Γυμναστική: Πώς να αποκτήσεις όμορφο σώμα πριν το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μας έχει πιάσει το άγχος πως θα βγούμε στις παραλίες. Ονειρευόμαστε να βγαίνουμε γοργόνες μέσα από τη θάλασσα με σφριγηλό, αδύνατο και γυμνασμένο κορμί. Φτάνουν όμως δύο μήνες ε γυμναστική μέχρι τον Αύγουστο για να πετύχουμε αυτό το στόχο; Μην ανησυχείς, δεν είσαι μόνη σου! Δεν είναι ανάγκη να φας το καλοκαίρι σου στο γυμναστήριο αγκομαχώντας. Ούτε βέβαια να λιμοκτονήσεις – εντάξει μη φας και τον αγλέορα βέβαια. Ας δούμε παρακάτω χρήσιμα tips και τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για γυμνασμένο σώμα άμεσα και αποτελεσματικά.

Είσαι πρωινός τύπος;

γυμναστική στο σπίτι

Εάν είσαι πρωινός τύπος και έχεις περισσότερη ενέργεια το πρωί, καλώς. Μπορείς να ξυπνήσεις και να αρχίσεις τη μέρα σου νωρίτερα με τη γυμναστική σου. Είναι πολύ βασικό η γυμναστική να γίνεται όταν έχεις τη περισσότερη ενέργεια. Εάν αυτό συμβαίνει το απόγευμα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του εσωτερικό ρολόι.

Τί κάνω μόνη μου μες το σαλόνι μου

γυμναστική

Είναι σημαντικό εφόσον ο χώρος άσκησης είναι το σαλόνι σου να το έχεις προετοιμάσει και να έχεις φτιάξει «ατμόσφαιρα». Βάλε κλιματισμό ή θέρμανση αναλόγως με το αν κάνει ζέστη ή κρύο. Καλό θα είναι να νιώθεις άνετα όταν κάνεις τη γυμναστική σου. Βάλε τη μουσική ή το video clip που σε ξεσηκώνει και σου φτιάχνει τη διάθεση! Η ενέργειά σου εκτοξεύεται με τη μουσική. Επίσης, θα σε επηρεάσει ιδιαιτέρως θετικά να είσαι ντυμένη για άσκηση (fitness outfit), θα μπεις στο «ρόλο» πιο εύκολα.

Είσαι ο προσωπικός σου trainer;

γυμναστική στο σπίτι

Σε αντίθεση με το γυμναστήριο όπου ο γυμναστής σε ελέγχει και σε καθοδηγεί, στο σπίτι σου είσαι και γυμνάζεσαι μόνη σου. Αυτό σημαίνει ότι εσύ προσωπικά θα πρέπει να τηρείς το πρόγραμμά σου. Εάν ο αρχικός στόχος σου είναι να κάνεις για παράδειγμα 20 λεπτά κάθε πρωί, ακριβώς αυτό θα πρέπει να κάνεις. Όχι να ξεκινήσεις έτσι και το εικοσάλεπτο να γίνει τέταρτο κ.ο.κ.

Τί ασκήσεις να κάνω;

ασκήσεις στο σπίτι

Παρακάτω θα βρεις τις πιο εντατικές και αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στην άνεση του σπιτιού σου χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείς βάρη. Συγκεκριμένα αυτές οι ασκήσεις χρησιμοποιούν το δικό σου βάρος σαν αντίσταση και έτσι γυμνάζεσαι ολοκληρωμένα απλά με ένα στρωματάκι στο σαλόνι σου.

Καθίσματα

καθίσματα

Με τα πόδια ανοιχτά και ελαφρώς λυγισμένα χαμήλωσε το σώμα σου έως ότου οι μηροί σου να βρίσκονται παράλληλα με το έδαφος. Αυτή η άσκηση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τους γλουτούς αλλά και για τα πόδια και τους κοιλιακούς.

Κοιλιακοί

κοιλιακοί

Σε ξαπλωτή στάση βάλε τα χέρια πίσω από το κεφάλι και κρατώντας τα πόδια σου λυγισμένα να ακουμπάνε το έδαφος, ανέβα έως το ένα τρίτο της απόστασης. Πρόσεχε να μην πιέζεις το κεφάλι με τα χέρια σου αλλά η δύναμη να έρχεται από τους κοιλιακούς σου. Κάνε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείς και με μικρό διάλειμμα ενδιάμεσα ξεκίνα ξανά.

Push-Ups

push ups

Η κλασική και αγαπημένη άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα. Αφού ξαπλώσεις μπρούμυτα στερέωσε τα χέρια σου κάτω από τους ώμους και πήγαινε τα πόδια σου προς τα πίσω, κρατώντας το βάρος σου με τα δάχτυλα των ποδιών σου. Λύγισε τους αγκώνες σου και κατέβα προς το έδαφος κρατώντας το σώμα σου στην ίδια ευθεία.

Σανίδα

σανίδα

Σε αυτή την άσκηση γυμνάζεται επίσης όλο το σώμα ταυτόχρονα! Ακουμπάς τους βραχίονες στο πάτωμα προσέχοντας τα χέρια σου να είναι στο ίδιο ύψος με τους ώμους. Ανασήκωσε το σώμα σου και ρίξε όλο  σου το βάρος στα δάχτυλα των ποδιών σου. Προσπάθησε να μείνεις σε αυτή τη στάση για 1 λεπτό και επανέλαβε.

Προβολές

προβολές

Με τα χέρια στη μέση φέρε μπροστά το δεξί σου γόνατο στο ύψος του αστραγάλου και ταυτόχρονα το αριστερό σου γόνατο στο έδαφος. Επίστρεψε στην αρχική θέση και κάνε το ίδιο με το αριστερό. Επανάλαβε.

Σχοινάκι

σχοινάκι

Νοσταλγικό και διασκεδαστικό. Μπορείς να κλείσεις την άσκησή σου με λίγη αεροβική και να κάψεις αυτά τα ενοχλητικά αποθέματα λίπους που σε απασχολούν. Κάπου εδώ ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα γυμναστικής σου! Καλή έφοδο στις παραλίες!

You may also like