Μετακόμιση: Βρες χρήσιμες συμβουλές για να γίνει μια εύκολη διαδικασία!

Ο Σεπτέμβριος για κάποιο λόγο έχει θεσπιστεί από αρκετούς ως ο μήνας για μετακόμιση. Ειδικά αν είσαι ή έχεις περάσει από τη φάση της φοιτητικής ζωής, θα ξέρεις ότι η περίοδος που η μετακόμιση είναι “στα πάνω της” είναι αυτή. Αρκετά δύσκολο και ψυχοφθόρο κομμάτι για τους περισσότερους, αλλά η ιδέα και μόνο ότι μπαίνεις σε έναν καινούριο χώρο, δε γίνεται να μη σε γεμίζει με ένα αίσθημα χαράς και ανυπομονησίας.

Σε κάθε μετακόμιση όμως, θα αντιμετωπίσεις άγχοι και συναισθηματισμούς. Και μόνο η σκέψη ότι πρέπει να μαζευτεί ένα ολόκληρο σπίτι, φαντάζει ως μια διαδικασία περίπλοκη και χαοτική. Και δυστυχώς, εν μέρη είναι. Αλλά με τη σωστή οργάνωση και το σωστό πλάνο, θα δεις πως η μετακόμιση σου θα καταλήξει σε μια πολύ εύκολη και ευχάριστη διαδικασία.

Αν είσαι πρωτάρης στο κεφάλαιο μετακόμιση, πάρε χαρτί και στυλό και ξεκίνα να σημειώνεις όσα πρέπει να ξέρεις!

1. Φτιάξε μια λίστα με όλες τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν πριν τη μετακόμιση

Λίστα με τις δουλειές της μετακόμισης

Και τί εννοώ τώρα με αυτό; Απέβαλε το περιττό άγχος. Σκέψου μόνο τα θετικά και όλα αυτά που σε περιμένουν και με σωστή οργάνωση ξεκίνα να φτιάχνεις μία to-do-list. Ξεκίνα με τις δουλειές που πρέπει να κάνεις πρώτα. Κάθε φορά που ολοκληρώνεις κάποια, διέγραψε την από την λίστα σου. Έτσι θα ξέρεις ανά πάσα ώρα και στιγμή ποιές εκκρεμότητες έχεις αφήσει!

Πάρε προσφορές για Μετακομίσεις – Μεταφορικές εταιρείες!

2. Μετακόμιση σημαίνει οργάνωση και σωστό πακετάρισμα

Πακετάρισμα μετακόμισης

Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό σε μια μετακόμιση από το να έχεις πακετάρει σωστά όλα σου τα πράγματα. Από τον τρόπο που θα βάλεις τα αντικείμενα στις κούτες, μέχρι από το πόσο σωστά θα τις κλείσεις.

Αρχικά, πρέπει να σκεφτείς πώς θα τα χωρίσεις. Η καλύτερη λύση είναι να χωρίσεις τις κούτες σου ανά δωμάτιο και μετέπειτα σε μικρά και μεγάλα αντικείμενα. Όπως καταλαβαίνεις, αν μέσα στις κούτες σου “πετάξεις” και οτιδήποτε σε μικρό πραγματάκι έχεις, θα δημιουργήσεις ένα χάος. Πίστεψέ με, δε θα ήθελες να το αντιμετωπίσεις όταν τις ανοίξεις. Οπότε εφοδιάσου με αρκετές κούτες από βιβλιοπωλεία ή σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου.

Επίσης, χρήσιμο θα ήταν να μαζέψεις και αρκετές παλιές εφημερίδες, που ίσως σου χρειαστούν για να τυλίξεις ορισμένα αντικείμενα, που υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν.

Tip: Πάρε μαρκαδόρο και ταινίες καθώς και λίγα μέτρα αεροπλάστ. Θα σου χρειαστούν σίγουρα για τα εύθραυστα και ευαίσθητα αντικείμενα.

3. Ξεκίνα από τα ρούχα και τα κουζινικά

Πακετάρισμα μικρών αντικειμένων

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει σίγουρα να δώσεις σε αντικείμενα, όπως πιάτα και ποτήρια, που χρειάζονται ιδιαίτερο πακετάρισμα, αλλά και σε αντικείμενα, όπως ρούχα, που είναι ένα μεγάλο μέρος του πακεταρίσματος. Πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσεις να μαζεύεις πρώτα αυτά, που είναι σίγουρα σε μεγαλύτερη ποσότητα και όσο είναι ακόμα νωρίς και έχεις δυνάμεις. Άμα τελειώσεις με τα συγκεκριμένα, τα υπόλοιπα θα σου φαίνονται πολύ λίγα.

Όσον αφορά τα ρούχα λοιπόν, καλό θα ήταν να πάρεις ειδικές πλαστικές σακούλες από τις οποίες αφαιρείς τον περιττό αέρα, με τη βοήθεια μιας ηλεκτρικής σκούπας, και πιάνουν λιγότερο χώρο.

Επίσης, ιδανική λύση είναι να καλύψεις/τυλίξεις τα ρούχα, με τις κρεμάστρες τους, με ένα πλαστικό περιτύλιγμα ή μεγάλες πλαστικές σακούλες σκουπιδιών. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεις τη μεταφορά και την τακτοποίηση τους, καθώς θα τα έχεις ήδη έτοιμα για να κρεμαστούν.

Όσον αφορά το πακετάρισμα των κουζινικών, δεν πρέπει να ξεχάσεις να βάλεις το αυτοκόλλητο ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ έξω από τις κούτες τους, αφού πρώτα τα έχεις τακτοποιήσει μέσα σε αυτές με προσοχή και όχι το ένα πάνω στο άλλο. Εξαιρετικά σημαντικό!

4. Σημείωσε σε κάθε κούτα που κλείνεις

Είναι απαραίτητο να σημειώνεις σε κάθε κούτα που κλείνεις τί περιέχει μέσα και ακόμα καλύτερα για ποιό δωμάτιο προορίζεται. Με αυτόν τον τρόπο, δε θα χαθείς με τα τόσα κουτιά που θα υπάρχουν και όταν τα μεταφέρεις στο νέο σου σπίτι θα μπορείς πολύ εύκολα να τα επανατοποθετήσεις.

5. Ετοίμασε από πριν τη βαλίτσα της πρώτης μέρας

Σε μία μικρή βαλίτσα βάλε όσα πράγματα θα χρειαστείς το πρώτο βράδυ. Λίγα ρούχα, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσες, σεντόνια, πετσέτες, χαρτί υγείας ή οτιδήποτε άλλο που θεωρείς ότι θα σου ήταν χρήσιμο για το πρώτο σου βράδυ στο νέο σου σπίτι. (Ναι, και καμία σοκολάτα για να νιώσεις άνετα πιο γρήγορα!)

6. Βρες την κατάλληλη μεταφορική για μετακόμιση

Επιλογή κατάλληλης μεταφορικής εταιρείας

Σε αυτό το νέο σου ξεκίνημα είναι πολύ σημαντικό να έχεις επιλέξει τους κατάλληλους επαγγελματίες που θα τους “εμπιστευτείς” τα προσωπικά σου αντικείμενα και θα θέλεις να στα μεταφέρουν με προσοχή και σεβασμό. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχεις κάνει την αναζήτησή σου από πριν, να έχεις ενημερωθεί για τις τιμές και όταν έρθει η ώρα να έχεις κλείσει την καλύτερη για σένα.

Φρόντισε επίσης, να έχετε λύσει όλα τα μικρό-ζητήματα που μπορεί να εμφανιστούν κατά την διάρκεια της μετακόμισης, ώστε να αποφύγετε να οποιαδήποτε καθυστέρηση.

Πάρε προσφορές για Μετακομίσεις – Μεταφορικές εταιρείες!

Last but not least…

Χαλαρώνοντας πριν την μετακόμιση

Μην κάνεις το λάθος και επιτρέψεις στο συναισθηματισμό και τη νοσταλγία σου, να είναι το βασικότερο συναίσθημα, γιατί χάθηκες. Ίσως μόνο για λίγο. Να έχεις στο μυαλό σου ότι πας παρακάτω. Κάθε αρχή και δύσκολη, σαφώς πόσο μάλλον όταν αφορά μια μετακόμιση και ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην ζωή σου.

Tip: Να έχεις μουσική καθ’όλη την διάρκεια της μετακόμισης. Εκτός του ότι θα σε προλάβει από άσχημες σκέψεις, θα δημιουργήσει ένα ευχάριστο κλίμα σε όσους ασχολείστε με αυτό εκείνη την ημέρα.

Ολοκληρώνοντας, να είσαι σίγουρος ότι ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, θα καταφέρεις να κάνεις τη μετακόμιση με λιγότερο άγχος και περισσότερη σιγουριά. Ξεκίνα με καλή διάθεση και οργάνωσε όσα χρειάζεται να γίνουν.

Πάρε προσφορές για Μετακομίσεις – Μεταφορικές εταιρείες!

You may also like

Leave a Comment