Online Booking: Η σημασία του για την επιχείρηση

Ακόμα δουλεύεις χωρίς ένα σύστημα ηλεκτρονικού κλεισίματος ραντεβού; Προσπαθείς να καταλάβεις τα οφέλη του να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο για την επιχείρησή σου; Ήρθε η ώρα να διευρύνεις τις γνώσεις σου γύρω από το online booking υπηρεσιών και να μάθεις πώς μπορεί αυτή η απλή προσθήκη να δώσει ώθηση στην επιχείρησή σου. Επιπλέον θα κατανοήσεις γιατί πολλές επιχειρήσεις έχουν αγαπήσει τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

Εν έτη 2018, ένα σύστημα ηλεκτρονικού κλεισίματος ραντεβού αποτελεί must για κάθε επιχείρηση που θέλει να διευρύνει το πελατολόγιό της χωρίς υψηλό κόστος.

Το να στήσεις ένα σύστημα ηλεκτρονικού κλεισίματος ραντεβού από την αρχή είναι αρκετά απαιτητικό. Τόσο από προγραμματιστική άποψη, όσο και από θέμα χρόνου υπάρχουν πλατφόρμες με έτοιμο λογισμικό. Σε αυτές μπορείς να ενταχθείς με πολύ μικρό κόστος.

Αύξησε τους πελάτες σου

online booking

Το σίγουρο είναι ότι πλέον ένα πολύ μεγάλο μέρος της αγοράς κινείται ηλεκτρονικά. Αυτό πλέον δεν αφορά μόνο τις ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων αλλά και υπηρεσιών. Να ξέρεις ότι το αγοραστικό κοινό αναζητά επιχειρήσεις και επαγγελματίες online. Και αυτό όχι μόνο για να πάρει πληροφορίες, αλλά και για να κλείσει ραντεβού μαζί τους, με τον πιο σύντομο τρόπο.

Ακόμα και εκείνοι που ίσως να μην είχαν στο νου τους να κλείσουν ραντεβού ηλεκτρονικά μαζί σου, είναι πιο πιθανό να το κάνουν αν ερχόμενοι στη σελίδα σου δουν ότι έχουν τη δυνατότητα.

Ας το σκεφτούμε πιο αναλυτικά. Μέχρι σήμερα για να κλείσεις ραντεβού με έναν πελάτη έπρεπε να επικοινωνήσεις μαζί του είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email. Έπειτα εκείνος θα λάμβανε όλες τις πληροφορίες που ήθελε και θα αποφάσιζε αν ήθελε να εξυπηρετηθεί από εσένα ή όχι. Αυτή η διαδικασία είναι αποδοτική έως ένα σημείο αλλά μπορεί να είναι και πολύ χρονοβόρα. Αν ο πελάτης δεν μπορεί να σε βρει στο τηλέφωνο όταν θέλει ή δεν λάβει άμεσα απάντηση στο email του, θα στραφεί αμέσως αλλού. Αυτή είναι σίγουρα μια χαμένη ευκαιρία για ραντεβού που θα μπορούσε μην έχει χαθεί. Πώς; Αν υπήρχε ένα κουμπί που θα έδινε στον πελάτη τη δυνατότητα να κλείσει το ραντεβού του τη στιγμή που επιθυμεί χωρίς να το σκεφτεί ξανά και ξανά.

Διαφημίσου στο 11888 giaola.

Λιγότερο άγχος

booking

Όταν έχεις να κάνεις με πελάτες συνήθως δεν υπάρχουν ωράρια. Το τηλέφωνο και το email καταναλώνουν πολύ χρόνο στην καθημερινότητά σου καθώς και πολύ από την ενέργειά σου, αφού προσπαθείς να τους εξυπηρετήσεις όλους και να μη δυσαρεστήσεις κανέναν πελάτη.

Καθιερώνοντας ένα σύστημα online booking, αρχίζεις σταδιακά να αποδεσμεύεσαι από τα τηλέφωνα που χτυπούν ασταμάτητα. Επιπλέον, αποκτάς μια ηλεκτρονική ατζέντα που έχει τακτοποιημένα όλα σου τα ραντεβού, συνήθως χωρίς να χρειαστεί η δική σου παρέμβαση.

Η διαδικασία γίνεται πιο σύντομη, πιο εύκολη και πιο ευχάριστη όχι μόνο για τον πελάτη αλλά και για εσένα!

Αύξησε το κέρδος της επιχείρησης

αύξηση κέρδους

Όπως είπαμε και πιο πάνω, το να στήσεις από την αρχή ένα σύστημα online booking, μπορεί να σου κοστίσει αρκετά. Αντίθετα, το να ενταχθείς σε μια πλατφόρμα που προσφέρει τη δυνατότητα. Παράλληλα έχει μεγάλη αναγνωρισημότητα και αποδοχή από το αγοραστικό κοινό, μπορεί να σου αποφέρει σημαντικά κέρδη και μείωση του κόστους στην επιχείρησή σου.

Είναι γνωστό πως το digital είναι πάντα πιο οικονομικό και φέρνει περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες. Για αυτό άλλωστε, όλοι πλέον στρέφονται σε αυτό. Σου δίνεται η δυνατότητα να βρίσκεις πελάτες ηλεκτρονικά και να διαχειρίζεσαι τα ραντεβού σου μαζί τους με αυτόν τον τρόπο; Το συνολικό σου κέρδος θα καταλήξει να είναι σαφώς μεγαλύτερο για τους εξής λόγους:

  1. Δεν θα απαιτείται η φυσική σου παρουσία στον επαγγελματικό σου χώρο για επιπλέον ώρες που θα αφιερώνεις για να οργανώνεις και να διαχειρίζεσαι τα ραντεβού σου.
  2. Οι ώρες που τώρα χρειάζεσαι για να κανονίσεις το πρόγραμμά σου θα είναι ελεύθερες. Έτσι θα μπορείς να τις αξιοποιήσεις για να εξυπηρετήσεις περισσότερους πελάτες σε καθημερινή βάση.
  3. Θα έχεις την ευκαιρία να προωθήσεις τη δουλειά σου σε ένα σαφές μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό που μέχρι τώρα δεν σε γνώριζε.
  4. Αν εξυπηρετείς και στον χώρο του πελάτη, θα μπορέσεις να επεκτείνεις τη διανομή των υπηρεσιών σου σε περισσότερες περιοχές.

Σκέφτεσαι ότι ήρθε η ώρα να αναπτύξεις ψηφιακά την επιχείρησή σου; Ξεκίνα τώρα!

Διαφημίσου στο 11888 giaola.

You may also like