Ένα checklist για μετά την μετακόμιση!

Η μετακόμιση είναι μια μεγάλη και αρκετά επίπονη διαδικασία. Ωστόσο, μπορείς να αποφύγεις πολύ από την αναμενόμενη ταλαιπωρία αν οργανωθείς σωστά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο βήμα. Και εδώ θα νομίζεις πως όταν λέω τελευταίο βήμα, εννοώ την μεταφορά των πραγμάτων σου από το παλιό στο νέο σπίτι, σωστά; Λάθος!

Σίγουρα, όταν τα πράγματά σου μεταφερθούν στο νέο σπίτι, ένα μεγάλο μέρος της μετακόμισης έχει τελειώσει. Υπάρχουν όμως, πολλά ακόμα που πρέπει να κάνεις μετά την μετακόμιση και δεν τα είχες σκεφτεί.

Προετοιμασία για μετακόμιση: Ο απόλυτος οδηγός

Μην αγχώνεσαι! Τα σκέφτηκα εγώ για εσένα. Σου παρουσιάζω λοιπόν, τον απόλυτο οδηγό με τα πράγματα που πρέπει να κάνεις ΜΕΤΆ την μετακόμιση!

1. Μετά την μετακόμιση έχουμε …ξεπακετάρισμα και τακτοποίηση

Ξεπακετάρισμα και τακτοποίηση

Εννοείται πως το να πακετάρεις τα πράγματα από το παλιό σου σπίτι είναι πολύ πιο χρονοβόρο και κουραστικό. Μη ξεχνάς όμως, ότι και η τακτοποίησή τους στο νέο σπίτι δεν είναι μικρή διαδικασία. Ωστόσο, μπορεί να είναι αρκετά πιο ευχάριστη. Όλη η ευκολία εξαρτάται από το πόσο καλά έχεις πακετάρει και ταξινομήσει τα πράγματα και τις κούτες. Επιπλέον, σε αντίθεση με το πακετάρισμα, το ξεπακετάρισμα είναι αρκετά πιο ευχάριστο αφού συνοδεύεται με τον ενθουσιασμό για να διαμορφώσεις το νέο σου σπίτι.

2. Βάλε το όνομά σου στο κουδούνι

Νέα κατοικία και όνομα στο κουδούνι

Να μια μικρή λεπτομέρεια που αρκετοί από εμάς ξεχνάμε. Σίγουρα την πρώτη εβδομάδα που είμαστε στο νέο μας σπίτι, ή έστω μέχρι την πρώτη φορά που θα παραγγείλουμε φαγητό. Αφού τα έχεις τακτοποιήσει όλα στο σπίτι, θυμήσου να βάλεις και το όνομά σου στο κουδούνι. Τόσο έξω από την πόρτα σου όσο και στην είσοδο του κτηρίου. Όχι μόνο θα γλιτώσεις από το να χάσεις ένα δέμα, ένα γράμμα ή μια παραγγελία, αλλά παράλληλα, είναι ένας τρόπος να ενημερώσεις τους νέους σου γείτονες για την άφιξή σου!

3. Η μετακόμιση προϋποθέτει ότι όλα λειτουργούν σωστά

Καινούριο σπίτι: Σιγουρέψου ότι όλα λειτουργούν σωστά

Ήδη πριν μετακομίσεις στο νέο σου σπίτι έχεις κάνει όλες τις απαραίτητες μεταφορές για τηλέφωνο και internet. Ορισμένες φορές όμως αυτές οι διαδικασίες μπορεί να καθυστερήσουν. Για αυτό, καλό θα ήταν να ελέγξεις ότι όλα λειτουργούν σωστά. Μαζί με τις ηλεκτρικές συσκευές και με ό,τι άλλο χρειάστηκε εγκατάσταση, πριν τακτοποιήσεις όλα σου τα πράγματα.

4. Βρες πού είναι το ρολόι του νερού και του ρεύματος

Ρολόι νερού και ρεύματος σε νέα κατοικία

Ποτέ δεν ξέρεις πότε και πού θα σου χρειαστεί, γι αυτό καλό είναι να γνωρίζεις που βρίσκονται. Από μια μικρή εργασία ή διαρροή μέχρι μια διακοπή ρεύματος, τα ρολόγια για το νερό και το ρεύμα είναι τα πρώτα που θα αναζητήσουμε εμείς ή ο εκάστοτε ειδικός. Συνήθως είναι κάπου καλά κρυμμένα, οπότε φρόντισε να μάθεις που είναι ώστε να μην τα ψάχνεις τελευταία στιγμή.

Βρες εδώ, τεχνικό για οποιαδήποτε εργασία και αν χρειάζεσαι

5. Ολοκλήρωσες την μετακόμιση ;Βρες έναν γείτονα «έκτακτης ανάγκης»

Μετακόμιση και νέοι γείτονες

Πάντα χρειάζεται ένας γείτονας με τον οποίο έχουμε καλές σχέσεις. Από το να σου δώσει κάτι που σου τελείωσε και δεν πρόλαβες να πας να αγοράσεις μέχρι να παραλάβει ένα δέμα ή ένα γράμμα για σένα, είναι σημαντικό να ξέρεις ότι υπάρχει ένας άνθρωπος εκεί κοντά σου που μπορείς να απευθυνθείς αν χρειαστείς οτιδήποτε.

6. Βρες parking

Εύρεση Parking

Ανάλογα με την περιοχή που θα επιλέξεις να μείνεις, η εύρεση χώρου στάθμευσης μπορεί να γίνει από μια απλή διαδικασία, μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Η κίνηση, τα μαγαζιά, οι συγκοινωνίες και οι απαγορεύσεις στάθμευσης σε ορισμένα σημεία είναι μόλις μερικές από τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσεις. Για τον λόγο αυτό, φρόντισε να ψάξεις καλά την περιοχή ώστε να έχεις πάντα κάποιες καλές εναλλακτικές στο μυαλό σου.

Παράλληλα, αν στην περιοχή σου το parking επιτρέπεται μόνο στους μόνιμους κατοίκους, φρόντισε να ενημερωθείς και να προμηθευτείς τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ακόμα και αν το σπίτι σου έχει δικό του χώρο στάθμευσης, πάντα είναι καλό να έχεις μερικές εναλλακτικές στο μυαλό σου για περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή ακόμα και για τους καλεσμένους σου.

7. Εντόπισε τις κοντινότερες υπηρεσίες

Εξερεύνηση νέας γειτονιάς

Μια ευκαιρία να μάθεις καλύτερα την περιοχή που μένεις. Δεν σου λέω να μάθεις όλα τα μαγαζιά ένα προς ένα, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί να ξέρεις πού είναι το κοντινότερο σούπερ μάρκετ, το ταχυδρομείο ή οι άλλες δημόσιες υπηρεσίες, το αστυνομικό τμήμα, το φαρμακείο, ένα ιατρικό κέντρο, ακόμα και οι τράπεζες. Έτσι θα γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητά σου.

8. Κάνε ένα πάρτι μετακόμισης!

Πάρτι μετακόμισης

Επισήμως έχεις τελειώσει με όλες τις εκκρεμότητες της μετακόμισης και έχεις τακτοποιηθεί στο νέο σου σπίτι. Ήρθε η ώρα να το γιορτάσεις! Οργάνωσε ένα μικρό πάρτι για να καλωσορίσεις τους φίλους σου και να γιορτάσεις την νέα αρχή που έκανες.

Μόνο μην ξεχάσεις να καλέσεις και τους γείτονες… όχι μόνο θα σε γνωρίσουν καλύτερα, αλλά θα γλιτώσεις και τα παράπονα για την φασαρία. Καλή αρχή!

Κλείσε προσφορά για μετακόμιση

You may also like