Εγκατάσταση Κλιματιστικού: Τι πρέπει να γνωρίζεις

Αν θες να διατηρήσεις το σπίτι σου δροσερό τους καλοκαιρινούς μήνες και ζεστό τους χειμερινούς, η εγκατάσταση κλιματιστικού είναι μονόδρομος για σένα. Ο κλιματισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δροσιστεί και να θερμανθεί το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σου. Με ένα απλό κλικ ενός κουμπιού, μπορείς να εκτοξεύσεις κρύο ή ζεστό αέρα καθώς και να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία του χώρου σου πολύ εύκολα. Μάλιστα, μια σύγχρονη μονάδα κλιματιστικού μπορεί να προσθέσει επιπλέον αξία στην ιδιοκτησία σου. Πριν βιαστείς όμως να αγοράσεις και να εγκαταστήσεις τη πρώτη μονάδα κλιματιστικού που θα βρεις, καλό είναι να κάνεις πρώτα μια έρευνα. Ας δούμε τι χρειάζεται να ξέρεις ώστε να κάνεις τη σωστή επιλογή μονάδας κλιματισμού.  

Πώς λειτουργεί ένα σύστημα κλιματισμού; 

ρύθμιση εγκατάστασης κλιματιστικού

Όπως αναφέραμε και πριν, ένα κλιματιστικό μπορεί να αλλάξει τη θερμοκρασία, την υγρασία ή τη γενική ποιότητα του αέρα. Το κλιματιστικό σε ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης και ψύξης προσφέρει δροσερό αέρα μέσω αγωγών μέσα στο σπίτι σου. Παρέχει μια διαδικασία που αντλεί τον ζεστό αέρα μέσα, αφαιρώντας τη θερμότητα του. Ένα κεντρικό κλιματιστικό λειτουργεί όπως ένα τεράστιο ψυγείο για το σπίτι σου. Και αυτό, γιατί χρησιμοποιεί τους ίδιους τύπους συστατικών, υλικών και συστημάτων με το ψυγείο, συμπεριλαμβανομένου ενός ψυκτικού που αλλάζει από υγρό σε αέριο και πίσω σε υγρό.

Καθώς περνάει από αυτόν τον κύκλο, συλλέγει θερμότητα από ένα μέρος και τη μεταφέρει σε άλλο. Στην περίπτωση ενός κλιματιστικού, το μέρος που δέχεται το κρύο είναι ένας χειριστής αέρα που είναι εξοπλισμένος με έναν ανεμιστήρα. Εκείνος ωθεί τον ψυχρό αέρα σε όλο το σπίτι. Ο χειριστής αέρα βρίσκεται συνήθως στο εξωτερικό του σπιτιού, όπως υπόγειο ή σοφίτα. Αυτή η συσκευή αντλεί ψυχρό αέρα σε όλο το σπίτι μέσω ενός συστήματος αεραγωγών.

Κλείσε προσφορά για εγκατάσταση κλιματιστικού

Κριτήρια επιλογής μονάδας κλιματισμού

επιλογή κλιματιστικού

Προτού βιαστείς και αγοράσεις την πρώτη μονάδα κλιματιστικού που θα βρεις, αφιέρωσε λίγο χρόνο κάνοντας μια έρευνα αγοράς. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα διαθέσιμα, το καθένα με ξεχωριστά χαρακτηριστικά αλλά και κόστος. Επειδή είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση, καλό είναι να κάνεις μια επιλογή που θα διαρκέσει. Εδώ είναι η λίστα με αυτά που πρέπει να γνωρίζεις πριν από την εγκατάσταση κλιματιστικού.

Αποδοτικότητα

Πολλοί άνθρωποι απορρίπτουν την έννοια του κλιματισμού λόγω αναποτελεσματικότητας. Είναι γεγονός ότι παλαιότερα τα κλιματιστικά παρουσιάζονταν ως φιλικά προς το περιβάλλον. Ουσιαστικά όμως, κατανάλωναν περισσότερο ρεύμα. Τώρα οι μονάδες κλιματισμού κατασκευάζονται καλύτερα από ποτέ. Οι περισσότερες έχουν πιστοποιητικά πως είναι φιλικά προς το περιβάλλον και είναι κατασκευασμένες για να λειτουργούν αποτελεσματικά. Φυσικά, κάθε μοντέλο είναι ελαφρώς διαφορετικό, οπότε αξίζει να δούμε τη βαθμολογία αποδοτικότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μονάδες κλιματιστικού δεν κατασκευάζονται πλέον με επικίνδυνα ψυκτικά.

Κόστος 

εξοικονόμηση χρημάτων

Φυσικά και ψάχνεις μια οικονομική λύση για τον κλιματισμό. Υπάρχουν πολλά κριτήρια που χρειάζεται να λάβεις υπόψη. Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχει το κόστος εγκατάστασης και η αρχική τιμή της μονάδας. Όπως θα περίμενε κανείς, το κόστος διαφέρει σημαντικά. Για παράδειγμα, υπάρχει διαφορά μεταξύ των οικιακών μονάδων και του εμπορικού κλιματισμού. Το μέγεθος της ιδιοκτησίας ή του γραφείου σου θα διαδραματίσει επίσης ρόλο στο κόστος. Λάβε πολλές προσφορές και βρες τη σωστή ισορροπία μεταξύ ποιότητας και αξίας.

Συντήρηση

συντήρηση κλιματιστικού

Φρόντισε να πάρεις πληροφορίες από τον προμηθευτή σου σχετικά με τη συντήρηση μιας κλιματιστικής μονάδας. Αναπόφευκτα, οι μονάδες κλιματισμού χρειάζονται συχνά συντήρηση, καθώς δυσλειτουργούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον πολλές εταιρείες προσφέρουν εγγυήσεις. Αυτό θα σε καλύψει από τυχόν ζημιές ή βλάβες κατά τη διάρκεια ζωής του. Αναζήτησε τις μεγαλύτερες εγγυήσεις και ζήτησε εγγύηση αξιοπιστίας. 

Πάρε προσφορά για συντήρηση κλιματιστικού

Τύπος κλιματιστικού και τοποθέτηση

Όπως θα περίμενε κανείς, υπάρχει μια ποικιλία λύσεων κλιματισμού για να διαλέξεις. Αξίζει να συμβουλευτείς τους ειδικούς και να βρεις τον κατάλληλο τύπο μονάδας για εσένα. Τα συστήματα AC μπορούν να εγκατασταθούν στο πλαίσιο του παραθύρου σου, στον τοίχο ή στην οροφή. Το κάθε σύστημα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Επίσης θα μπορούσες να διαλέξεις ένα σύστημα split ή multi-split, το οποίο λειτουργεί σε πολλά δωμάτια ταυτόχρονα. 

Πώς γίνεται η εγκατάσταση κλιματιστικού;  

διαδικασία για εγκατάσταση κλιματιστικού

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού παραθύρου γίνεται καλύτερα με δύο άτομα. Ακόμα και τα μικρά κλιματιστικά είναι βαριά και δύσκολα να ανυψωθούν. Και το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι η μονάδα κλιματισμού να πέσει έξω από το παράθυρο ή στο πάτωμα. Μπορείς να ξεκινήσεις διαβάζοντας το εγχειρίδιο εγκατάστασης, ώστε να εξοικειωθείς με όλο το υλικό και τα μεταλλικά στηρίγματα που περιλαμβάνονται. Αυτά τα μέρη θα εξασφαλίσουν μια ασφαλή και αεροστεγή εφαρμογή στο άνοιγμα του παραθύρου. Και για πρόσθετη υποστήριξη, ειδικά για μεγαλύτερα κλιματιστικά, καλό θα είναι να αγοράσεις ένα ατσάλινο στήριγμα στήριξης και να το τοποθετήσεις στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει τουλάχιστον μια κλιματιστική μονάδα στον χώρο σου. Καλό θα είναι σε περίπτωση που επενδύσεις στην αγορά ενός κλιματιστικού, να απευθυνθείς σε έναν ψυκτικό. Εκείνος θα σε βοηθήσει σίγουρα να επιλέξεις τη κατάλληλη μονάδα, αλλά και το σημείο του χώρου σου που μπορείς να το τοποθετήσεις. Τη σημερινή εποχή ο κλιματισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Ακόμα το σκέφτεσαι;

Κλείσε προσφορά για εγκατάσταση κλιματιστικού

You may also like