Πότε χρειάζεσαι συνεργείο για αποφράξεις;

Αποφράξεις Αποχετεύσεων: Πότε Χρειάζεσαι Συνεργείο;

Οι αποφράξεις είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις στην καθημερινότητα σου. Η συχνή χρήση του νιπτήρα, του νεροχύτη, ή της μπανιέρας, αποτελούν την συχνότερη αιτία εμφάνισης τέτοιων προβλημάτων. Η κακή χρήση τους, η ρίψη μικροαντικειμένων, υπολειμμάτων τροφής ή χαρτιού, οι τρίχες στο μπάνιο ή της μπανιέρας είναι εκείνα που δημιουργούν φράξιμο στις σωληνώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να υπερχύνεται ο νιπτήρας, ή η μπανιέρα να μην ρουφάει σωστά το νερό. Και έτσι, να χρειάζεσαι καθαρισμό στην αποχέτευση.

Οι αποφράξεις αποχετεύσεων είναι μια δουλειά που για να γίνει σωστά, πρέπει να πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο συνεργείο αποφράξεων. Υπάρχουν όμως και φορές που μπορείς να λύσεις το πρόβλημα μόνος σου, με τα σωστά βήματα και τις σωστές κινήσεις. Ωστόσο, η λύση μπορεί να αντιμετωπιστεί επιφανειακά και το πρόβλημα να μην λυθεί εξ ολοκλήρου. 

Πάμε λοιπόν να δούμε εκείνους τους λόγους, για τους οποίους ενδεικνύεται το ραντεβού με πιστοποιημένους υδραυλικούς για απόφραξη βουλωμένης αποχέτευσης. 

Αποστράγγιση νερού σε νιπτήρα, νεροχύτη, μπανιέρα και λεκάνη

Αργή αποστράγγιση νερού σε νιπτήρα

Αργεί να αδειάσει το νερό ή δεν αδειάζει καθόλου σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις; Είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο που δεν πρέπει να σε προβληματίζει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται και την σωστή αντιμετώπιση. Το αποτέλεσμα της μη σωστής αποστράγγισης του νερού, μπορεί να οφείλεται κατά κύριο σε λόγο σε κακή μεταχείριση. Ωστόσο υπάρχουν και οι περιπτώσεις που το φράξιμο οφείλεται σε κακοτεχνία κατασκευής της αποχέτευσης. 

Με την συχνή χρήση τους λοιπόν, καταλήγουν στην αποχέτευση τρίχες, χαρτιά, υπολείμματα φαγητού, λίπη και οτιδήποτε άλλο, που με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύεται και φράζει τις σωληνώσεις. Έτσι, το νερό αδυνατεί να περάσει και δημιουργείται υπερχείλιση. 

Αν το πρόβλημα βρίσκεται στην αρχική του φάση και αντιμετωπιστεί άμεσα, τότε δεν έχεις να φοβάσαι για κάτι. Με τα διάφορα αποφρακτικά που κυκλοφορούν στην αγορά, μπορείς να τα ξεβουλώσεις μόνος σου. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις, μαγειρική σόδα και ξύδι ή ζεστό νερό. Βέβαια, οτιδήποτε αφορά τις σωληνώσεις σου και την συντήρηση τους, συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή. 

Αν πάλι το πρόβλημα παραμένει, τότε πρέπει να λάβεις δραστικότερα μέτρα. Υπάρχουν εξειδικευμένοι υδραυλικοί στην αγορά, που μπορείς να απευθυνθείς, ώστε να εντοπίσει τη πηγή του προβλήματος και να το αντιμετωπίσει ριζικά.

Κλείσε προσφορά για απόφραξη βουλωμένης αποχέτευσης

Δυσάρεστη οσμή από τα σιφώνια

Δυσάρεστη οσμή από τα σιφώνια του σπιτιού

Ένα πολύ συχνό σημάδι που σε προειδοποιεί ότι χρειάζεσαι άμεσα συνεργείο για απόφραξη, είναι η άσχημη μυρωδιά που έρχεται από τα σιφώνια σου. Η δυσοσμία μπορεί να προέρχεται από το μπάνιο σου ή τον περιβάλλοντα χώρο της πολυκατοικίας σου. Καλό θα ήταν να προβείς σε έλεγχο τον κεντρικού αποχετευτικού δικτύου, ώστε να σιγουρευτείς ότι όλα λειτουργούν σωστά. Αν τελικά η άσχημη μυρωδιά προέρχεται από το διαμέρισμα σου, τότε μιλάμε για σοβαρότερο πρόβλημα, συγκριτικά με την προηγούμενη περίπτωση. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε την βοήθεια ενός επαγγελματία, που με την κατάλληλη γνώση και πείρα θα σου δώσει λύση και θα απομακρύνει τις άσχημες μυρωδιές. 

Θόρυβος στις σωληνώσεις

Θόρυβος στις σωληνώσεις του σπιτιού

Μία ακόμα σημαντική ένδειξη ότι υπάρχει ανάγκη για αποφράξεις βουλωμένης αποχέτευσης, είναι ο θόρυβος που μπορεί να ακούσεις στις σωληνώσεις. Αν άκουσες ξαφνικά κάποιον ασυνήθιστο ήχο που προέρχεται από τις σωληνώσεις, μην τον αγνοήσεις! Μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα, που πρέπει να εξεταστεί. Οι χαλασμένοι σωλήνες, αν και πιο σπάνια, ίσως έχουν επηρεάσει το αποχετευτικό σου δίκτυο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, με το πέρασμα του χρόνου να φθείρεται και να μην λειτουργεί αποτελεσματικά. Επομένως, ένας προληπτικός έλεγχος και μια συντήρηση της αποχέτευσης από έναν έμπειρο επαγγελματία, θα σε προστατεύσει από ένα μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει αν δεν δώσεις την απαραίτητη σημασία. 

Κλείσε προσφορά για Καθαρισμό και Συντήρηση Αποχέτευσης

Αποφράξεις υδρορροής βεράντας

Η υδρορροή της βεράντας, μπορεί να φράξει ανά πάσα στιγμή. Είναι μια περίπτωση απόφραξης που δεν πρέπει να αγνοήσεις. Είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι, σίγουρα ανά διαστήματα καθαρίζεις ή πλένεις την βεράντα σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα διάφορα φύλλα και χώματα από τις γλάστρες, από τον αέρα ή την βροχή να συσσωρεύονται στην υδρορροή. Ακόμα, όταν ποτίζεις τα φυτά του μπαλκονιού, το νερό παρασύρει χώματα και φύλλα, τα οποία αν δεν μαζέψεις, καταλήγουν στον σωλήνα και εμποδίζουν το νερό να περάσει. Τις περισσότερες φορές, οι βουλωμένες υδρορροές μιας βεράντας είναι εύκολο να επιλυθούν. Η εύκολη λύση είναι να καθαρίζεις συχνά το μπαλκόνι σου και να πετάς όλα όσα μπορεί να φράξουν την υδρορροή σου. Ωστόσο, αν είναι λίγο πιο σοβαρή η κατάσταση, μπορείς να βρεις άριστους και εξειδικευμένους υδραυλικούς μέσα από το 11888 giaola, που θα σου δώσουν άμεσα λύση στο χώρο σου. 

Συντήρηση αποχετεύσεων από επαγγελματία

Συμπερασματικά, η συντήρηση των αποχετεύσεων και των σωληνώσεων σου, είναι απολύτως αναγκαία. Είτε με σπιτικά υλικά, όπως ξύδι και μαγειρική σόδα που αναφέραμε παραπάνω, είτε με ειδικά αποφρακτικά, πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο. Έτσι θα διατηρείται σε καλή κατάσταση και θα προλάβεις ένα μεγαλύτερο πρόβλημα. 

Ωστόσο, οι αποφράξεις αποχέτευσης από επαγγελματίες, τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο ή σε μία δύσκολη περίπτωση, θα σου προσφέρει ριζικά αποτελέσματα με μεγαλύτερη διάρκεια.

Κλείσε προσφορά για απόφραξη βουλωμένης αποχέτευσης

You may also like