Instagram Business Profile: Πως να χτίσεις το εταιρικό σου profile| 6 tips για περισσότερους followers

Το Instagram αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα οπτικοακουστικά μέσα των τελευταίων χρόνων, που χρησιμοποιούν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις για να τραβήξουν το ενδιαφέρον των πελατών τους, αντιλαμβανόμενες τη δύναμη της εικόνας! Και αφού η εικόνα μετράει, η δημιουργία Instagram Business Profile, αποτελεί μια κίνηση που επιβάλλεται -ειδικά αν ταιριάζει με το ύφος της εκάστοτε εταιρείας!

Όμως, για να μπορέσει να είναι αποδοτικό ένα τέτοιου είδους εργαλείο- και σε συνάρτηση με τον ανταγωνισμό της εικόνας που επικρατεί από άλλες επιχειρήσεις- η απόκτηση περισσότερων followers και εν δυνάμει πελατών, αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία.

Αν λοιπόν, θεωρείς ότι ταιριάζει στην επιχείρησή σου ένα Instagram Profile και αναρωτιέσαι ποια είναι τα κατάλληλα βήματα για να χτίσεις το εταιρικό σου profile και να αποκτήσεις περισσότερους followers, τότε είσαι στο σωστό σημείο!

Προσοχή στο ύφος και το style του λογαριασμού σου

Ένα από τα κύρια ερωτήματα που πρέπει να απαντήσεις πριν ανοίξεις το

Instagram Business Profile

, είναι το ύφος και το style που θες να έχει η εικόνα της εταιρείας σου στο συγκεκριμένο social media. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να αποφασίσεις τι ύφος θα υπηρετείς, ώστε να δημιουργήσεις μια αρκετά συνεκτική εικόνα στο λογαριασμό σου. Αυτό θα δώσει την εντύπωση σε όποιον ακολουθεί το Instagram Business Profile της επιχείρησής σου, μιας προσεγμένης και επιμελημένης εταιρικής εικόνας. Αν δεν μπορείς να το φανταστείς, σκέψου το σαν να είναι το online κανάλι επικοινωνίας σου με τους πελάτες! Δεν πρέπει να είναι το ίδιο περιποιημένο, όπως και το μαγαζί σου;

Η εικόνα…μετράει

Η εικόνα μετράει…και το Instagram είναι ένα άκρως καλλιτεχνικό social media. Ό,τι έχει σχέση με φωτογραφίες και βίντεο, μπορείς να το βρεις στο Instagram. Η διαφορά όμως του προσωπικού από στο Instagram Business Profile, έγκειται στο γεγονός πως το επαγγελματικό profile πρέπει να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή στο δημιουργικό σου!

Δώσε λίγο μεγαλύτερη σημασία στις ποιοτικές φωτογραφίες και στα καλά μονταρισμένα βίντεο! Το καλό και προσεγμένο δημιουργικό του Instagram, κάνει τους followers να ακολουθούν έναν εταιρικό λογαριασμό που θα τους τραβήξει το ενδιαφέρον και την προσοχή. Αξίζουν μερικά λεπτά με αφοσίωση στη λεπτομέρεια της εικόνας για να αποκτήσεις περισσότερους followers που θα λατρεύουν ό,τι βλέπουν στον εταιρικό σου λογαριασμό! Αν ωστόσο, αυτό σε δυσκολεύει, πάντα μπορείς να πάρεις τη γνώμη ενός expert. 

Χρησιμοποίησε τα Instagram Hashtags

Το Instagram μπορεί να μην σου δίνει τη δυνατότητα clickable url κάτω από κάθε photo του Instagram Business Profile σου, όμως σου δίνει την ευκαιρία για χρησιμοποιήσεις πλήθος hashtags που θα πολλαπλασιάσουν αυτομάτως την προβολή της φωτογραφίας ή του βίντεό σου! Οι χρήστες του Instagram μπορούν πλέον να ακολουθούν τα hashtags που τους ενδιαφέρουν ή αν πατούν πάνω σε αυτά, μπορούν να βλέπουν ό,τι αφορά το συγκεκριμένο hashtag. Θυμήσου ότι τα Instagram hashtags λειτουργούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ’ ότι τα hashtags του Facebook! Βάλε λοιπόν, λίγες λέξεις, σε κάθε photo και θα κερδίζεις κάθε μέρα μερικούς followers.

Να έχεις συνέπεια στις αναρτήσεις σου

Το κοινό εξοικειώνεται με το περιεχόμενο που παρουσιάζεις στο Instagram Business Profile σου, με αποτέλεσμα υποσυνείδητα να θυμάται πως κάθε μέρα ή κάθε δύο μέρες, θα δει μια ανάρτηση που να αφορά το προϊόν ή την υπηρεσία σου. Αν δεν είσαι συνεπής, στην ημέρα και στην ώρα ανάρτησης του περιεχομένου σου, οι followers θα αρχίσουν να μειώνονται παρά να αυξάνονται! Και αυτό γιατί θα σταματήσουν να έχουν την ίδια συνεχόμενη αλληλεπίδραση με την υπηρεσία ή το προϊόν σου. Γι’ αυτό, να έχεις συνέπεια στις αναρτήσεις σου!

Και το Instagram θέλει το savoir vivre του!

Κάθε άνθρωπος, όταν κάνει ένα σχόλιο ή δείχνει πως κάτι του αρέσει, θέλει ανταπόδοση και ανταπόκριση. Και αυτός είναι ένας κανόνας που ισχύει γενικά. Πολύ περισσότερο, στα social media, που οι χρήστες μπαίνουν δύσκολα στη διαδικασία να δείξουν ότι κάτι τους αρέσει πραγματικά! Όταν λοιπόν, δείχνουν ότι τους αρέσει η εικόνα που μόλις ανάρτησες ή σχολιάζουν θετικά την υπηρεσία ή το προϊόν σου, μην ξεχνάς να ανταποδώσεις με ευγένεια και σεβασμό! Θυμήσου ότι και τα social media, χρειάζονται το savoir vivre τους!

Το storytelling του story

Μια φορά και έναν καιρό…ξεκίνησαν τα stories του Instagram! Τα stories μπορούν να δείχνουν όσες λεπτομέρειες έχεις να πεις στο κοινό σου…καθημερινά! Η ποιότητα αλλά και η διαφορετικότητα της καθημερινής κατάστασης που συμβαίνει στην επιχείρησή σου, θα κάνει τους followers σου να παρακολουθούν όλο και περισσότερα stories. Σκέψου το σαν μια μικρή αφήγηση ιστορίας που μπορείς να δείχνεις σε επεισόδια στο κοινό σου το οποίο σιγά σιγά και με βάση τη συνέπειά σου, θα συνηθίζει σε αυτό που βλέπει.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε και να σε ωθήσαμε ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία του Instagram Business Profile και στην αύξηση των followers! Αν χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός expert ή επιθυμείς να μάθεις και άλλα νέα για να αναπτύξεις την επιχείρησή σου δες εδώ.

You may also like