Ελαιοχρωματισμοί: Προτάσεις για τα κατάλληλα χρώματα για σαλόνι

Το σαλόνι είναι ο χώρος του σπιτιού που θα πρέπει να αποτελεί μέρος χαλάρωσης και αναψυχής. Είναι γεγονός ότι οποιαδήποτε επιλογή χρώματος και αν κάνουμε, θα έχει αντίκτυπο στη συνολική διάθεση του σπιτιού. Ορισμένα χρώματα για σαλόνι μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή σου, να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται φωτεινότερο και μεγαλύτερο, ή ακόμη και να δώσει στο εσωτερικό του χώρου σου μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση. Έτσι, ένα απαλό χρώμα σε έναν τοίχο, μπορεί να δηλώνει τη διάθεση χαλάρωσης που επικρατεί στο συγκεκριμένο χώρο.

Είσαι σε μια περίοδο που σκέφτεσαι να αλλάξεις το χρώμα στο σαλόνι σου; Δες παρακάτω μοναδικές πορτάσεις, ώστε να επιλέξεις τα κατάλληλα χρώματα για σαλόνι και να ξεκινήσεις την ανανέωση αυτού του χώρου!

Βάψιμο σπιτιού: Πότε είναι η ιδανική περίοδος και γιατί;

Πράσινο χρώμα για σαλόνι

χρώματα για σαλόνι

Το πράσινο είναι το χρώμα της αρμονίας και της ηρεμίας. Είναι ιδιαίτερα ξεκούραστο στο μάτι και γι΄αυτό το λόγο αποτελεί ένα από τα καλύτερα χρώματα για σαλόνι. Σίγουρα είναι η τέλεια εναλλακτική για όσους βρίσκουν τα ουδέτερα χρώματα βαρετά. Ειδικά αν δεν έχεις στο χώρο φυτά εσωτερικού χώρου, οι πράσινοι τοίχοι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Να θυμάσαι επίσης ότι, σε ένα μικρό σαλόνι το συγκεκριμένο χρώμα αναδεικνύει το χώρο, επειδή τον δείχνει μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι.

Tip: Το πράσινο χρώμα μπορεί να συνδυαστεί εύκολα και με καφέ έπιπλα αλλά και με πιο έντονα χρώματα επίπλων και διακοσμητικών στοιχείων.

Γκρι χρώμα για σαλόνι

γκρι χρώματα για σαλόνι

Οι γκρι τοίχοι προσδίδουν στο σαλόνι μια άνεση και το δείχνουν σίγουρα πιο κομψό. Αρχικά, ταιριάζουν και με μοντέρνα διακόσμηση, αλλά και με πιο διαχρονικά σύνολα επίπλων. Το γκρι αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και ουδέτερα χρώματα για σαλόνι αλλά και για κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Για πολλούς, το γκρι μπορεί να φαίνεται περίεργη επιλογή. Ωστόσο, οι διαφορετικές του αποχρώσεις μπορούν να μεταμορφώσουν ένα δωμάτιο με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Αν θέλεις να πειραματιστείς με χρωματιστά κομμάτια επίπλων και γενικά διακοσμητικών στοιχείων, το συγκεκριμένο χρώμα αποτελεί την πιο ασφαλή επιλογή. Έτσι μπορούμε να μετατρέψουμε ένα βαρετό και βασικό χώρο σε τολμηρό και όμορφο!

Πάρε Προσφορές από Ελαιοχρωματιστές

Μπλε χρώμα

μπλε χρώμα στο σαλόνι

Αν ψάχνεις έναν εύκολο τρόπο να μεταμορφώσεις το χώρο σου, σκέψου το μπλε ως ένα από τα υποψήφια χρώματα για σαλόνι. Το χρώμα αυτό, ανεξάρτητα από το πόσο ανοιχτό ή σκούρο είναι, αποτελεί μια εντυπωσιακή απόχρωση και μπορεί να δώσει ένα χαλαρωτικό αποτέλεσμα στο σπίτι σου. Υπάρχουν πολλές ελκυστικές αποχρώσεις του μπλε, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν μια διάθεση ηρεμίας και ξεκούρασης. Άλλες είναι ιδανικές για όσους επιθυμούν μια αίσθηση “δράματος”.

Tip: Η επιλογή μπλε χρώματος στο σαλόνι ταιριάζει τέλεια με ουδέτερα χρώματα επίπλων. Ειδικά αν ο χώρος έχει ξύλινο πάτωμα, το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα κομψό!

Μπεζ χρώμα

μπεζ χρώμα για σαλόνι

Μια από τις πιο ασφαλής και αξιόπιστες επιλογές που όλοι έχουμε στο μυαλό μας όταν θέλουμε να επιλέξουμε χρώματα για σαλόνι, είναι φυσικά το μπεζ. Συχνά όμως, θεωρείται από τους περισσότερους ένα βαρετό χρώμα διακόσμησης. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι πως φωτίζει το χώρο και τον δείχνει μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι. Επίσης, ταιριάζει τέλεια με όλα τα υλικά κατασκευής επίπλων (π.χ. ξύλο, μέταλλο) και σε όλες τις αποχρώσεις τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε παραδοσιακούς, όσο και σε σύγχρονους χώρους.

Tip: Αν το μπεζ σου φαίνεται μουντό και ουδέτερο, μπορείς άνετα να το συνδυάσεις με κάποιο άλλο πιο έντονο χρώμα και να δημιουργήσεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς, καθώς λειτουργεί με τα πάντα!

Πάρε Προσφορές από Ελαιοχρωματιστές

Κίτρινο χρώμα για σαλόνι

κίτρινο χρώμα

Το κίτρινο μπορεί αρχικά να ακούγεται μία από τις πιο τολμηρές επιλογές ανάμεσα σε χρώματα για σαλόνι. Στην πραγματικότητα όμως, είναι εξαιρετικά ευέλικτο. Η σωστή απόχρωση του κίτρινου μπορεί να κάνει το χώρο σου ηλιόλουστο, φωτεινό και ταυτόχρονα να δώσει έναν τόνο ηρεμίας. Οι τοίχοι βαμμένοι σε κίτρινο χρώμα προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για κάθε στυλ επίπλων, ιδιαίτερα με ουδέτερα και γκρι έπιπλα. Επίσης, εάν το σαλόνι σου είναι λίγο μικρότερο από αυτό που θα ήθελες, μη διστάσεις να το βάψεις κίτρινο. Το συγκεκριμένο χρώμα, μπορείς να το συνδυάσεις και με λευκό για ένα καλύτερο αποτέλεσμα!

Τέλος, να θυμάσαι ότι είναι απαραίτητο να κάνουμε αλλαγές στους χώρους που προτιμάμε να χαλαρώνουμε και να περνάμε πολλές από τις ώρες της μέρας μας. Αν πιστεύεις πως ήρθε η ώρα για μια αλλαγή, το μόνο που μένει είναι να βάλεις τις φόρμες σου και να ξεκινήσεις δουλειά. Βέβαια δεν είναι πάντα εύκολη η επιλογή σωστού χρώματος βαφής για το χώρο σου, ειδικά όταν πρόκειται για το σαλόνι. Γι’ αυτό μπορείς να ζητήσεις και προσφορές από ελαιοχρωματιστές, σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι να επιλέξεις χρώμα ή δεν θες να το τολμήσεις μόνος σου.

You may also like

Leave a Comment