Γιατί το ψυγείο βγάζει νερά;

Αν το ψυγείο σου βγάζει νερά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι χάλασε ή ότι θέλει αντικατάσταση. Αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο βασική οικιακή συσκευή και μια δυσλειτουργία να παρατηρήσεις, μπορεί να σου χαλάσει την ημέρα. Και αυτό, γιατί είναι εκείνη η συσκευή που διατηρεί φρέσκα όλα σου τα τρόφιμα. Μην ξεχνάς όμως ότι λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο και είναι λογικό να εμφανίσει ορισμένες βλάβες.

Κάποιες από αυτές ίσως να μην χρειάζονται επισκευή από κάποιον ψυκτικό. Για παράδειγμα, αν η πόρτα του ψυγείου δεν κλείνει καλά και μπαίνει ζεστός αέρας ή αν ο θερμοστάτης είναι σε υψηλό βαθμό και παγώνει υπερβολικά τα τρόφιμα, είναι ζητήματα όπου μπορείς να τα λύσεις και μόνος σου.

Υπάρχουν και εκείνα όμως που καθιστούν απαραίτητη την βοήθεια από αξιόπιστο επαγγελματία. Όπως στην προκειμένη, όταν το ψυγείο βγάζει νερά.

Επισκευή οικιακών συσκευών: Πότε χρειάζεσαι επαγγελματία για την επίλυση της βλάβης;

Είναι αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα, αλλά και ενοχλητικό, αφού εμφανίζονται νερά από το πουθενά και είσαι συνεχώς με μια σφουγγαρίστρα στο χέρι. Καλό θα ήταν με το που εντοπίσεις τη βλάβη, να επικοινωνήσεις με έναν ψυκτικό, ώστε να σου δώσει λύση άμεσα.

Πριν φτάσεις όμως σε αυτό το στάδιο, ας δούμε τι μπορεί να φταίει και το ψυγείο βγάζει νερά.

Η πόρτα του ψυγείου δεν εφαρμόζει όταν κλείνει

Βλάβη στην πόρτα του ψυγείου

Είναι συνηθισμένο να εμφανίζεται πρόβλημα στην πόρτα, και έτσι το ψυγείο να βγάζει νερά. Όταν την ανοιγοκλείνεις συνεχώς και μερικές φορές χωρίς πραγματικά να χρειάζεσαι κάτι, θα έχεις παρατηρήσει ότι δεν δίνεις την απαραίτητη σημασία για το αν την έκλεισες σωστά. Έτσι, η πόρτα ενδέχεται να παραμένει ανοιχτή, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται πάγος ή κάποια τρόφιμα να χαλάνε πολύ πιο γρήγορα.

Ακόμα, υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν τρόφιμα που εμποδίζουν το σωστό κλείσιμο της πόρτας. Επίσης μπορεί τα ράφια του ψυγείου να μην είναι τοποθετημένα σωστά.

Καλό θα ήταν να ελέγχεις σε τακτά χρονικά διαστήματα αν τα λάστιχα περιμετρικά του ψυγείου είναι βρώμικα ή έχουν χαλάσει. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλευτείς έναν ειδικό. Έτσι, θα σου τα αντικαταστήσει εύκολα και με αρκετά οικονομικό τρόπο.

Υπερβολική συσσώρευση πάγου

ψυγείο βγάζει νερά

Η συσσώρευση πάγου στα τοιχώματα ή στην πλάτη του ψυγείου, είναι κακό σημάδι. Συνήθως η απόψυξη είναι η λύση άσχετα αν υπάρχει πολύς πάγος ή όχι. Καλό θα ήταν να πραγματοποιείται σίγουρα μια φορά τον χρόνο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Βέβαια, αν και μετά την απόψυξη το ψυγείο βγάζει νερά, τότε μάλλον χρειάζεται άμεσα επισκευή. Εκτός του ότι είναι μεγάλη ταλαιπωρία να κάνεις απόψυξη τακτικά, η συσσώρευση πάγου σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος και κακοσυντηρημένες τροφές.

Κλείσε ραντεβού άμεσα με ψυκτικό στην περιοχή σου

Σπασμένο δοχείο συλλογής νερού

Μια πιθανή αιτία που απαντά στο γιατί το ψυγείο βγάζει νερά, είναι το δοχείο συλλογής νερού. Το διαθέτουν τα περισσότερα ψυγεία να έχει υποστεί κάποια φθορά ή χειρότερα να έχει σπάσει. Το δοχείο βρίσκεται στο πίσω μέρος του ψυγείου και μπορείς εύκολα να το εντοπίσεις και μόνος σου. Αυτό που συμβαίνει με το δοχείο είναι ότι μαζεύονται εκεί όλα τα νερά του ψυγείου και με την βοήθεια του μοτέρ εξατμίζονται στον χώρο. Καλό είναι να ελέγξεις αν το δοχείο έχει τρυπήσει και γι αυτό βρίσκεις νερά κάτω από το ψυγείο σου. Μπορείς πολύ εύκολα να το αφαιρέσεις, να το γεμίσεις με νερό και να το τσεκάρεις. Αν λοιπόν μετά από αυτήν την διαδικασία, καταλάβεις ότι υπάρχει διαρροή, πρέπει να καλέσεις άμεσα έναν επαγγελματία για την επισκευή του.

Μπλοκαρισμένοι σωλήνες στο δοχείο συλλογής

ψυγείο επισκευή

Οι σωλήνες που υπάρχουν για να περνάει το νερό στο δοχείο συλλογής μπορεί να είναι βουλωμένοι, κατεστραμμένοι ή έχουν μετατοπιστεί από τη θέση τους. Η συσσώρευση αλάτων στο σωληνάκι μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες στο ψυγείο. Η συνεχόμενη λειτουργία του όλη την ημέρα είναι κάτι που το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο. Μπορείς επίσης εύκολα να αφαιρέσεις το σωληνάκι και να το καθαρίσεις προσεκτικά, αν το πρόβλημα του είναι μόνο αυτό. Βέβαια σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε αξιόπιστο τεχνικό του 11888 giaola. Με την κατάλληλη γνώση και εμπειρία θα εξετάσει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα και γιατί τελικά το ψυγείο βγάζει νερά.

Τώρα λοιπόν ξέρεις κάποιους πιθανούς λόγους που το ψυγείο βγάζει νερά. Και δυστυχώς είναι από εκείνες τις συσκευές που εξαιτίας της αδιάκοπης χρήσης του, εμφανίζει προβλήματα συχνότερα από τις υπόλοιπες οικιακές συσκευές. Για παράδειγμα, μερικά ακόμα προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει το ψυγείο σου κατά τη διάρκεια της ζωής του είναι: προβλήματα ψύξης, απόψυξης, ελαττωματική καλωδίωση, σπασμένη πλάκα αποστράγγισης, σπινθήρα από την πρίζα, απόφραξη αποχέτευση κτλ.

Όταν σου εμφανιστεί κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα, μην τα βάψεις σκούρα. Μην σκεφτείς αμέσως να αντικαταστήσεις το παλιό σου ψυγείο με ένα καινούργιο.

Να είσαι σίγουρος ότι δεν σε συμφέρει τόσο, όσο να συμβουλευτείς έναν εξειδικευμένο τεχνικό ψυγείου του 11888 giaola. Θα σου δώσει άμεση λύση, σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω προβλήματα. Με την γνώση και την εμπειρία που κατέχει και με απόλυτα οικονομικό τρόπο.

Κλείσε προσφορά για Διάγνωση Βλάβης Οικιακών Συσκευών

You may also like