Πότε μπορεί να χρειάζεσαι άντληση υδάτων;

Πότε μπορεί να χρειάζεσαι άντληση υδάτων;

Η ανάγκη για άντληση υδάτων, είναι ένα ζήτημα που εμφανίζεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια σε κατοικίες, υπόγειους χώρους ή φρεάτια. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ειδικά στην περιοχή της Αθήνας, οδηγούν σε πλημμύρες, υπερχείλιση φρεατίων, καταστροφές δημόσιων και ιδιωτικών χώρων. Και αναφέρομαι στην Αθήνα, γιατί όλοι γνωρίζουμε το άσχημο σύστημα αποχέτευσης που υπάρχει, καθώς με μια έντονη βροχή τα πάντα έχουν πλημμυρίσει.

Η καλύτερη λύση λοιπόν, για να αποφύγεις την υπερχείλιση της αποχέτευσης στο σπίτι σου ή το φράξιμο των σωληνώσεων σου, είναι η τακτική συντήρηση και ο προληπτικός καθαρισμός της αποχέτευσης σου από έμπειρους επαγγελματίες. Αν ωστόσο έχεις αμελήσει τον καθαρισμό των αποχετεύσεων σου, τότε δυστυχώς κάποια στιγμή θα σου εμφανιστούν διάφορα προβλήματα. Και η άντληση υδάτων θα είναι μονόδρομος.

Πάμε να δούμε λοιπόν τους λόγους που μπορεί να σε οδηγήσουν στο να κλείσεις ραντεβού με εξειδικευμένο συνεργείο

Κλείσε προσφορά για καθαρισμό και συντήρηση αποχέτευσης

Ακραία καιρικά φαινόμενα

Πλημμύρες σε σπίτι από έντονες βροχές

Αποτελεί συχνό φαινόμενο τον τελευταίο καιρό οι έντονες βροχές και καταιγίδες, να οδηγούν σε πλημμύρες κατοικιών και δημόσιων χώρων. Και λόγω κακού σχεδιασμού του δικτύου αποχέτευσης, καταλήγει να πλημμυρίζει ο χώρος σου. Έτσι, κάθε φορά τρέχεις να προλάβεις μια μεγαλύτερη καταστροφή, καθαρίζοντας ότι μπορείς. Και δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό πάντοτε. Επομένως, η άντληση υδάτων έρχεται να σου δώσει την λύση. Είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση, καθώς το συνεργείο με το οποίο θα κλείσεις ραντεβού, με τον απαραίτητο εξοπλισμό θα σου δώσει άμεση βοήθεια. 

Βέβαια, υπάρχει και εκείνη η περίπτωση, όπου το πρόβλημα προέρχεται από το δημόσιο δίκτυο ύδρευσης ή αποχέτευσης και σε συνδυασμό με την έντονη βροχή, τα ρεύματα καταλήγουν να πλημμυρίζουν τον χώρο σου. Εκεί μάλλον πρέπει να απευθυνθείς στους αρμόδιους…

Διαρροές από σωληνώσεις/βουλωμένα φρεάτια

Διαρροές από σπασμένες σωληνώσεις

Οι διαρροές στις σωληνώσεις του σπιτιού σου και πόσο μάλλον οι κρυφές διαρροές, τις οποίες δεν μπορείς να εντοπίσεις, μπορεί να σου προκαλέσουν μεγάλες ζημιές. Έτσι, τα νερά αδυνατούν να αποχωρήσουν σωστά, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται όλο και περισσότερα νερά στις αποχετεύσεις σου.

Υπερχείλιση, άσχημες μυρωδιές και αργή αποστράγγιση του νερού είναι μερικές από τις πιο συχνές συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσεις. Η αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας των σωληνώσεων, γίνεται με τη χρήση κάμερας η οποία εισχωρεί στους σωλήνες και εντοπίζει που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα και η φραγή των νερών. Φυσικά, αυτή είναι μια εργασία που γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία, που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Πότε χρειάζεσαι συνεργείο για αποφράξεις;

Βουλωμένη μπανιέρα – τουαλέτα – νεροχύτης

Πλημμύρα από βουλωμένη μπανιέρα

Οι βουλωμένες μπανιέρες, οι φραγμένες τουαλέτες, οι φραγμένοι νεροχύτες ή χειρότερα οι βουλωμένες αποχετεύσεις μπορεί να είναι ένα ακόμα αίτιο πλημμύρας. Σε αυτήν την περίπτωση, η ανάγκη για άντληση ομβρίων και υδάτων, κρίνεται αναγκαία. Φαντάζομαι πως δεν θα ήθελες να βρεθείς αντιμέτωπος με μια πλημμύρα στην κατοικία σου, πόσο μάλλον αν μένεις σε υπόγειο ή ημιυπόγειο χώρο ή σε ισόγειο διαμέρισμα, όπου δυστυχώς εκεί η πιθανότητα πλημμύρας είναι μεγαλύτερη. 

Βλάβη στο αρδευτικό δίκτυο

Βλάβη σε αρδευτικό δίκτυο

Τέλος, μια πιο σπάνια περίπτωση για άντληση υδάτων είναι η βλάβη στο αρδευτικό δίκτυο, εξοχικής κατοικίας. Αυτό μπορεί να προκληθεί από πρόβλημα στο αρδευτικό δίκτυο ή αυτόματο πότισμα. Το σπάσιμο αρδευτικής σωλήνας, είναι σημαντική αιτία πρόκλησης μιας καταστροφικής πλημμύρας. 

Κλείσε προσφορά για καθαρισμό και συντήρηση αποχέτευσης

Τι πρέπει πάντα να προσέχεις!

Κίνδυνος μούχλας μετά από πλημμύρα σε κατοικία

Μετά από μία πλημμύρα στον χώρο σου, πρέπει πάντα να προσέχεις την ανάπτυξη της μούχλας. Τα στάσιμα νερά και η υπερβολική υγρασία μπορεί να οδηγήσουν σε εμφάνιση μούχλας, καθώς και αρκετές καταστροφές στο σπίτι σου. Επίσης, η μούχλα είναι αιτία για πρόκληση διαφόρων προβλημάτων υγείας, σε σένα και στα άτομα που μένουν στον ίδιο χώρο μαζί σου. Επομένως, μετά από μια κατάσταση πλημμύρας, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο αν υπάρχουν σημάδια μούχλας, πόσο μάλλον αν η πλημμύρα στον χώρο διήρκεσε παραπάνω από 2 ημέρες. Απαιτείται λοιπόν, η άμεση και προσεκτική αντιμετώπιση και καθαρισμός της και συνίσταται να πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένα συνεργεία καθαρισμού.

Συμπερασματικά, σε κάθε περίπτωση η άντληση υδάτων απαιτεί ειδικό χειρισμό από εξειδικευμένα συνεργεία και επαγγελματίες. Οποιοδήποτε και αν είναι το πρόβλημα που έχεις εντοπίσει, είναι καλό πρώτα να παίρνεις την γνώμη ενός ειδικού. Μην προβείς σε κινήσεις που μπορεί να δημιουργήσουν μεγαλύτερη ζημιά στον χώρο σου. Φυσικά, η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση ενάντια σε κάθε πρόβλημα. Αυτό επιτυγχάνεται με τον προληπτικό καθαρισμό και τακτική συντήρηση του αποχετευτικού σας δικτύου.

Κλείσε προσφορά για καθαρισμό και συντήρηση αποχέτευσης

You may also like