Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσεις!

Αρχές Δεκεμβρίου και ήδη μύρισε Χριστούγεννα σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας! Οι δρόμοι και οι πλατείες φόρεσαν τα γιορτινά τους. Ενώ τα καταστήματα στόλισαν τις βιτρίνες τους και ετοιμάζονται πυρετωδώς για το εορταστικό ωράριο. Μέσα σε όλο αυτό το γιορτινό κλίμα είναι δύσκολο να μην παρασυρθείς και να νιώσεις πάλι παιδί. Έστω και για λίγο!

Ποιος είπε, όμως, ότι τα Χριστούγεννα είναι μόνο για τα παιδιά; Σε όλη την Ελλάδα, οι δήμοι κάθε χρόνο βάζουν τα δυνατά τους και διοργανώνουν παραμυθένιους κόσμους για μικρούς και μεγάλους. Με μια επίσκεψη σου ξεκλέβεις λίγο χρόνο από τις υποχρεώσεις, για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα!

Παρακάτω θα βρεις αναλυτικά τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε μεγάλους δήμους της Ελλάδας, που δεν πρέπει να χάσεις!

Christmas Factory – Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Για άλλη μια χρονιά το Christmas Factory άνοιξε τις πόρτες του έτοιμο να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους. Προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες, μας βάζει στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα! Το φετινό Christmas Factory έχει τη δική του «Σχολή Μαγείας» για μικρούς και μεγάλους επίδοξους μάγους. Θα πρέπει να περάσουν όλες τις «μαγικές» διαδικασίες για να αποδείξουν τις ικανότητές τους και τελικά να αποφοιτήσουν!

Παράλληλα, στους χώρους του Christmas Factory φιλοξενούνται δημιουργικά εργαστήρια. Όπως το εργαστήριο κονκάρδας, το εργαστήριο παιχνιδιών Mattel αλλά και το εργαστήριο στρατηγικής για δυνατούς παίκτες! Οι πιο μικροί φίλοι μπορούν να επισκεφτούν τον Άγιο Βασίλη και να του δώσουν το γράμμα τους. Επίσης μπορούν να περάσουν από το εργαστήριο των ξωτικών και να μεταμορφωθούν με face painting. Ανάμεσα στις δραστηριότητες, οι επισκέπτες μπορούν να ξεκουραστούν με έναν καφέ ή ένα γεύμα. Ακόμα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους στο Christmas Market!

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά από 01/12/2017 έως 07/01/2018, 10:00 – 22:00

Ο Φλοίσβος Στη Χώρα Του Καρυοθραύστη

εκδηλώσεις στον Φλοίσβο

Αυτά τα Χριστούγεννα ο δήμος Φαλήρου κάνει την έκπληξη και μεταμορφώνει το πάρκο Φλοίσβου σε μια παραμυθένια χώρα, και συγκεκριμένα στην χώρα του Καρυοθραύστη, με διαφορετικές δραστηριότητες και εκπλήξεις για όλο τον μήνα!

Το εορταστικό πρόγραμμα στον Φλοίσβο, μέσα σε όλα περιλαμβάνει καλλιτεχνικά εργαστήρια, λαχταριστές δραστηριότητες ζαχαροπλαστικής, συναυλίες, χορό, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους και φυσικά τον αγαπημένο όλων, Άγιο Βασίλη, να μοιράζει χαμόγελα και φωτογραφίες σου παρευρισκόμενους.

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά από 10/12/2017 έως 06/01/2018, 11:00 – 16:00

Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ

χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ

Από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσεις, δεν θα μπορούσε να λείπει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος! Φέτος τις γιορτές, το αγαπημένο πάρκο μικρών και μεγάλων έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα. Αυτό που ξεχωρίσαμε είναι το μεγάλο παγοδρόμιο που λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 10 το βράδυ.

Παράλληλα, οι εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, θα περιλαμβάνουν εκτός των άλλων, προβολές αγαπημένων ταινιών, συναυλίες, αφηγήσεις, εργαστήρια και ομαδικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια!

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 09:00 – 22:00

Η εποχή των παγετώνων στην Θεσσαλονίκη

Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Φέτος, η πλατεία Αριστοτέλους μας γυρίζει στην εποχή των παγετώνων και μας υποδέχεται με μαμούθ, ρινόκερους και άλλα προϊστορικά ζώα για να διασκεδάσουμε μαθαίνοντας! Το θεματικό πάρκο προσφέρει μοναδικό θέαμα με ρομποτικά εκθέματα που έχουν ήχους, κινήσεις και χρώματα, όλα μέσα σε ένα πολύ προσεγμένα σχεδιασμένο περιβάλλον, που προσφέρει στον επισκέπτη το μέγιστο της εμπειρίας.

Η έκθεση δεν έχει μόνο ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα αφού ενημερώνει τον επισκέπτη για τις συνθήκες ζωής τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων που έζησαν εκείνη την εποχή, καθώς και για το πώς προσαρμόστηκαν στις νέες, τότε, κλιματικές αλλαγές.

Ωράριο λειτουργίας: 30/11/2017 – 06/01/2018

Ονειρούπολη Δράμας

Ονειρούπολη Δράμας

Τα Χριστούγεννα στην Δράμα είναι παραμυθένια! Η Ονειρούπολη άνοιξε τις πόρτες της για άλλη μία χρονιά με ένα γεμάτο πρόγραμμα από χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις να περιμένει τους επισκέπτες της, όλη την περίοδο των εορτών!

Το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, μετά την εντυπωσιακή έναρξη με τον Ευγένιο Τριβιζά, περιλαμβάνει πολλές συναυλίες από γνωστούς καλλιτέχνες, ευκαιρίες για χορό και θέατρο αλλά και έντονη συμμετοχή από το κοινό. Μέσα στο πρόγραμμα θα βρεις μαθήματα Zumba, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά! Αν ο δρόμος σου φέτος τις γιορτές σε βγάλει προς την Δράμα, ξέρεις πού θα πας!

Ωράριο λειτουργίας: 04/12/2017 – 07/01/2018

You may also like