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να διαθέσεις κάποιο μεγάλο ποσό, παρά μόνο αρκετό χρόνο και προσωπική δουλειά.

4. Χειροποίητα Αξεσουάρ

Εδώ δεν χρειάζεται να έχεις κάποια συγκεκριμένη εξειδίκευση, παρά μόνο όρεξη και ταλέντο. Τα χειροποίητα αξεσουάρ είναι πάρα πολύ δημοφιλή σήμερα και οι δυνατότητες που έχεις είναι ατελείωτες, όσο το ψάχνεις και ασχολείσαι. Τα υλικά για να φτιάξεις τα δικά σου χειροποίητα αξεσουάρ είναι εύκολο να τα βρεις και μπορείς να τα πετύχεις σε πολύ χαμηλές τιμές. Φυσικά, αν στο νου σου έχεις να φτιάξεις αξεσουάρ πολυτελείας, τα υλικά μοιραία θα σου στοιχίσουν αρκετά παραπάνω, αυτό είναι όμως κάτι που θα το αποφασίσεις εσύ. Η αγορά είναι μεγάλη και τα όμορφα αξεσουάρ δεν θα πάψουν ποτέ να κινούν το ενδιαφέρον του κόσμου και κυρίως των γυναικών!

5. Baby sitting

Μία από τις πιο ωραίες δουλειές, αν θέλεις την γνώμη μου, με την προϋπόθεση ότι αγαπάς τα παιδιά, είναι το baby sitting. Είναι μια δουλειά με αρκετή ζήτηση, αφού στα περισσότερα ζευγάρια σήμερα, εργάζονται και οι δύο πλευρές και οι ανάγκες για αξιόπιστα άτομα που θα φροντίζουν τα παιδιά είναι μεγάλες.
Τι θα χρειαστείς; Αγάπη για παιδιά, δημιουργικές και διασκεδαστικές ιδέες για να τα απασχολείς και φυσικά λίγη υπομονή. Αν έχεις και γνώσεις παιδαγωγικής τότε ακόμα καλύτερα!

6. Φύλαξη και φροντίδα κατοικίδιων

Αν πάλι η αδυναμία σου για τα κατοικίδια υπερισχύει, τότε μπορείς να στραφείς στη φύλαξη, την φροντίδα τους ή και γιατί όχι, την εκπαίδευσή τους. Όλοι όσοι είμαστε φιλόζωοι ξέρουμε πως οι μικροί μας φίλοι χρειάζονται την δική τους φροντίδα. Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας όμως δεν επιτρέπουν σε όλους όσους έχουν κατοικίδια να αναλάβουν την φροντίδα μόνοι τους. Και εκεί, εμφανίζεσαι εσύ και προσφέρεις την λύση σε όσους σε χρειάζονται!

7. Personal trainer

Η εποχή μας θέλει όλους να κάνουμε μεγάλη στροφή στον υγιεινό τρόπο ζωής. Τα γυμναστήρια γεμίζουν με συνδρομές, αλλά όχι απαραίτητα και με κόσμο που γυμνάζεται συστηματικά. Ο personal trainer είναι ο καλύτερος φίλος όσων θέλουν υιοθετήσουν την γυμναστική στην καθημερινότητά τους αλλά δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με το πρόγραμμα ενός γυμναστηρίου. Οι περισσότεροι μάλιστα, είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν ένα μεγαλύτερο ποσό προκειμένου να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνεπώς, αν είσαι και εσύ γυμναστής, μήπως να σκεφτείς να προωθήσεις την δουλειά σου προς αυτή την κατεύθυνση;

8. Διοργάνωση γάμων

Τέτοιου είδους υπηρεσίες είναι πάρα πολύ δημοφιλείς στο εξωτερικό, έχουν αρχίσει να κερδίζουν μεγάλο έδαφος όμως και στην Ελλάδα. Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας παράλληλα με την οργάνωση ενός γάμου, πολλές φορές δεν μπορούν να συμβαδίσουν και τα ζευγάρια αναζητούν ολοένα και περισσότερο, κάποιον άνθρωπο που θα αναλάβει την οργάνωση από την γεύση που θα έχουν τα κουφέτα μέχρι και το χρώμα του κρασιού που θα πιουν οι καλεσμένοι. Οι λεπτομέρειες είναι αμέτρητες και χρειάζονται αρκετό ψάξιμο και οργάνωση. Αν είσαι οργανωτικό άτομο και θεωρείς ότι θα σου άρεσε να βοηθάς τους ανθρώπους να ετοιμάσουν την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους, τότε μια νέα καριέρα ίσως είναι εδώ για σένα!

9. Ψυχολογική υποστήριξη online

Η ψυχολογική υποστήριξη έχει βοηθήσει και εξακολουθεί να βοηθάει πάρα πολλούς ανθρώπους καθημερινά. Ευτυχώς πλέον η κοινωνία μας έχει αποβάλλει όλα τα ταμπού και τα στερεότυπα που αφορούσαν άτομα που δέχονται τέτοιου είδους θεραπεία. Για τον λόγο αυτό, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, σήμερα, αναζητούν ψυχολογική υποστήριξη, ενώ πολλοί ακόμα θα το ήθελαν αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η τεχνολογία έρχεται και πάλι να δώσει τη λύση, αφού οι online συνεδρίες πλέον είναι πάρα πολύ διαδεδομένες και λύνουν πολλά προβλήματα, όπως την μετακίνησης, της απόστασης, της γλώσσας (για όσους ζουν στο εξωτερικό) αλλά και εν μέρη το οικονομικό, αφού συνήθως είναι πιο φθηνές από τις κανονικές συνεδρίες. Παράλληλα, δίνει λύση και στον θεραπευτή αφού ο κλάδος έχει επηρεαστεί πάρα πολύ από την οικονομική κρίση.

You may also like