μανικιούρ στο σπίτι

Γαλλικό μανικιούρ: Ιδέες & παραλλαγές

Εσύ γνώριζες πως το γαλλικό μανικιούρ επινοήθηκε το 1975 από τον nail artist του Hollywood Jeff Pink, ως μια ουδέτερη λύση στις συχνές αλλαγές κοστουμιών από τις ηθοποιούς; Εμείς το γνωρίζαμε! Και για να μάθουμε και λίγο την ιστορία του γαλλικού μανικιούρ, σε ενημερώνουμε πως μία απαλή ροζ βάση νυχιού με λευκές άκρες ορίζεται ως η βασική εκδοχή του. Το γαλλικό μανικιούρ είναι απλό και ταιριάζει με τα περισσότερα looks, γι’ αυτό και θεωρείται το πιο δημοφιλές μανικιούρ στα σαλόνια νυχιών.

Με ένα απλό kit για γαλλικό μανικιούρ, μπορείς να πετύχεις επαγγελματικό αποτέλεσμα ακόμη και στο σπίτι! Όμως, αν θες να ξεφύγεις από το κλασικό γαλλικό μανικιούρ και επιδιώκεις να δοκιμάσεις διάφορες παραλλαγές, τότε είσαι στο κατάλληλο σημείο για να μάθεις τί πρέπει να κάνεις από την αρχή μέχρι το τέλος για ένα απίστευτο αποτέλεσμα στα νύχια σου το φέτος το καλοκαίρι! 

Ποια είναι τα βήματα για το γαλλικό μανικιούρ;

γαλλικό μανικιούρ

Αν είσαι λάτρης του γαλλικού μανικιούρ και θες να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για τί πρέπει να προσέξεις για να βγει τέλειο, πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωσε!

 1. Ξεκίνα με μούλιασμα των νυχιών σε χλιαρό νερό και καθάρισμα από τα πετσάκια νυχιών.
 2. Συνέχισε με προσεκτικό λιμάρισμα, για να δώσεις στα νύχια σου το σχήμα που επιθυμείς
 3. Πριν απλώσεις τη βάση ή το σκληρυντικό νυχιών, απομάκρυνε κάθε λιπαρότητα με ασετόν.
 4. Άπλωσε απαλό ροζ ημιδιάφανο βερνίκι νυχιών και άσε να στεγνώσει για 5 λεπτά
 5. Εφάρμοσε τα stickers-οδηγούς στα νύχια και άπλωσε το λευκό βερνίκι.
 6. Περίμενε να στεγνώσουν και κάνε μία ακόμα εφαρμογή λευκού
 7. Απομάκρυνε τους οδηγούς και επισφράγισε το αποτέλεσμα με διάφανο top coat για έξτρα λάμψη

Αν κάνεις το ίδιο με gel στο nail bar, πρέπει να βάλεις τα άκρα σου στο ειδικό φουρνάκι νυχιών UV για 45 δευτερόλεπτα ανά στρώση. Το αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση θα είναι ίσως περισσότερο επαγγελματικό και το γαλλικό μανικιούρ θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Βρες κέντρα για μανικιούρ

Γαλλικό χωρίς stickers

μανικιούρ

Αν νιώθεις τολμηρή και θες δοκιμάσεις να κάνεις το γαλλικό χωρίς stickers οδηγούς, τα tips που σου προτείνουμε να ακολουθήσεις είναι τα εξής:

 1. Άπλωσε βαζελίνη στο περίγραμμά τους στην επιδερμίδα ώστε να αφαιρεθεί εύκολα το βερνίκι που θα σου ξεφύγει
 2. Πάνω σε διάφανη βάση εφάρμοσε με αυτοπεποίθηση, πρώτα στο τελευταίο τρίτο του νυχιού, το λευκό ή άλλο χρώμα
 3. Άφησε να στεγνώσει η πρώτη λεπτή στρώση και στη δεύτερη διόρθωσε τα λάθη με ένα σκληρότριχο πινελάκι βουτηγμένο σε ασετόν, όταν είναι νωπή
 4. Μετά από 5 λεπτά, πέρασε ημιδιάφανο ροζ βερνίκι σε όλο το νύχι και είσαι έτοιμη

Ανοιξιάτικα νύχια: Μάθε τα πάντα για τα 5 hot trends!

Ποιες παραλλαγές είναι πιο γνωστές για το γαλλικό μανικιούρ;

παραλλαγές μανικιούρ

Δε χρειάζεται να μένουμε στα συνηθισμένα! Πλέον το γαλλικό μανικιούρ έχει αποκτήσει εντυπωσιακές παραλλαγές. Γέμισε, για παράδειγμα, τις άκρες με glitter ή κάνε ένα διαφορετικό συνδυασμό χρωμάτων, δηλαδή βάσης και άκρης. Μπορείς,επίσης, να σχεδιάσεις μια παράλληλη προς τις άκρες γραμμή στο μέσον του νυχιού ή να γεμίσεις με άλλο χρώμα τα περιθώρια στη βάση του νυχιού. Άσε τη φαντασία σου να καλπάσει! Άκρες με μεταλλικό βερνίκι είναι εξίσου εντυπωσιακές.

Κάποιες αισθητικοί προτείνουν επίσης το διαγώνιο γαλλικό μανικιούρ, γεμίζοντας υπό γωνία το περιθώριο στις άκρες. Μια άλλη ιδέα είναι να κάνεις γαλλικό με μονόχρωμα νύχια εναλλάξ. Για τη ξεχωριστή τους ημέρα, πολλές νύφες προσθέτουν μικροσκοπικά κρύσταλλα πάνω στο γαλλικό μανικιούρ για έξτρα λάμψη. Για να προλάβεις τη φθορά του εντυπωσιακού αποτελέσματος, άπλωνε μία στρώση top coat ανά 2 ημέρες.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα καταφέρεις σίγουρα με λίγη προσπάθεια να κάνεις γαλλικό μανικιούρ μόνη σου. Παρ’όλα αυτά μπορείς πολύ εύκολα να κλείσεις ραντεβού με επαγγελματία manicurist στο σπίτι και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές. Μια δοκιμή θα σε πείσει!

You may also like