Ποιά κλειδαριά ασφαλείας να βάλω;

Αν έχεις ήδη στο σπίτι σου πόρτα ασφαλείας ή αν είσαι στο στάδιο που ψάχνεις, ίσως έχει περάσει από το μυαλό σου το ερώτημα: “Ποιά κλειδαριά ασφαλείας να βάλω;”  Ή ενδεχομένως αναρωτιέσαι ακόμα αν η ήδη υπάρχουσα είναι η κατάλληλη και αρκετά ασφαλής. 

Καλό είναι να γνωρίζεις ότι όσο ανθεκτική κι αν είναι η πόρτα σου δεν έχει καμία απολύτως σημασία εάν κάποιος μπορεί να ανοίξει την κλειδαριά της με ευκολία. Το να έχεις μια απλή κλειδαριά παλαιού τύπου σου αυξάνει τις πιθανότητες διάρρηξης παρά στις μειώνει. 

Διάρρηξη σπιτιού με απλή κλειδαριά

Και οι κλειδαριές ασφαλείας όμως έχουν και αυτές ημερομηνία λήξης καθώς μπορεί να παρουσιάσουν φθορές σε βάθος χρόνου, μετά από έντονη χρήση. Ενδεδειγμένα, καλό θα ήταν να γίνεται ανανέωση ή συντήρηση κάθε 5 χρόνια και άνω. Επομένως έλεγξε και ρώτησε τον κλειδαρά που θα συνεργαστείς, τι εγγύηση θα σου προσφέρει.

Μια μικρή έρευνα στην αγορά θα σε κάνει να καταλάβεις πόσο επιτακτική είναι τελικά για τους καταναλωτές η ανάγκη για κλειδαριά ασφαλείας. Και αυτό γιατί, όσο εξελίσσεται η αγορά, τόσο εξελίσσεται και η ικανότητα του διαρρήκτη να ξεπεράσει τα νέα εμπόδια.

Οι κλειδαριές ασφαλείας νέας γενιάς έρχονται στα χέρια σου μαζί με την αντίστοιχη κάρτα ιδιοκτησίας. Αυτό σημαίνει πως μόνο ο νόμιμος ιδιοκτήτης της κλειδαριάς, δηλαδή εσύ, μπορεί να ζητήσει την έκδοση ενός νέου κλειδιού. Σίγουρα θα σου έχουν δημιουργηθεί περισσότερες απορίες αλλά εγώ είμαι εδώ να σε βοηθήσω στο ερώτημα σου: “Ποιά κλειδαριά ασφαλείας να βάλω;” 

Παρακάτω θα βρεις όλα τα διαφορετικά μοντέλα και χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις πριν επιλέξεις τη σωστή κλειδαριά ασφαλείας για το σπίτι σου.

Κλειδαριές ασφαλείας με πλαστικό κύλινδρο

Η λειτουργία τους βασίζεται στην ύπαρξη ενός ρομποτικού αφαλού. Για να ανοίξει η πόρτα, το κλειδί δίνει την εντολή στους χρονόδισκους να περιστραφούν. Με αυτόν τον τρόπο, το ξεκλείδωμα μπορεί να γίνει με ένα μοναδικό κλειδί του οποίου την ιδιοκτησία έχεις μόνο εσύ. Αυτό σημαίνει ότι δε μπορούν να δημιουργηθούν αντικλείδια εκτός και αν εσύ ο ίδιος προσκομίσεις την κάρτα ιδιοκτησίας σου στον κλειδαρά. Καταλαβαίνεις λοιπόν, γιατί σε αυτόν τον τύπο κλειδαριάς τα κλειδιά ασφαλείας παραδίδονται πάντα σφραγισμένα στον ιδιοκτήτη.

Κλειδαριές ασφαλείας με ατσάλινο κύλινδρο

Κλειδαριά ασφαλείας με ατσάλινο κύλινδρο

Οι πιο ασφαλείς κλειδαριές χρησιμοποιούν ατσάλινο κύλινδρο. Βέβαια, είναι λίγο πιο ακριβές σε σχέση με τις αντίστοιχες με πλαστικό κύλινδρο, αλλά η επένδυση σίγουρα αξίζει. Αρχικά, προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια καθώς διαθέτουν σύστημα defender με ατσάλι. Λόγω του συγκεκριμένου υλικού είναι πιο δύσκολο να παραβιαστεί, να σπάσει και να δημιουργηθεί τρύπα στο εσωτερικό του.

Κλείσε προσφορά για αλλαγή κλειδαριάς ασφαλείας

Επιπλέον, διαθέτουν διπλό σύστημα ασφαλείας που μπλοκάρει τους πύρους και τον αφαλό σε περίπτωση παραβίασης του συστήματος. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 2 είδη στην αγορά με ατσάλινο κύλινδρο:

  • Κλειδαριές ασφαλείας CISA, και 
  • Κλειδαριές ασφαλείας DIERRE

Σύστημα βαθμολόγησης ANSI

Κάτι ακόμη που θα σε βοηθήσει στην επιλογή κλειδαριάς ασφαλείας, είναι η βαθμολογία της με βάση το σύστημα ANSI.

Το σύστημα βαθμολόγησης για κλειδαριές ANSI (American National Standards Institute) έχει δημιουργήσει ένα σύστημα με τρεις κλίμακες. Σκοπός είναι σύμφωνα με τον βαθμό να καταλάβεις με ακρίβεια την ποιότητα αλλά και το πόσο ανθεκτική είναι η κλειδαριά στις προσκρούσεις. Η κλίμακα δίνει βαθμούς απο το 1 μέχρι το 3. Οι κλειδαριές που ανήκουν στον βαθμό 1 χαρακτηρίζονται ως οι πιο ασφαλείς κλειδαριές της αγοράς. Αντιθέτως, οι κλειδαριές με βαθμό 3, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου αλλά δε θα σου παρέχουν τη μέγιστη ασφάλεια που αναζητάς.

Να ξέρεις όμως, ότι στην αγορά θα βρεις και πιο εξειδικευμένα μοντέλα. Σε αυτήν την περίπτωση, μόνο ένας πιστοποιημένος κλειδαράς μπορεί να σε καθοδηγήσει να επιλέξεις την κατάλληλη για την πόρτα σου. 

Παρακάτω θα βρεις κάποια εξειδικευμένα μοντέλα κλειδαριάς:

Εξειδικευμένα μοντέλα κλειδαριάς ασφαλείας

Κλειδαριές ασφαλείας POTENT

Οι κλειδαριές ασφαλείας POTENT είναι προϊόν που προέρχεται από παλιά εργοστάσια με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία και παρέχουν εγγύηση ποιότητας .

Κλειδαριές ασφαλείας ISEO

Οι κλειδαριές ασφαλείας ISEO διαθέτουν αντιδιαρρηκτική προστασία, το οποίο εμποδίζει κάθε προσπάθεια τρυπήματος ή σπασίματος στις πόρτες ασφαλείας.

Όσα πρέπει να ξέρεις για τις πόρτες ασφαλείας

Κλειδαριές ασφαλείας MOTTURA

Οι κλειδαριές ασφαλείας MOTTURA αποτελούν ένα από τα καλύτερα δείγματα νέας γενιάς κλειδαριών. Αυτό οφείλεται στο ότι μπλοκάρουν αυτόματα την διαδικασία ξεκλειδώματος σε κάθε προσπάθεια διάρρηξης τους.

Κλειδαριές ασφαλείας SECUREMME

Οι κλειδαριές ασφαλείας SECUREMME είναι ακόμη μία αξιόπιστη λύση εάν θέλεις να είσαι σίγουρος πως κάνεις μια επένδυση για την ασφάλεια του σπιτιού σου.

Κλειδαριές ασφαλείας TESIO

Άλλη μια αξιόπιστη λύση για την ασφάλεια του σπιτιού σου είναι και οι κλειδαριές ασφαλείας TESIO.  Η μεγαλύτερη πιστοποίηση ποιότητας στις συγκεκριμένες κλειδαριές είναι τα 50 χρόνια λειτουργίας της κατασκευαστικής τους εταιρείας.

Στο ερώτημα λοιπόν, “Ποιά κλειδαριά ασφαλείας να βάλω;” είμαι σίγουρη πως σου έδωσα μια ιδέα. Σε γενικές γραμμές, μπορείς να αντιληφθείς και εσύ πως η τεχνολογία στις κλειδαριές ασφαλείας έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό. Έτσι, τα περισσότερα μοντέλα που θα βρεις στην αγορά σου παρέχουν πολύ καλό επίπεδο ασφαλείας. Αν είσαι σε μια περίοδο που ψάχνεις πιστοποιημένο κλειδαρά στην περιοχή σου, βρες άμεσα μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα στο 11888 giaola!

You may also like

Leave a Comment