Γίνε εσύ ο υδραυλικός στο σπίτι σου!

Ίσως χρειαστεί που και που να γίνεσαι υδραυλικός για το σπίτι σου. Μην αγχώνεσαι! Τα υδραυλικά του σπιτιού είναι από τα πρώτα και βασικότερα πράγματα που φτιάχνουμε, προσέχουμε και συντηρούμε σωστά, αφού επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητά μας και την ποιότητα ζωής μας μέσα στο σπίτι. Επιπλέον, οι υδραυλικές βλάβες αν αγνοηθούν, είναι ικανές να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές που είναι δύσκολο να διορθωθούν και απαιτούν πολύ χρόνο και αρκετό χρήμα!

Για τον λόγο αυτό, συνήθως εμπιστευόμαστε τέτοιου είδους εργασίες, στα χέρια ενός έμπειρου υδραυλικού που μπορεί να διορθώσει τη ζημιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και για να είμαστε ειλικρινείς, αυτή είναι και η καλύτερη τακτική, αφού η άγνοιά μας μπορεί αντί να διορθώσει το πρόβλημα, να το κάνει ακόμα χειρότερο.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες υδραυλικές εργασίες και μερεμέτια που μπορούν να φτιαχτούν χωρίς τη γνώση ενός ειδικού. Σήκωσε τα μανίκια, πάρε τα εργαλεία σου και πάμε να δούμε 5 μερεμέτια που μπορείς να κάνεις μόνος σου και να γίνεις εσύ ο υδραυλικός του σπιτιού!

1. Αλλαγή της μπαταρίας του μπάνιου

Αλλαγή μπαταρίας μπάνιου

Ίσως από τις πιο εύκολες και απλές δουλειές που μπορείς να κάνεις μόνος σου, σαν ερασιτέχνης υδραυλικός, είναι να αλλάξεις την μπαταρία του μπάνιου. Αυτή η εργασία μπορεί να γίνει για λόγους αισθητικής ή γιατί η παλιά έχει χαλάσει από τη χρήση. Ο χρόνος που θα σου πάρει είναι περίπου 10 λεπτά και δεν χρειάζεται καμία τεχνική γνώση. Τι θα χρειαστείς; Ένα γαλλικό υδραυλικό κλειδί. Τα βήματα για την αλλαγή της μπαταρίας μπάνιου είναι:

 1. Απομόνωσε την παροχή νερού
 2. Ξεβίδωσε την παλιά μπαταρία και απομάκρυνε την από τις σωληνώσεις
 3. Αφαίρεσαι το κομμάτι του σπιράλ και του τηλεφώνου (εκτός αν πρόκειται να τα αλλάξεις και αυτά)
 4. Τοποθέτησε την νέα μπαταρία, συνδέοντας τις σωληνώσεις για παροχή κρύου και ζεστού νερού αντίστοιχα
 5. Τοποθέτησε το σπιράλ με την μπαταρία
 6. Επανέφερε το νερό

2. Αντικατάσταση της βρύσης στο μπαλκόνι

Αντικατέστησε την βρύση στο μπαλκόνι σου εύκολα

Άλλη μια δουλειά που μπορείς να κάνεις εύκολα και γρήγορα στο σπίτι χωρίς να ζητήσεις τη βοήθεια ειδικού! Στο εμπόριο μπορείς να βρεις πολύ καλές βρύσες εξωτερικών χώρων που αντέχουν στον πάγο και τα άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα. Τα βήματα που θα ακολουθήσεις για την αλλαγή της βρύσης μπαλκονιού είναι:

 1. Και εδώ το πρώτο βήμα είναι να κλείσεις την παροχή του νερού, αλλά αυτή τη φορά από τον γενικό διακόπτη
 2. Στη συνέχεια, άφησε τη βρύση ανοιχτή ώστε να φύγει όλο το νερό που έχει μείνει μέσα, για να ξεκινήσεις τις εργασίες
 3. Χρησιμοποίησε έναν υδραυλικό κάβουρα για να αποσυνδέσεις την παλιά βρύση και ετοίμασε την καινούργια για την σύνδεση
 4. Τύλιξε τις σπείρες της νέας βρύσης με ένα ειδικό υλικό που λέγεται τεφλόν, για να εφαρμόσει καλύτερα στο σωλήνα ύδρευσης
 5. Ολοκλήρωσε τη διαδικασία βιδώνοντας τη βρύση με έναν κάβουρα

Άνοιξε το διακόπτη και τελείωσες!

3. Αντικατάσταση φλοτέρ/καζανάκι

Αντικατάσταση φλοτέρ/καζανάκι

Ας πάμε σε κάτι πιο απαιτητικό! Η βλάβη στο καζανάκι είναι κάτι που μπορεί αρχικά να αγνοήσουμε, είναι ικανή όμως να μας στοιχίσει ακριβά στον επόμενο λογαριασμό αν δεν την διορθώσουμε εγκαίρως. Για την συγκεκριμένη δουλειά θα χρειαστεί να βάλεις όλη σου την τέχνη και την προσοχή για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δες πώς να κάνεις την αλλαγή του φλοτέρ:

 1. Αρχικά απομόνωσε την παροχή νερού και βγάλε το πάνω μέρος από το καζανάκι
 2. Άδειασε όλο το νερό που έχει μείνει στο καζανάκι
 3. Αποσύνδεσε το σπιράλ από το φλοτέρ και αφαίρεσε το
 4. Τοποθέτησε το νέο φλοτέρ και ξανά σύνδεσε σε αυτό το σπιράλ
 5. Βάλε το καπάκι στο καζανάκι και άνοιξε την παροχή

Ωστόσο, αν δεν τα κατάφερες μόνος σου, μην αγχώνεσαι. Ένας υδραυλικός σίγουρα θα σου δώσει την λύση, μιας και η συγκεκριμένη εργασία θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Μπορείς εύκολα και γρήγορα να κλείσεις online ραντεβού με υδραυλικό μέσα από το 11888 giaola!

Βρες υδραυλικό στην περιοχή σου

4. Αλλαγή στο φίλτρο ροής του νερού

Άλλαξε μόνος σου το φίλτρο ροής του νερού

Ας περάσουμε σε μία υδραυλική εργασία πολύ πιο εύκολη, αλλά σίγουρα εξίσου χρήσιμη με τα προηγούμενα, που πολλές φορές ξεχνάμε να κάνουμε. Ένας έμπειρος υδραυλικός,θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την αλλαγή του φίλτρου νερού. Κυρίως για λόγους υγιεινής, αφού η καθαριότητα του φίλτρου επηρεάζει την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιούμε.

Επιπλέον, συχνά μπορεί να παρατηρήσουμε ότι η ποσότητα του νερού έχει μειωθεί, γεγονός που σημαίνει ότι το φίλτρο χρειάζεται αλλαγή. Το μόνο που θα χρειαστείς για να ξεβιδώσεις το παλιό φίλτρο και να βιδώσεις το καινούριο είναι ένα γαλλικό κλειδί και μόλις 5 λεπτά από τον χρόνο σου!

5. Απόφραξη στο σιφόνι του νιπτήρα

Απόφραξη σε σιφόνι νιπτήρα

Σίγουρα κάποια στιγμή έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα με το ξεβούλωμα στο σιφόνι του νιπτήρα. Και αυτό γιατί είναι πολύ συχνό τα σιφόνια να γεμίζουν σκουπιδάκια και να φράζουν τον νιπτήρα σου. Η απομάκρυνσή τους είναι αρκετά εύκολη υπόθεση και μπορείς να την πετύχεις είτε με μια τρόμπα απόφραξης, με καυτό νερό ή και με ένα απλό σύρμα. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαστεί να διακόψεις την παροχή νερού για να κάνεις αυτό που χρειάζεσαι. Απλά αφαιρείς το πάνω μέρος που καλύπτει την βαλβίδα του νιπτήρα και καθαρίζουμε τον σωλήνα του σιφονιού από ό,τι βρωμιά υπάρχει (τρίχες, λίπη κλπ.)

Πιστοποιημένοι και αξιόπιστοι τεχνικοί είναι πάντα διαθέσιμοι για να σε εξυπηρετήσουν. Και αν προέκυψε κάποια απρόοπτη ζημιά που απαιτεί άμεση επίλυση από επαγγελματία, στο 11888 giaola συμπληρώνεις το τηλέφωνο επικοινωνίας, σε καλούν δωρεάν στα επόμενα 3′ και σου στέλνουν τον υδραυλικό στην πόρτα σου!

Κάλεσε άμεσα υδραυλικό για επείγουσα βλάβη

You may also like