βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Οι περισσότεροι από εμάς ακούγοντας τη φράση βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου, την ταυτίζουν με ένα απλό πλύσιμο αυτοκινήτου. Στην πραγματικότητα όμως, δεν είναι το ίδιο. Ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου, είναι ουσιαστικά ένας βαθύτερος καθαρισμός του εσωτερικού μέρους ενός αμαξιού. Ο καθαρισμός αυτός, μπορεί να γίνει με τη χρήση ειδικών καθαριστικών και εξειδικευμένων μηχανημάτων. Αν μπορούσες να δεις πόσα μικρόβια υπάρχουν σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου, το σίγουρο είναι πως θα πήγαινες συνεχώς το αυτοκίνητο σου για καθάρισμα.

Όμως, ποιά είναι ακριβώς η διαδικασία του βιολογικού καθαρισμού αυτοκινήτου; Και πόσο συχνά πρέπει να προχωράς σε μια τέτοια εργασία; Παρακάτω θα μάθεις όσα χρειάζεται να ξέρεις!

Ξεσκόνισμα εσωτερικού μέρους

βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου

Ένα συνεργείο καθαρισμού ξεκινάει τη διαδικασία σκουπίζοντας και ξεσκονίζοντας το εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου με ειδικά μηχανήματα ατμού. Φυσικά προηγουμένως πρέπει να έχουν αφαιρεθεί όλα τα μεγάλα αντικείμενα που υπάρχουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε καταστροφή του εξοπλισμού του. Έπειτα, γίνεται πλύση του αυτοκινήτου και στο εξωτερικό μέρος του για να καθαριστούν και οι όποιες βρωμιές έχουν μαζευτεί από τον εσωτερικό καθαρισμό.

Κλείσε προσφορά για Βιολογικό Καθαρισμό Αυτοκινήτου στο χώρο σου

Απολύμανση εσωτερικού μέρους

απολύμανση αυτοκινήτου

Μετά το ξεσκόνισμα, ακολουθεί ο ψεκασμός του απολυμαντικού υγρού. Παρακάτω μπορείς να δεις μερικές πληροφορίες για το πως γίνεται η διαδικασία αυτή.

  • Αρχικά, το συνεργείο καθαρισμού ξεκινά τον καθαρισμό από τον ουρανό. Πιο συγκεκριμένα, δε χρησιμοποιούν μηχάνημα που βγάζει αέρα με πίεση, καθώς υπάρχει κίνδυνος ο ουρανός να ξεκολλήσει και να “κρεμάσει”. Αντιθέτως, στη συγκεκριμένη περιοχή γίνεται καθαρισμός με προσεκτικό τρίψιμο για αφαίρεση λεκέδων και απόσμηση της περιοχής. 
  • Τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου ψεκάζονται κανονικά με απολυμαντικό υγρό. Στα δυσπρόσιτα σημεία γίνεται καθαρισμός με τη βοήθεια ειδικών πινέλων και σφουγγαριών. Για παράδειγμα, το ταμπλό, το τιμόνι, ο λεβιές ταχυτήτων, αφού ψεκαστούν με το συγκεκριμένο υγρό, καθαρίζονται και με ένα πινέλο. Αντίστοιχα, τα καθίσματα τρίβονται με ειδικό βουρτσάκι και στη συνέχεια, απορροφούν τυχόν σκουπίδια μέσω του μηχανήματος καθαρισμού. 
  • Ακολουθεί η πλύση του πατώματος με ειδική πλυστική μηχανή, του χώρου αποσκευών αλλά και ο καθαρισμός των ζωνών ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται η σίγουρη απολύμανση όλου του αυτοκινήτου.

Χρήση σκούπας αναρρόφησης υγρών και στερεών

καθαρισμός αυτοκινήτου με σκούπα

Σε αυτό το στάδιο, με τη βοήθεια του κατάλληλου μηχανήματος αφαιρούνται υγροί και στερεοί λεκέδες από όλα τα μέρη του αυτοκινήτου και αποθηκεύονται σε ένα ειδικό δοχείο.

Και κάτι που πολύ πιθανόν να μην γνώριζες… Όταν ολοκληρωθεί αυτό το βήμα, μπαίνει σε λειτουργία το καλοριφέρ του αυτοκινήτου και με κλειστές πόρτες και παράθυρα, επιτυγχάνεται το στέγνωμα των σημείων που περάστηκαν με απολυμαντικό υγρό προηγουμένως.

Κλείσε προσφορά για Βιολογικό Καθαρισμό Αυτοκινήτου στο χώρο σου

Χρονική διάρκεια βιολογικού καθαρισμού αυτοκινήτου

Για να μπορέσει ένας επαγγελματίας να προσδιορίσει πόσο χρόνο χρειάζεται όλη η προηγούμενη διαδικασία, απαιτείται προηγουμένως να γνωρίζει το υλικό στο εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου. Αν για παράδειγμα, το αυτοκίνητο έχει υφασμάτινα καθίσματα, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος καθαρισμού σε σχέση με ένα αυτοκίνητο με δερμάτινα καθίσματα.

Κατά μέσο όρο, η διαδικασία για έναν βιολογικό καθαρισμό σε υφασμάτινα καθίσματα διαρκεί από 2-4 ώρες. Αυτό συμβαίνει, επειδή το ύφασμα αποτελεί “φωλιά” των μικροβίων, τα οποία μπορούν πολύ εύκολα να μεταφερθούν στο εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου. Από την άλλη πλευρά, ο χρόνος καθαρισμού δερμάτινων υφασμάτων μπορεί να είναι ακόμα και ο μισός! Για τον καθαρισμό δερμάτινων υφασμάτων, υπάρχουν ειδικά εργαλεία που βοηθούν στο τρίψιμο και στο σκούπισμά του, διαφορετικά από αυτά του υφάσματος, ώστε να μη βλάψουν το δέρμα. Τέλος, στην περίπτωση του δέρματος πραγματοποιείται κέρωμα για να αυξηθεί η γυαλάδα και η διάρκεια ζωής του. 

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ένας βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου;

βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου

Οι επαγγελματίες συνιστούν να γίνεται βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου κάθε 6 μήνες, ειδικά αν χρησιμοποιείται καθημερινά. Σε συνδυασμό με ένα εβδομαδιαίο τυπικό πλύσιμο αυτοκινήτου, δε θα βρεθείς ποτέ στη δυσάρεστη θέση να οδηγείς και τα πίσω καθίσματα ή ο χώρος αποσκευών να είναι σε άθλια κατάσταση. 

Βέβαια, η συχνότητα του καθαρισμού είναι καθαρά υποκειμενική και έχει μεγάλη σημασία πόσο συχνά χρησιμοποιείται το αυτοκίνητο. Όσο λιγότερη η χρήση του, τόσο πιο αραιά μπορεί να γίνεται και ένας βιολογικός καθαρισμός. Ένα λογικό χρονικό διάστημα γι’ αυτήν τη περίπτωση είναι μια φορά στα 2 χρόνια. Το σίγουρο είναι ότι συμβάλλει στην απολύμανση όλων των επιφανειών αλλά και του συστήματος εξαερισμού. Έτσι, θα ξέρεις πως η υγεία η δική σου αλλά και των επιβατών εντός του αυτοκινήτου δε θα διατρέχει κάποιο κίνδυνο λόγω αυξημένων μικροβίων στο χώρο. Ειδικά αν μεταφέρεις παιδιά, κατοικίδια ή ηλικιωμένους, το συγκεκριμένο είδος καθαρισμού κρίνεται αναγκαίο.

Τέλος, μήπως πιστεύεις ότι το κόστος ενός βιολογικού καθαρισμού αυτοκινήτου είναι αυξημένο και εξακολουθείς να έχεις δεύτερες σκέψεις; Στην αγορά σίγουρα θα βρεις μεγάλο εύρος τιμών από διαφορετικές επιχείρήσεις. Αν θέλεις να έχεις ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα από επαγγελματίες για βιολογικό αυτοκινήτου, δεν έχεις παρά να εμπιστευτείς την προσφορά που θα βρεις στο 11888 giaola!

You may also like

Leave a Comment