Βήματα επισκευής για βρύση που στάζει

Στάζει η Βρύση: Τι Πρέπει να Κάνουμε;

Μια βρύση που στάζει είναι ένα συχνό και άκρως ενοχλητικό φαινόμενο σε αρκετά σπίτια. Αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο εμφανίζεται τόσο σε κατοικίες παλιάς κατασκευής, όσο και σε νέας. Οπότε, μην σκεφτείς κατευθείαν ότι το σπίτι σου φταίει για όλα και ανατρέξεις σε χρονολογίες κατασκευής του οικήματος. Καλύτερα να επικεντρωθείς στην επιδιόρθωση του, καθώς μόνο αν δεις πόσα λίτρα νερού και ειδικά χρήματα χάνονται, θα εκπλαγείς.

Αυτός ο ενοχλητικός θόρυβος λοιπόν, σίγουρα σε έχει ξυπνήσει αρκετές φορές μέσα στην νύχτα. Και σίγουρα άλλες τόσες θα έχεις σκεφτεί πως μπορείς να το επιδιορθώσεις. Η επιδιόρθωση για μια βρύση που στάζει δεν είναι ούτε δύσκολη, ούτε δαπανηρή. Εξαρτάται πάντα και με μέγεθος της ζημιάς. Σε περίπτωση που η βλάβη είναι μικρή, μπορεί να λυθεί άμεσα και από εσένα τον ίδιο. Αρκεί να ακολουθήσεις σωστά τα βήματα που θα σου παρουσιάσω στην συνέχεια. Διαθέτοντας και τα κατάλληλα εργαλεία, μιλάμε για δουλειά 5 λεπτών. Ωστόσο, αν δεν έχεις τον χρόνο ή την όρεξη να ασχοληθείς, μπορείς να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία του 11888 giaola, για να σου δώσει άμεση λύση.

Βρες άμεσα υδραυλικό στην περιοχή σου

Η πιο γνωστή αιτία για μια βρύση που στάζει, είναι η φθορά στο λαστιχάκι της βρύσης ή ακόμα και το πόσο χαλαρό ή σφιγμένο είναι. Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα το λαστιχάκι της βρύσης να μην έχει το κατάλληλο μέγεθος, αλλά να είναι πιο μικρό ή μεγάλο από το ιδανικό και αυτό να προκαλεί τη διαρροή.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά, τι βήματα πρέπει να ακολουθήσεις και τι εφόδια χρειάζεσαι για να τα καταφέρεις μόνος σου.

Προμηθεύσου με τα κατάλληλα εφόδια

Προμηθεύσου με τα κατάλληλα εργαλεία

Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε, σιγουρέψου ότι διαθέτεις τα κατάλληλα εργαλεία για την επισκευή. Θα χρειαστείς σίγουρα ένα γαλλικό κλειδί, μια πένσα και ένα κατσαβίδι. Ακόμα είναι χρήσιμο να έχεις ήδη δείγμα από το αντίστοιχο λαστιχάκι της βρύσης που στάζει, ώστε να είσαι σίγουρος όταν θα αγοράζεις τα νέα. Εκτός από την προσοχή στο μέγεθος λοιπόν, καλό θα ήταν να δώσεις βάση και στην ποιότητα του. Στην αγορά θα βρείς σίγουρα αρκετές κατηγορίες. Αξίζει να δώσει λίγα παραπάνω χρήματα, ώστε να επενδύσεις στην ανθεκτικότητα και στην μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Tip: Φρόντισε σαν “back up”, να αγοράσεις παραπάνω από αυτά που σου χρειάζονται.

Κλείσε την παροχή νερού

Αρχικά, το πιο σημαντικό βήμα πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε αφορά ένα υδραυλικό πρόβλημα είναι να απομονώσεις το πρόβλημα. Τι σημαίνει αυτό; Να κλείσεις την παροχή νερού της βρύσης που υπάρχει η διαρροή. Συνήθως, ο διακόπτης κάθε βρύσης βρίσκεται κάτω από τον νεροχύτη ή τον νιπτήρα. Αν πάλι δεν το βρίσκεις ή δεν υπάρχει, μπορείς απλά να κατεβάσεις τον γενικό διακόπτη που ρυθμίζει το νερό σε όλο το σπίτι.

Άνοιξε την βρύση μέχρι το τέρμα

Βήματα για τον έλεγχο της διαρροής της βρύσης

Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να φύγει το παραπάνω νερό που ίσως έχει κρατήσει η βρύση σου. Στην συνέχεια, με ένα γαλλικό κλειδί ή μια πένσα, ξεβίδωσε με προσοχή το εξωτερικό της βρύσης και αφαίρεσε το λαστιχάκι. Με έναν προσεκτικό έλεγχο μπορείς να καταλάβεις αν το λαστιχάκι είναι βρώμικο ή απλά φθαρμένο. Στην πρώτη περίπτωση, μπορείς με αρκετό νερό να καθαρίσεις το λαστιχάκι και να το επανατοποθετήσεις. Ωστόσο, θα σου συνιστούσα την αλλαγή του εφόσον ήδη θα έχεις απόθεμα. Στην άλλη περίπτωση, χωρίς δεύτερη σκέψη η αντικατάσταση κρίνεται αναγκαία. 

Tip: Ανά διαστήματα άφησε τα λαστιχάκια ένα βράδυ σε ξύδι, ώστε να απομακρυνθούν τα άλατα και τυχόν βρομιές

Αντικατάσταση και επανατοποθέτηση

Αντικατάσταση και επανατοποθέτηση βρύσης νιπτήρα

Αφού λοιπόν έχεις ολοκληρώσει με επιτυχία το προηγούμενο βήμα, τώρα απλά μένει να αντικαταστήσεις το παλιό με ένα νέο λαστιχάκι, με τον ίδιο ακριβώς προσεκτικό τρόπο. Βίδωσε την βίδα της βρύσης με ένα από τα εργαλεία που διαθέτεις και χρησιμοποιήσες και στο αρχικό στάδιο. 

Έλεγξε ότι πλέον η βρύση δεν στάζει

Έλεγχος επιδιόρθωσης για βρύση που στάζει

Ήρθε η στιγμή να ελέγξεις αν κατάφερες να λύσεις το πρόβλημα και η βρύση σου λειτουργεί φυσιολογικά. Άνοιξε την παροχή νερού και ανοιγόκλεισε την βρύση 3- 4 φορές, ώστε να σιγουρευτείς ότι όλα είναι διορθωμένα.

Tip: Είναι καλό να γνωρίζεις ότι το να σφίγγεις πολύ μια βρύση που στάζει, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει, καθώς με τον τρόπο αυτό αχρηστεύουν

Ολοκληρώνοντας λοιπόν, αν έχεις ακολουθήσει τα βήματα σωστά, σίγουρα θα έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά. Αν πάλι το πρόβλημα παραμείνει, μην ανησυχείς. Οι υδραυλικοί του 11888 giaola, γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η υδραυλική δουλειά. Με την κατάλληλη εμπειρία και γνώση που διαθέτουν, είναι άμεσα διαθέσιμοι οποιαδήποτε ώρα τους χρειαστείς.

Πάρε προσφορές από πιστοποιημένους υδραυλικούς

You may also like