Τι δείχνει η συμπεριφορά του μέσα στις γιορτές για το πώς σε βλέπει;

Ήρθαν τα Χριστούγεννα, επίκειται η Πρωτοχρονιά, και εσύ είσαι σε μία σχέση σχετικά φρέσκια και όμορφη! (είναι οι πρώτες γιορτές που είστε μαζί). Κάποιες σχέσεις είναι ξεκάθαρες και «βγάζουν μάτι» για το πού οδεύουν, είτε προς την κατεύθυνση του πολύ σοβαρού, είτε προς την κατεύθυνση του πολύ χαλαρού. Τί γίνεται όμως με τις σχέσεις που είναι λίγο-πολύ σε αυτή τη γκρίζα ζώνη, και δεν μπορείς να διευκρινίσεις από τη συμπεριφορά του, το πώς βλέπει το μέλλον αυτής της σχέσης; Και επειδή πολλές φορές όταν είμαστε «μέσα» σε μία κατάσταση, μας είναι δύσκολο να την δούμε καθαρά, είμαστε εμείς εδώ, χρονιάρες μέρες για να σε βοηθήσουμε!

Ο Δίκαιος

Ναι, εντάξει, ο άντρας όσων χρονών και να φτάσει, ένα πέρασμα από την μανούλα του για να φάει τις γιορτές θα το κάνει. Αδιαπραγμάτευτο και αναμενόμενο. Παρόλα αυτά, κάπου περίμενες αυτές τις γιορτές να γίνει και η «γνωριμία» και να προτείνει να τον συνοδεύσεις σαν κανονική πια «κυρία Κοκοβίκου». Τουμπεκί ο φίλος μας. Βέβαια, κανονίσατε και πριν και μετά και τα ψώνια σας μαζί και την έξοδό σας το βράδυ των Χριστουγέννων και τα μηνύματά σας τα στέλνετε και γενικά κατά τα άλλα όλα καλά. Εσένα βέβαια, στο λαιμό σου έχει κάτσει αυτή η απροθυμία να σε γνωρίσει στους δικούς του και νιώθεις απογοητευμένη. Κατανοητό να μην είναι ότι πιο ευχάριστο, αλλά εάν σκέφτεσαι ότι δεν βλέπει σοβαρά την σχέση σας, ενδεχομένως να υπερβάλλεις!

Ο φίλος σου, σου έχει δείξει με πάμπολλους τρόπους πόσο σε υπολογίζει, σε φροντίζει, σε θέλει στην ζωή του και θέλει να συνεχίσετε την σχέση σας. Ο λόγος που μπορεί ακόμη να μην σε γνωρίζει στους δικούς του, ίσως είναι και καλό σημάδι, από την πλευρά του ότι είναι άνθρωπος σταθερός και ουσιώδης και δεν θέλει να δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις, χωρίς να είναι 100% σίγουρος για κάτι. Αυτό σημαίνει πως ότι έχει κάνει έως τώρα το εννοεί, και πως όταν έρθει η ώρα και δώσει το κάτι παραπάνω, επίσης θα μπορείς να είσαι σίγουρη πως δεν θα το πάρει πίσω μετά. Επίσης, μην ξεχνάς πως κάποιοι γονείς είναι αρκετά εισβολικοί, ανακατεύονται, πιέζουν, μην κρίνεις μόνο από τους δικούς σου. Οπότε μπορεί και γι’ αυτό να θέλει προς το παρόν να σε γλιτώσει από την «ταλαιπωρία».

Και Κρύο και Ζέστη

Βγαίνετε εδώ και κάποιον καιρό, περνάτε καλά, ανταλλάσσετε μηνύματα και γενικά τον βλέπεις ότι κάνει μικρά αλλά σταθερά βήματα. Αλλά σαν να κρατάει πάντα μια κάποια απόσταση ασφαλείας από εσένα, και να κρατάει κάποια πράγματα «δικά του». Εσύ από την άλλη, όσο βλέπεις αυτή την συμπεριφορά, τόσο περισσότερο «κολλάς» πάνω του, κάποιες φορές τον πιέζεις λίγο και σπρώχνεις τα πράγματα να πάνε πιο γρήγορα απ’ ότι έχει αυτός στο μυαλό του.

Περίμενες λοιπόν και εσύ εναγωνίως, να πλησιάσουν οι μέρες για τις γιορτές, να ανοίξει το στοματάκι του να σου πει…κάτι. Κάποιο σχέδιο για το τί θέλει να κάνετε μαζί, κάποια κουβέντα που να υπονοεί ότι θέλει να βρεθείτε εκείνες τις ημέρες, ένα «εμείς» την ώρα που μίλαγε για την εορταστική περίοδο. Αντ’ αυτού, μία μέρα πριν σου ανέφερε ανέμελα ότι «ωχ, έχω να φάω και με τους γονείς μου αύριο» και τέλειωσε εκεί τη συζήτηση. Εσύ, (φυσικά) τον ρώτησες τί θα κάνει πιο μετά…και εκεί σου είπε για την έξοδο με τους  φίλους του! Τον κοιτούσες μέσα στα μάτια με μία λάμψη αδρή αλλά σταθερή, και εκεί είναι που σου ξεστόμισε το πολυπόθητο: “θέλεις να έρθεις;».

Εκ πρώτης όψεως, θα έλεγε κανείς ότι δεν είχε και πολύ σκοπό να σου πει να τον συντροφεύσεις στη γιορτινή έξοδό του. Επειδή όμως τα πράγματα πήραν μία περίεργη τροπή, και τελικά η πρόταση έγινε αλλά κάπως «εκβιασμένη», δεν μπορούμε να ξέρουμε τί θα έκανε εάν εσύ ήσουν χαλαρή. Δηλαδή, εάν εσύ του έλεγες για τις γιορτές τί θα έκανες, ήσουν εκθαμβωτική και με αυτοπεποίθηση, και του ανέφερες ανάλαφρα ότι σκέφτεστε με την παρέα σου να πάτε στο τάδε μαγαζί, δεν ξέρουμε εκεί εάν σκεφτόταν «και γιατί όχι;» και σου πρότεινε από μόνος του, ότι «γιατί δεν κανονίζουμε κάτι όλοι μαζί;» Ενδεχομένως η στάση πίεσης που κάποιες φορές κρατάς, να οδηγεί και σε στάση άμυνας δικής του. Εάν χαλαρώσεις κάπως τα λουριά – και αρχίσει να αναρωτιέται και πως πια δεν ασχολείσαι τόσο πολύ μαζί του – εκεί θα καταλάβεις πως πραγματικά σε βλέπει.

Ο Φαντομάς

Ναι, έχετε μία κάποια σχέση σαφώς. Αλλά μπορεί κάποιες μέρες να είναι «κοντά» σου, να σε βομβαρδίζει με μηνύματα, τηλέφωνα, να κάνει σαν τρελός να βρεθείτε, και μετά κάποιες άλλες μέρες να εξαφανίζεται, να μην απαντάει στα μηνύματα, να βλέπεις από το Facebook ότι βγήκε με τους φίλους του και άλλα γραφικά. Αναμενόμενα, τώρα τα Χριστούγεννα πάλι με πολλά λόγια και τη γλαφυρότητα που τον χαρακτηρίζει, έκανε σχέδια για το τί θα κάνετε, πού θα πάτε, πού θα φάτε, ότι θα γνωρίσεις το φίλο του από το στρατό, την μάνα και τη θεία του, μέχρι και τον Άγιο Βασίλη! Και ανήμερα των Χριστουγέννων άφαντος ο κύριος…

Δυστυχώς τα νέα δεν είναι πολύ καλά…όχι επειδή φταις εσύ σε κάτι, εσύ δεν έκανες κάτι κακό. Απλά ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν φαίνεται να είναι και πολύ αξιόπιστος. Οι άνθρωποι που λένε πολλά, και δη, τα λένε και εύκολα, τείνουν να είναι πιο επιφανειακοί και να μην εννοούν σε βάθος ούτε τα μισά. Εσύ πλέον κρατάς μικρό καλάθι, και πολύ καλά κάνεις! Ενδεχομένως να μην είναι αυτή μία σχέση στην οποία θα ήθελες να επενδύσεις παραπάνω και μάλλον καλά θα κάνεις. Θα προτείναμε με τον καινούργιο χρόνο να δεις λίγο πιο καθαρά τί πραγματικά αξίζεις και πόσα είσαι πραγματικά διατεθειμένη να «θυσιάσεις» για να είσαι σε μία σχέση.

Χρόνια Πολλά σ’ εμένα

Το πιο σημαντικό; Μία ή δύο σχέσεις στην ζωή μας θα είναι σχεδόν για πάντα. Οι άλλες θα έρθουν και θα παρέλθουν. Και όσο και σημαντικές να μας φαίνονται τώρα, όσο και να μας απασχολούν, ο χρόνος είναι απόλυτος. Θέλοντας και μη, οι μισές από εμάς σε έναν χρόνο από τώρα θα θυμόμαστε τις στιγμές που απασχολούμασταν με τον εκάστοτε «μακαρίτη» και θα γελάμε με τα καμώματά μας και πόσο τελικά δεν άξιζε τόσο χρόνο και κόπο. Η οικογένειά μας, και οι πιστοί φίλοι είναι που έχουν σημασία, και είμαστε ευλογημένες που τους έχουμε και αυτές τις γιορτές! Καλή χρονιά!

You may also like