Online επιχείρηση & παρουσία: Γιατί είναι σημαντική;

Ως επαγγελματίας σίγουρα θα έχεις ακούσει την φράση: «Έχεις ανάγκη την online παρουσία για την επιχείρησή σου» και αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ σίγουρα, θα αναρωτιέσαι «Μα γιατί;», σκεπτόμενος τη δύναμη των μεγάλων επιχειρήσεων ή την πελατεία που έχεις ήδη στη γειτονιά σου και θεωρείς πως δεν έχεις ανάγκη τη διαδικτυακή παρουσία. Και κάπως έτσι καταλήγεις και εσύ να πεις «Άστο καλύτερα, ας ασχοληθώ με το μαγαζί μου. Πού να μπαίνω στη διαδικασία να ασχολούμαι με το διαδίκτυο. Χάσιμο χρόνου». Και έτσι, εγκαταλείπεις την ιδέα της online επαγγελματικής παρουσίας. Κακώς!

Εν έτει 2018, η online επιχείρηση θα σου δώσει πολλά πλεονεκτήματα που μπορεί να μην έχεις καν φανταστεί, αν μέχρι τώρα δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με το διαδίκτυο, τα social media ή δεν έχεις σκεφτεί πως έχεις ανάγκη την online παρουσία της επιχείρησής σου! Διάβασε τους 5+1 βασικούς λόγους που πρέπει να μπεις στον διαδικτυακό κόσμο και άλλαξε σήμερα νοοτροπία!

Δες πως μπορείς να προβληθείς μέσα από το 11888 giaola!

Ανανέωσε την επιχείρησή σου

online επιχείρηση

Στις μέρες μας, η ανακαίνιση ή η αλλαγή χώρου αποτελεί ένα όνειρο για την επιχείρησή σου. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να αποφασίσεις ποιες θα είναι οι επόμενές κινήσεις σου για να φέρεις ένα κύμα ανανέωσης. Και αν ακόμη το σκέφτεσαι, σε ενημερώνουμε πως η πιο εύκολη και ωφέλιμη κίνηση που μπορείς να ακολουθήσεις είναι να αποκτήσεις μια ιστοσελίδα της επιχείρησής σου ή να δημιουργήσεις ένα επαγγελματικό προφίλ γρήγορα και εύκολα! Σίγουρα από μια ανακαίνιση, η δημιουργία μιας διαδικτυακής παρουσίας, θα είναι πιο οικονομική για σένα!

Αποκτάς δύο μαγαζιά: Ένα φυσικό και ένα Online

Είσαι και εσύ ένας από τους επαγγελματίες που αναρωτιούνται για τον τρόπο που θα αυξήσουν τα κέρδη της επιχείρησής τους; Τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σκεφτείς τους τρόπους της ανάπτυξής της. Όσο περιττό και αν σου ακούγεται, το να αποκτήσεις ένα site ή μια online καταχώρηση με δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού των υπηρεσιών σου, είναι σαν να έχεις ένα δεύτερο κατάστημα! Στην ουσία, είναι σαν να «χτίζεις» από την αρχή ένα νέο υποκατάστημα το οποίο πρέπει να εμπλουτίσεις με τα στοιχεία, τις πληροφορίες και τη δυνατότητα να σε βρει όποιος θέλει, όπου θέλει!

Δες πως μπορείς να προβληθείς μέσα από το 11888 giaola!

Απευθύνεσαι σε ένα μεγαλύτερο κοινό

επιτυχία επιχείρησης online

Ένα εκ των αποτελεσμάτων που θα έχεις, αν αποκτήσεις online επιχείρηση, είναι ότι πλέον απευθύνεσαι σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Η διαδικτυακή παρουσία σου, δεν έχει γεωγραφικούς περιορισμούς όπως έχει το φυσικό σου κατάστημα. Δηλαδή να μάθουν για τις υπηρεσίες σου ή τις προσφορές σου και άτομα που βρίσκονται γύρω από την γειτονιά σου που δεν γνώριζαν την ύπαρξή σου. Η online παρουσία θα σου δώσει τη δυνατότητα, να ξεπεράσεις τα όρια και να κερδίσεις νέους πελάτες, πέρα από την στήριξη που μπορεί να δέχεσαι εδώ και χρόνια από τη γειτονιά σου. Είναι ανάγκη λοιπόν να ξεπεράσεις τα γεωγραφικά σου όρια και να τολμήσεις το νέο και διαφορετικό!

Δίνεις δυνατότητες online ραντεβού και booking

Ακόμη δεν έχεις πειστεί πως έχεις ανάγκη την online επιχείρηση; Ένας λόγος που θα σε πείσει, είναι πως το διαδίκτυο σου δίνει τη δυνατότητα των online ραντεβού της υπηρεσίας σου. Αυτό σημαίνει πως οι πελάτες που θα αναζητούν μια από τις υπηρεσίες σου, θα μπορούν να κλείσουν απευθείας ραντεβού μαζί σου. Φυσικά ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα που εσύ έχεις δηλώσει! Έτσι, ανοίγεις έναν καινούργιο δίαυλο επικοινωνίας που θα σε κάνει να έχεις εκτός από φυσικά ραντεβού και online!

Αυξάνεις την πελατεία σου

πωλήσεις επιχείρησης

Όπως καταλαβαίνεις, με το να αποκτήσεις ουσιαστικά δύο καταστήματα, με το να απευθύνεσαι σε μεγαλύτερο κοινό και δίνοντας την δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού μαζί σου με τη βοήθεια του διαδικτύου, θα αυξήσεις την πελατεία σου! Αρχικά αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι ό,τι και στη φυσική σου παρουσία: πρέπει να δώσεις τον ανάλογο χρόνο στο κοινό για να σε μάθει και να σε εμπιστευτεί. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για το διαδίκτυο. Με τη διαφορά πως όταν αρχίσεις να έχεις νέους πελάτες, θα δεις αύξηση σε τακτά χρονικά διαστήματα! Μήπως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να μπεις στην digital εποχή;

Δες πως μπορείς να προβληθείς μέσα από το 11888 giaola!

Χρησιμοποίησε τα social media

Και κλείνοντας, το μόνο που έχουμε να σου υπενθυμίσουμε είναι την σημασία και τη δύναμη των social media! Αν δεν έχεις ακόμη μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook ή ένα Instagram Business Profile, τότε πρέπει να το κάνεις άμεσα! Η δύναμη των κοινωνικών μέσων δικτύωσης θα σου δώσει την ευκαιρία να μπορέσεις να στείλεις περισσότερους χρήστες των social media. Είτε στο καινούργιο σου site, είτε στο επαγγελματικό σου profile, μπορεις να προτρέψεις όσους ενδιαφέρονται για την υπηρεσία κλείνοντας ραντεβού!

Ο καιρός της ανανέωσης μόλις ήρθε! Μη διστάσεις να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα που θα βοηθήσει την εταιρεία σου να αναπτυχθεί! Για περισσότερα νέα που αφορούν τις επιχειρήσεις, μπορείς να δεις εδώ.

You may also like