Ιδέες για μοντέρνες τεχνοτροπίες τοίχου στο χώρο σου

Οι περισσότεροι από εμάς όταν διακοσμούμε έναν χώρο, ασχολούμαστε με τα έπιπλα, τα υφάσματα, τις κουρτίνες και γενικά τα αξεσουάρ που θέλουμε να βάλουμε στον χώρο αυτό. Ξεχνάμε όμως πόσο πολύ επηρεάζουν οι τοίχοι τη συνολική εικόνα του δωματίου. Μήπως να αλλάξεις χρώμα στον τοίχο ή να βρεις κάποιες έξυπνες ιδέες για τεχνοτροπίες τοίχου;

Μερικές τεχνοτροπίες τοίχου είναι η λύση σε περίπτωση που νιώθεις οτι η απόχρωση που έχεις στον τοίχο σου είναι ξεπερασμένη. Ειδικά όταν συνδυάζονται με τους αγαπημένους σου συνδυασμούς χρωμάτων, μπορούν να κάνουν τους τοίχους του σπιτιού σου πολύ πιο ελκυστικούς.

Πάρε Προσφορές από Ελαιοχρωματιστές εύκολα εδώ

Οι ακόλουθες ιδέες είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να δώσεις σε οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σου μια φρέσκια και ελκυστική ατμόσφαιρα. Ποιές τεχνοτροπίες τοίχου ταιριάζουν στο στυλ του σπιτιού σου;

Ριγέ

ριγέ τεχνοτροπίες τοίχου

Οι ρίγες στους τοίχους είναι μία από τις τεχνοτροπίες τοίχου που αποτελεί διαχρονικό ντεκόρ, ξεχωρίζοντας πάντα και δίνοντας μια διασκεδαστική διάθεση σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για υπνοδωμάτια και παιδικά δωμάτια. Mπορούν να ενσωματωθούν άνετα και σε άλλους χώρους ενός σπιτιού, όπως στο σαλόνι ή στην τραπεζαρία, με άπειρους τρόπους. Κάθετες, οριζόντιες, πιο λεπτές, πιο χοντρές, διαγώνιες είναι μερικές από αυτές που μπορούμε να αναφέρουμε.

Το πιο σημαντικό από όλα, είναι πως μπορείς να τις φτιάξεις πολύ εύκολα και μόνος σου. Αλλά βέβαια αν πιστεύεις πως είναι κουραστική διαδικασία και χρειάζεσαι βοήθεια, μπορείς να απευθυνθείς και σε έναν επαγγελματία. Οποιοδήποτε σχέδιο και αν διαλέξεις, το σίγουρο είναι πως αυτή η επιλογή δεν θα σε απογοητεύσει καθόλου. 

Δες χρώματα για το σαλόνι σου.

Πουά

πουά τεχνοτροπία τοίχου

Αν δεν είσαι από τους ανθρώπους που σου έχουν τάση στο να φτιάχνουν πράγματα μόνοι τους, αλλά παρόλα αυτά θες να ανανεώσεις τον χώρο σου, μπορείς να δοκιμάσεις αυτή την απόχρωση των πουά. Τα πουά είναι αγαπημένα όλων των εποχών και η μια τάση που δε φεύγει ποτέ από τη μόδα.

Όταν πρόκειται για την προσθήκη τους στους τοίχους σου, είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστούν. Να είσαι σίγουρος ότι ένας τοίχος με πουά στοιχεία θα τραβήξει αμέσως την προσοχή. Έτσι, εάν θέλεις να κάνεις ένα δωμάτιο πιο παιχνιδιάρικο και πιο τολμηρό, θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις πουά.

Τεχνοτροπίες τοίχου με σφουγγάρι

βάψιμο με σφουγγάρι

Το sponging είναι μια τεχνική ζωγραφικής η οποία περιλαμβάνει τη χρήση ενός σφουγγαριού κυλίνδρου βαφής ή ακόμα και κυριολεκτικού σφουγγαριού. Είναι μια από τις τεχνοτροπίες τοίχου με την οποία μπορείς να πετύχεις πολλά και διαφορετικά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, αν θες να προσθέσεις περισσότερο βάθος στο δωμάτιο, “σφουγγάρισε” τον πιο σκουρόχρωμο τοίχο με ένα πιο ανοιχτό χρώμα. Έτσι, δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος. Επίσης, δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις και δεξιότητες ζωγραφικής. Γι΄αυτό και είναι μια φοβερή ευκαιρία για όλη την οικογένεια να συμμετάσχει σε αυτήν τη διαδικασία!

Metallics

Αν θέλεις εντυπωσιακό αποτέλεσμα, πρόσθεσε μεταλλικά στοιχεία στο χώρο σου. Το υπέροχο με αυτό το στυλ ζωγραφικής είναι πως υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να το εφαρμόσεις. Μπορείς για παράδειγμα, να βάψεις όλο τον τοίχο με μεταλλική απόχρωση για ένα πιο κομψό αποτέλεσμα.

Επίπλέον, μπορείς να προσθέσεις μεταλλικά μπλοκς για μια πιο δυναμική εμφάνιση. Εάν έχεις υιοθετήσει ένα σύγχρονο και μοντέρνο στυλ σε ένα υπνοδωμάτιο, οι τεχνοτροπίες τοίχου με μέταλλο θα είναι πιθανότατα ιδανικές για να βελτιώσεις το σχεδιασμό του. Το σίγουρο είναι πως με αυτόν τον τρόπο προσθέτεις μοναδική λάμψη στον χώρο σου με πολύ λίγη προσπάθεια. 

Τεχνοτροπίες τοίχου με strie

χρώματα για σπίτι

Το strie είναι η γαλλική λέξη για τις ραβδώσεις. Αναφέρεται σε μια τεχνική βαφής που δημιουργεί κάθετες ή οριζόντιες γραμμές. Το αποτέλεσμα μοιάζει σαν μια απαλή φυσική ριγέ υφή, παρόμοια με έτοιμες ταπετσαρίες τοίχου. Δημιουργεί ένα αίσθημα ζεστασιάς σε όποιο χώρο υπάρχει. Επίσης, συνδυάζεται πολύ εύκολα με οποιαδήποτε απόχρωση και αν έχεις στον τοίχο σου, αλλά και με όλες τις αποχρώσεις επίπλων.

To πιο εντυπωσιακό είναι πως αυτή η τεχνοτροπία μπορεί να μετατρέψει ένα βαρετό δωμάτιο σε φρέσκο και κομψό μέσα σε λίγες ώρες. Αντί να κάθεσαι και να ψάχνεις βιβλία με ταπετσαρίες τοίχου, πάρε τα κατάλληλα εργαλεία και χρώματα και ξεκίνα δουλειά! 

Crinkle

Η συγκεκριμένη ιδέα είναι ευρέως γνωστή ως η τεχνοτροπία τσαλακωμένου χαρτιού. Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή, καθώς επιτυγχάνεται εφαρμόζοντας στρώματα τσαλακωμένου χαρτιού σε τοίχο υγρού χρώματος και έπειτα βάφοντας πάνω από το χαρτί άλλο στρώμα βαφής. Αυτό το γεγονός, την κάνει χρονοβόρα μέθοδο και χρειάζεσαι αρκετή υπομονή, καθώς δουλεύεται και ολοκληρώνεται τμηματικά.

Για να μειώσεις το χρόνο που απαιτείται, ειδικά σε μεγάλες επιφάνειες, τα μεγάλου μεγέθους λεπτά χαρτιά, όπως το τσιγαρόχαρτο, είναι τα κατάλληλα. Εάν ο χώρος σου θες να έχει μια πλούσια και αρχοντική αίσθηση, η συγκεκριμένη τεχνοτροπία είναι η ιδανική για εσένα.

Σίγουρα η αλλαγή του χρώματος ενός τοίχου είναι ιδιαίτερα σημαντική. Σε συνδυασμό με μερικές τεχνοτροπίες τοίχου το αποτέλεσμα μπορεί να απογειωθεί εύκολα και με λίγο κόπο. Και φυσικά αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια με αυτή την εργασία μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον έμπειρο ελαιοχρωματιστή ώστε να σου δώσει επιπλέον ιδέες ή να σε βοηθήσει υλοποιώντας τις δικές σου.

You may also like

Leave a Comment