Ανακαίνιση Σπιτιού

Ανακαίνιση Σπιτιού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι η πιο εύκολη λύση για να σε ανανεώσει και να ανεβάσει τη ψυχολογία σου. Αρχικά, το σπίτι σου είναι ο χώρος που περνάς τουλάχιστον το 50% του χρόνου σου καθημερινά. Επομένως, θα πρέπει να είναι ένας χώρος που νιώθεις άνετα, σε εκφράζει και σε ξεκουράζει.

Καταλαβαίνεις λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι να φροντίζεις το σπίτι σου. Μετά από μια δύσκολη μέρα θα είναι εκείνο το μέρος που θα επιστρέψεις και θα ζητάς την ηρεμία σου.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που καταφεύγουν σε μια ολική ή μερική ανακαίνιση σπιτιού. Είναι πιο συμφέρουσα λύση από την μετακόμιση ή την αγορά νέας κατοικίας. Βέβαια, η ανακαίνιση σπιτιού δεν αποτελεί μια εύκολη διαδικασία. Για παράδειγμα, καμιά φορά μπορεί να είναι και χρονοβόρα, ανάλογα το μέγεθος του χώρου. 

Ας δούμε μαζί, τί στάδια περιλαμβάνει συνήθως μια ανακαίνιση σπιτιού.

Να είσαι σίγουρος για τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις στην ανακαίνιση σπιτιού

Ανακαίνιση σπιτιού

Όταν αποφασίζεις τί αλλαγές θέλεις να κάνεις στο χώρο σου, καλό θα ήταν να μη βρίσκεσαι σε διλήμματα. Για να μπορέσει να εξελιχθεί και να κυλήσει ομαλά μια ανακαίνιση, πρέπει να έχεις πάρει πριν την έναρξη των εργασιών τις αποφάσεις σου.

Ένας διακοσμητής ή κατασκευαστής μπορεί να σε βοηθήσει να επιλέξεις ή να σου λύσει ορισμένες απορίες. Αλλά οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από εσένα. Μην κάνεις το λάθος και καθυστερήσεις να πάρεις μια απόφαση όταν αυτή αφορά την εργασία κάποιου τεχνικού.

Πάρε προσφορές για Ανακαίνιση

Μην αλλάζεις συνέχεια γνώμη όταν κάνεις μια ανακαίνιση

Ανακαίνιση σπιτιού και πιθανά προβλήματα

Όταν κάνεις μια ανακαίνιση, κατά τη διάρκεια της είναι αναπόφευκτο να μην αλλάξεις γνώμη για κάποια εργασία. Όσο κάτι θα ολοκληρώνεται ή τουλάχιστον θα παίρνει μια μορφή, ίσως σου εμφανιστούν καινούργιες ιδέες, κάτι ίσως δεν είναι όπως το περίμενες και επιθυμείς να το αλλάξεις από την αρχή. Μην ανησυχείς, οι περισσότεροι κάνουν αλλαγές στη φάση της ανακαίνισης. Όσο πιο πολύ γνώμη αλλάζεις τόσο πιο πολύ αυτό θα σου στοιχίσει είτε σε χρόνο, είτε σε χρήμα.

Αυτό επίσης σημαίνει ότι για κάθε σου αλλαγή ή μετατροπή, θα πρέπει να ενημερώνονται όσα άτομα εργάζονται για την ανακαίνιση και τους αφορά το ζήτημα. Κάτι τέτοιο, θα προκαλέσει καθυστερήσεις και όλοι ξέρουμε πόσο αυτό δε βοηθάει το συνεργείο ή τους τεχνικούς που έχουν αναλάβει την δουλειά.

Έχε υπόψιν σου ένα αρχικό budget

Budget ανακαίνισης χώρου

Είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζεις από πριν πόσο θα σου κοστίσει η ανακαίνιση σπιτιού. Ανάλογα με το μέγεθος της αλλαγής που θέλεις να κάνεις και τις εργασίες, ο προϋπολογισμός θα αυξάνεται. Επίσης, μπορεί να σου δημιουργηθούν προβλήματα και έξτρα χρεώσεις, ειδικά αν το σπίτι σου είναι αρκετά παλιό ή η κατασκευή του δε βοηθάει, όπως για παράδειγμα αν διαθέτει ή όχι μπαλκόνι για τυχόν μεταφορές.

Επιπλεόν, αν οι αλλαγές που έχεις επιλέξει να κάνεις αφορούν υδραυλικές ή ηλεκτρολογικές εργασίες, που επιζητούν μεγαλύτερο όγκο εργασιών, τότε υπολόγισε ένα υψηλότερο budget. Οπότε, καλό θα είναι να κάνεις μια έρευνα και να παίρνεις κάποιες εκτιμήσεις πριν ξεκινήσεις να κλείνεις τεχνικούς ή συνεργεία.

Με σημείο αναφοράς αυτές τις εκτιμήσεις, μπορείς να συνεχίσεις να παίρνεις προσφορές για την ανακαίνιση που θέλεις να κάνεις. Μπες στο 11888 giaola και λάβε τις καλύτερες προσφορές της αγοράς από επιλεγμένους επαγγελματίες.

Design και ανακαίνιση πάνε μαζί

Design και ανακαίνιση σπιτιού

Και τι εννοώ; Αν για παράδειγμα έχεις επιλέξει να ανανεώσεις το χώρο του υπνοδωματίου σου αλλά δεν ξέρεις τί ακριβώς είναι αυτό που θες να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις, σου έχω την λύση. Σκέψου αν υπάρχει κάποιο στυλ που σου ταιριάζει περισσότερο. Για παράδειγμα σου αρέσει το πιο boho στυλ; Ή το πιο μίνιμαλ; Θέλεις να υπάρχουν χρώματα σε γήινες αποχρώσεις που θα σε ηρεμούν και θα “ξεκουράζουν” στο μάτι ή σου αρέσει να παίζεις με τα πιο έντονα χρώματα;

Ανάλογα λοιπόν, με τις προτιμήσεις σου και πάντα με το χώρο που έχεις στην διάθεση σου, θα σου προτείνω κάποιες ιδέες και συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις.

1. Ανάλογα με τη λειτουργικότητα του χώρου σου πρόσθεσε ή αφαίρεσε έπιπλα από το δωμάτιο

Μην “μπουκώνεις” το χώρο αν δεν το χρειάζεται. Επίλεξε χρήσιμα έπιπλα που δεν επιβαρύνουν στο μάτι είτε μιλάμε για ένα ευρύχωρο ή όχι δωμάτιο.

2. Σημαντικό ρόλο παίζει και το χρώμα που θα διαλέξεις για τους τοίχους του δωματίου

Επίλεξε χρώματα που σου φτιάχνουν την διάθεση και ειδικά πιο ανοιχτά χρώματα τα οποία παραπέμπουν σε ένα πιο μίνιμαλ ύφος και δεν δημιουργούν ένταση. Έχε υπόψιν σου επίσης, ότι τα σκούρα χρώματα είναι πιο καλό να τα αλλάξεις στο μέλλον.

Νέα χρώματα στους τοίχους που θα σου αλλάξουν τη διάθεση!

3. Μια ακόμα αρκετά έξυπνη επιλογή είναι η ταπετσαρία

Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι ανάγκη να βάψεις το δωμάτιο σου αν δεν θες. Μπορείς απλώς να κάνεις μια στιλιστική παρέμβαση με μια ταπετσαρία της αρεσκείας σου. Στην αγορά υπάρχουν αμέτρητα σχέδια για όλα τα γούστα, καθώς και επίσης μπορείς να δημιουργήσεις μόνος σου την δική σου με την βοήθεια ενός ειδικού.

4. Μην ξεχνάς ότι και μόνο η διακόσμηση του δωματίου μπορεί να ανανεώσει κατά πολύ έναν χώρο

Μπορείς να πάρεις διάφορα μαξιλάρια για το κρεβάτι ή ακόμα με λευκά είδη να παίξεις με μαξιλάρια διαφορετικού χρώματος. Μπορείς ακόμα, να κρεμάσεις φωτογραφίες ή κάδρα στους τοίχους ή να βάλεις κάποιο φυτό κατάλληλο για εσωτερικό χώρο, κάτι το οποίο είναι πολύ στην μόδα. Φυσικά από ένα υπνοδωμάτιο δεν γίνεται να λείπει ένας καθρέφτης.

Καταλήγοντας συνειδητοποιείς ότι κάθε ανακαίνιση είναι διαφορετική. Μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικών ειδών εργασίες, μικρές ή μεγάλες, πιο χρονοβόρες ή και πιο περίπλοκες. Όπως και να έχει η φάση μιας ανακαίνισης είναι ένα ευχάριστο και πολύ σημαντικό κομμάτι αν σκεφτείς μόνο την ανανέωση και την ψυχολογική ευχαρίστηση που μπορεί να σου προσφέρει.

Είναι καλό να φροντίζουμε τον χώρο μας, γιατί στην συνέχεια θα “μας φροντίσει” πίσω!

Πάρε προσφορές για Ανακαίνιση

You may also like