Ημιμόνιμο μανικιούρ: Τα Πλεονεκτήματα & Τα Μειονεκτήματα

Τα περιποιημένα νύχια είναι κάτι που ο περισσότερος κόσμος προσέχει στους άλλους. Οι γυναίκες εδώ και πολλές δεκαετίες έχουν αναγάγει την περιποίηση των νυχιών σε επιστήμη και τέχνη. Οι διάφορες τεχνικές για νύχια επηρεάζονται από όσα προστάζει η μόδα και από όσα ανακαλύπτουν οι ειδικοί, χημικοί και άλλοι.

Τα τεχνητά νύχια και το παρελθόν

Με ακρυλικό, μετάξι ή gel, τα τεχνητά νύχια προσφέρουν αποτέλεσμα που διαρκεί συχνά πάνω από ένα μήνα. Φαινομενικά, επανορθώνουν το σχήμα – ιδίως στα σπασμένα νύχια – και προσφέρουν επιμήκυνση. Θεωρούνται με λίγα λόγια τα ‘extensions’ των νυχιών. Στην ουσία, βέβαια, τα κατεστραμμένα παραμένουν κρυμμένα από κάτω από την αστραφτερή επιφάνεια, και ασφυκτιούν.

Η φθορά μεγαλώνει καθώς σε κάθε εφαρμογή προηγείται λιμάρισμα του φυσικού νυχιού και αφαιρούνται αρκετές υγιείς στοιβάδες. Τα νύχια λεπταίνουν και ασθενούν σταδιακά καθώς εγκλωβισμένα κάτω από παχύρευστα υλικά, αδυνατούν να αναπνεύσουν. Αν χρειαστεί, η manicurist θα επιστρατεύσει για το λιμάρισμα ακόμα και τροχό!

Το ημιμόνιμο μανικιούρ και το μέλλον

ημιμόνιμα νύχια

Το ημιμόνιμο μανικιούρ γίνεται με βερνίκια που διαρκούν λίγο περισσότερο από τα συμβατικά και λιγότερο από τα τεχνητά. Shellac είναι ουσιαστικά ένα brand που λειτουργεί ως πρότυπο για αντίστοιχα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Το συγκεκριμένο είναι το ημιμόνιμο μανικιούρ που δεν περιέχει gel.

Το βασικό συστατικό τους είναι η ρητίνη, ένα πολυμερές με original προέλευση τα Ασιατικά δάση. Είναι σύνθεση των λέξεων shell που σημαίνει κέλυφος και lac που σημαίνει λάκκα. Είναι διαθέσιμα στα σαλόνια νυχιών ως διαλύματα σε αιθανόλη. Προσφέρουν μεγαλύτερη λάμψη από τα κλασικά βερνίκια παρά το γεγονός ότι μέσα στις μικρές φιάλες τους έχουν παρόμοια όψη. Στην καλύτερη περίπτωση, το τέλειο αποτέλεσμά τους θα κρατήσει έναν ολόκληρο μήνα. Στη χειρότερη γύρω στις δύο εβδομάδες. Αποτελούν την πολυτελή εκδοχή των μανό.

Η τεχνική αυτή εξελίχθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια, ώστε να προσφέρει αποτέλεσμα επιμήκυνσης με μικρότερες συνέπειες για την υγεία του νυχιού που καλύπτεται. Η αφαίρεση του βερνικιού και της πιθανής προέκτασης γίνεται καλύπτοντας για κάποια ώρα τα νύχια με βαμβακάκια ποτισμένα σε καθαρό ασετόν. Στη συνέχεια, απομακρύνεις τα διασπασμένα υπολείμματα με ειδικό ξύλινο pusher. Μην βυθίσεις τελείως τα δάχτυλα σου σε μπολ με ασετόν γιατί προκαλείς ξηρότητα και πιθανή αλλεργία της επιδερμίδας. Μερικά βασικά πλεονεκτήματα για το ημιμόνιμο μανικιούρ είναι:

  1. Η διάρκεια της περιποίησης είναι αντίστοιχη με αυτή του απλού μανικιούρ,
  2. Το κόστος  – εφόσον φροντίζεις για τη διατήρηση του αποτελέσματος – είναι μικρότερο από αυτό της εφαρμογής τεχνητών

Νέας Γενιάς Ημιμόνιμα

ημιμόνιμο μανικιούρ

To Shellac, και γενικότερα η νέα γενιά ημιμόνιμων, αποτελεί το μέλλον στο μανικιούρ, ιδίως για νύχια που σπάνε εύκολα ή δεν αναπτύσσονται ιδανικά. Καλύπτουν ατέλειες, βελτιώνουν το σχήμα του νυχιού, και σίγουρα την υφή της επιφάνειας. Λόγω του απαιτούμενου εξοπλισμού εφαρμόζονται μόνο στα nail bars αλλά μπορούν να αφαιρεθούν και στο σπίτι.

Μανικιούρ με gel ή με ακρυλικό; Τα υπέρ και τα κατά της κάθε μεθόδου!

Χαλάνε πιο εύκολα από τα τεχνητά νύχια, οπότε καλό είναι τα φοράς γάντια όταν πλένεις πιάτα ή σε άλλες δραστηριότητες που απαιτούν τη χρήση νερού. Άλλα σημεία που πρέπει να προσέξεις είναι η χρήση αντηλιακού στα χέρια κατά τη σταθεροποίηση του βερνικιού με φουρνάκι UV (αν δεν είναι φουρνάκι LED) και η άμεση αποκατάσταση οποιασδήποτε φθοράς.

Απόλαυσε το ημιμόνιμο μανικιούρ υπεύθυνα

ημιμόνιμο μανικιούρ

Από πιθανές ρωγμές στο ημιμόνιμο μανικιούρ, με το πέρασμα της προτεινόμενης διάρκειας του αποτελέσματος, μπορεί εύκολα να εισέλθει υγρασία, με τη βοήθεια της οποίας θα αναπτυχθούν βακτήρια και μύκητες. Μην ξεπεράσεις τις 3 εβδομάδες καλύτερα και μην κάνεις «οικονομία» σε αυτό, γιατί καραδοκεί η μόλυνση. Τέλος, για να διατηρήσει η μήτρα των νυχιών την ελαστικότητά της και να ξεπεράσει την δυσκολία με την οποία οξυγονώνεται κάτω από το υπέροχο βερνίκι, ενυδάτωνε τα ακροδάχτυλα κάθε μέρα με ειδικό λάδι που διεισδύει έως εκεί. Αν μάλιστα το lifestyle σου το επιτρέπει, πού και πού κάνε μια μικρή αποχή από το ημιμόνιμο μανικιούρ, αφήνοντας άβαφα τα νύχια για λίγες μέρες.  Δώσε τους δηλαδή μια μικρή «ανάσα» πριν το επόμενο fabulous χρώμα, σχέδιο ή nail art!

You may also like