Οικονομική θέρμανση σπιτιού φέτος το Χειμώνα

Αναζητάς τρόπους για οικονομική θέρμανση σπιτιού φέτος το χειμώνα; Ο χειμώνας έφτασε και οι κρύες μέρες είναι όλο και περισσότερες; Μην αγχώνεσαι! Όσο η θερμοκρασία κατεβαίνει, τόσο αυξάνεται η διάθεσή μας να μείνουμε σπίτι, αναζητώντας λίγη ζεστασιά. Τα χοντρά ρούχα, τα παπλώματα και οι κουβέρτες δεν αρκούν όμως για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Παράλληλα δεν είναι η πιο εξυπηρετική λύση όταν θέλουμε να κινηθούμε εύκολα. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις το κρύο είναι να διατηρήσεις μια σταθερά ζεστή θερμοκρασία στο σπίτι σου.

Η αποτελεσματική θέρμανση θα κρατήσει μακριά από το σπίτι σου, τόσο την παγωνιά του χειμώνα, όσο και την ανεπιθύμητη υγρασία. Η οποία συχνά, κάνει την αίσθηση του κρύου ακόμα χειρότερη. Ωστόσο, το θέμα της θέρμανσης του σπιτιού τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα μεγάλο αγκάθι για πολλά νοικοκυριά, λόγω του υψηλού κόστους.

Για αυτό, αναζητήσαμε, συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για οικονομική θέρμανση σπιτιού, φέτος τον χειμώνα.

Θέρμανση με λέβητα πετρελαίου

Θέρμανση με λέβητα πετρελαίου

Η θέρμανση με λέβητα πετρελαίου είναι η πλέον συνηθισμένη και διαδεδομένη στα περισσότερα σπίτια στην Ελλάδα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η αύξηση των τιμών του πετρελαίου, έχει κάνει την ζήτησή του να πέσει κατακόρυφα. Καθώς, για πολλά νοικοκυριά το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης είναι σχεδόν απαγορευτικό.

Αν παρ’ όλα αυτά είναι το μοναδικό μέσο θέρμανσης που διαθέτεις στο σπίτι σου, υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για να ζεσταθείς, χωρίς να χρειαστεί να το πληρώσεις πολύ ακριβά. Ο πρώτος τρόπος είναι να φροντίσεις ώστε η εγκατάσταση να είναι σωστά συντηρημένη. Έτσι θα αποδίδει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. Παράλληλα, μπορείς να εξοικονομήσεις μέχρι και 15% του καυσίμου, ζητώντας από τον τεχνικό να ρυθμίσει τον λέβητα στην χαμηλότερη θερμική ισχύ που μπορεί να έχει υψηλή απόδοση.

Μία ακόμα εναλλακτική είναι να τοποθετήσεις μία θερμοστατική κεφαλή σε κάθε σώμα που διαθέτεις στο σπίτι σου, ώστε να ρυθμίζεις το κάθε ένα ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου. Το κόστους τους είναι σχετικά μικρό και μπορούν να σου εξοικονομήσουν μέχρι και 30% του πετρελαίου!

Θέρμανση με φυσικό αέριο

Θέρμανση με φυσικό αέριο

Ίσως μία από τις ιδανικότερες και πιο «πράσινες» επιλογές για την οικονομική θέρμανση σπιτιού. Το φυσικό αέριο έχει αμέτρητα οφέλη να σου προσφέρει με κυριότερα, την εξοικονόμηση χώρου, αφού δεν απαιτεί δεξαμενή όπως συμβαίνει με το πετρέλαιο. Έχει ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης, εύκολη μετάβαση σε υγραέριο και το αντίστροφο και φυσικά μείωση του κόστους θέρμανσης έως και 50%!

Βρες άμεσα εξειδικευμένο τεχνικό για εγκατάσταση φυσικού αερίου

Η βασική προϋπόθεση για να αποκτήσεις θέρμανση φυσικού αερίου, είναι να υπάρχει η σχετική εγκατάσταση στον δρόμο που βρίσκεται το σπίτι σου. Από εκεί και πέρα η εγκατάσταση για κεντρική θέρμανση στο κτήριο είναι πολύ απλή και σύντομη διαδικασία. Δεν χρειάζεται αλλαγή στις σωληνώσεις και τα σώματα θέρμανσης. Ωστόσο, ακόμα και αν βρίσκεσαι σε πολυκατοικία όπου οι υπόλοιπο ένοικοι δεν επιθυμούν να μεταβούν σε φυσικό αέριο, υπάρχει λύση.

Ενημερώνοντας την υπόλοιπη πολυκατοικία, μπορείς να προχωρήσεις σε εγκατάσταση ατομικού λέβητα με καυστήρα φυσικού αερίου, σε κάποιον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου, χωρίς να χρειαστεί να δεσμεύσεις χώρο αφού είναι πολύ μικρός. Με αυτόν τον τρόπο, έχεις ανεξάρτητη θέρμανση από το υπόλοιπο κτήριο χωρίς πολύπλοκες και δύσκολες διαδικασίες.

Θέρμανση με κλιματιστικό Inverter

κλιματιστικό Inverter

Τα κλιματιστικά inverter πολλές φορές φαίνονται σαν μια ασύμφορη λύση, δεδομένου ότι η τιμή τους είναι πιο υψηλή από τα συμβατικά. Ωστόσο, παρά την αυξημένη τιμή αγοράς, μακροπρόθεσμα αποδεικνύεται ότι συμφέρουν πολύ περισσότερο, αφού καταναλώνουν έως και 40% λιγότερη ενέργεια. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου τις διαστάσεις του χώρου ώστε να επιλέξεις το κατάλληλο κλιματιστικό που θα μπορεί να το καλύπτει. Καθώς επίσης και τις ώρες που θέλεις να το χρησιμοποιείς. Αν η χρήση του είναι πολύ περιορισμένη και φτάνει μέχρι 1 ώρα την ημέρα, τότε το συμβατικό κλιματιστικό ίσως είναι πράγματι η καλύτερη λύση για σένα.

Κλείσε προσφορά για εγκατάσταση κλιματιστικού

Θέρμανση με σόμπα

Θέρμανση με σόμπα

Η σόμπα έχει κάνει δυναμική επιστροφή στα σπίτια μας αφού αποδεικνύεται ένας πολύ αποτελεσματικός και παράλληλα πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης. Το μεγάλο δίλλημα σε αυτή την περίπτωση είναι αν θα προτιμήσεις σόμπα ξύλου ή σόμπα pellet. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τιμή τους, με την σόμπα pellet να είναι σημαντικά πιο ακριβή. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, μακροπρόθεσμα μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο συμφέρουσα λύση.

Ο λόγος που θεωρείται πιο συμφέρουσα επιλογή είναι ότι οι σόμπες pellet είναι πολύ πιο οικολογικές. Και το πιο σημαντικό, δεν χάνουν από την απόδοσή τους. Το pellet σαν υλικό είναι πολύ πιο φθηνό συγκριτικά με τα ξύλα και λόγω της επεξεργασίας του έχει πιο αργή καύση.

Γρήγορες επιλογές θέρμανσης

οικονομική θέρμανση σπιτιού

Αν οι ανάγκες σου είναι περιορισμένες και ο χώρος σου μικρότερος, υπάρχουν πιο γρήγορες και οικονομικές λύσεις για να περάσεις φέτος τον χειμώνα. Οι λύσεις αυτές, ακούν στο όνομα θερμοπομπός, αερόθερμο ή ηλεκτρικό καλοριφέρ. Είναι οικονομικά στην αγορά τους, δεν χρειάζονται τοποθέτηση και τα μεταφέρεις όπου θέλεις.

Βρες εδώ συστήματα θέρμανσης & είδη θερμαντικών σωμάτων

You may also like