“Θέλω Πλύσιμο”: Καθαρισμός αυτοκινήτου εύκολα και γρήγορα!

“Να πάμε με το δικό σου αμάξι;» Εάν και εσύ κάπως ανατριχιάζεις στην ιδέα να μπει κάποιος στο αμάξι σου, καθώς είναι από λίγο έως πολύ βρώμικο, ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι για να το διορθώσεις. Πέραν της ντροπής να πετάς πίσω όλα τα σκουπίδια από τη θέση του συνοδηγού για να κάτσει κάποιος. Είναι αδιαμφισβήτητα ανθυγιεινό να περνάς τόσο χρόνο σε ένα χώρο που έχει σκόνη, μικρόβια. Και να έχει ποτίσει από καπνό – αν είσαι καπνιστής. Παρόλο που οι τιμές στα βενζινάδικα και τα πλυντήρια αυτοκινήτων έχουν πέσει, ο καθαρισμός του αυτοκινήτου παραμένει ένα έξοδο!

Γιατί λοιπόν να μην το κάνεις μόνος/μόνη σου και να γλιτώσεις χρήματα; Πρώτον θα δώσεις περισσότερη προσοχή στο αυτοκίνητό σου απ’ ότι θα έδινε κάποιος υπάλληλος, και δεύτερον, αν το κάνεις με παρέα, θα εκπλαγείς με το πόσο διασκεδαστική δραστηριότητα μπορεί να γίνει. Δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ!

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Φτιάξε κατάσταση

καθαρισμός αυτοκινήτου

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Φόρεσε κάτι άνετο και που δε σε ενδιαφέρει πολύ να λερωθεί, όπως ένα σορτς και μια παλιά μπλούζα. Προμηθεύσου τα απαραίτητα και βάλε μουσική στο ραδιόφωνο να παίζει. Αν είσαι γυναίκα και θέλεις να γελάσεις λίγο με τους γείτονες; Μπορείς να βάλεις να παίζει δυνατά το «Milkshake» να δεις αντιδράσεις! Πρέπει να βρεις ένα σκιερό μέρος για να πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός του αυτοκινήτου και η μηχανή να μην είναι ζεστή. Σε αντίθετη περίπτωση, η σαπουνάδα θα αφήσει αντιαισθητικά στίγματα καθώς θα στεγνώνει. Ξεκινάμε πάντα βρέχοντας όλο το αυτοκίνητο, ώστε να μαλακώσει η βρωμιά και να κάνει το καθάρισμα ευκολότερο.

Ετοίμασε τα σύνεργά σου

εργαλεία καθαρισμού

Τα πράγματα που θα χρειαστείς είναι αρκετά αλλά οικονομικά και αποτελεσματικά. Καθαρισμός αυτοκινήτου με: ένα σαμπουάν, ένα-δυο πανάκια με μικροΐνες, δύο κουβάδες, μαλακτικό μαλλιών (όχι αλήθεια) και καθαριστικό ταπετσαρίας. Το σαμπουάν είναι καλύτερο να είναι ειδικό, καθώς αν διαλέξεις ένα οικιακό προϊόν, μπορεί να βλάψεις το χρώμα. Πρέπει επίσης να έχει ουδέτερο Ph. Ενώ η επιλογή μάρκας δεν παίζει τόσο ρόλο, μπορείς να το προμηθευτείς στο εμπόριο με τιμές που ξεκινάνε από 2,5€. Αν παρόλα αυτά επιμένεις να χρησιμοποιήσεις οικιακό προϊόν, διάλεξε το Johnson που είναι το πιο αθώο για το χρώμα. Επίσης, θα χρησιμοποιήσουμε ένα καθαριστικό τζαμιών, μωρομάντηλα, λίγο ξύδι, μια ελαστική λεπίδα και προαιρετικά ένα «πιστόλι» για το λάστιχο! Η αλήθεια είναι ότι θα κάνεις αρκετή οικονομία στο νερό, θα κάνεις πιο εύκολα σαπουνάδα. Επίσης, θα σιγουρέψεις ότι το λάστιχο δε θα σου φύγει από τα χέρια χορεύοντας και θα σε κάνει λούτσα!

Δες προσφορά για βιολογικό καθαρισμό αυτοκινήτου στο χώρο σου

Εξωτερικό αυτοκινήτου

εξωτερικός καθαρισμός αυτοκινήτου

Στον έναν κουβά τοποθέτησε σαμπουάν με νερό να κάνει σαπουνάδα και στον άλλον μόνο νερό. Έτσι, όταν θα παίρνεις σαπουνάδα με το πανάκι και θα πλένεις το βρώμικο αυτοκίνητο, θα μπορείς να το ξεβγάζεις στον δεύτερο κουβά χωρίς να χρειάζεται να ανακυκλώσεις τη βρωμιά του οχήματος. Επίσης, φυσικά καλό είναι να ξεκινήσεις το πλύσιμο από πάνω προς τα κάτω. Έτσι δεν θα λερώνεις ξανά τις καθαρισμένες περιοχές.

Εδώ επιστρατεύσεις τη κρέμα μαλλιών σου ή κλέβεις της γυναίκας σου! Ένα ωραίο κόλπο για είναι γυαλιστερό το αμάξι σου, σαν καινούργιο, είναι να περάσεις όλο το εξωτερικό του αμαξιού σου με κρέμα μαλλιών! Πιάσε λοιπόν το πανί με τις μικροΐνες. Είναι η καλύτερη επιλογή στο καθάρισμα παντός τύπου. Έπειτα, άλειψε όλο το εξωτερικό του αμαξιού σου, εκτός από τα τζάμια με τη μαλακτική. Η λανολίνη που περιέχει η κρέμα μαλλιών, θα κάνει το αυτοκίνητό σου να αστράφτει σαν να το έχεις κερώσει. Επιπλέον, οι σταγόνες της βροχής απλά θα γλιστράνε από πάνω του.

Παρμπρίζ, Παράθυρα και Φώτα

παρπρίζ

Ο καθαρισμός του παρμπρίζ αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς είναι βασικό και για την οδήγηση. Τοποθέτησε μία πετσέτα στο κάτω μέρος του και χύσε ένα κουτάκι τύπου κόλα στο τζάμι. Οι φυσαλίδες του αναψυκτικού θα σε βοηθήσουν να αφαιρέσεις την επίμονη βρωμιά. Θα πρέπει όμως στη συνέχεια να το ξεπλύνεις καλά για να μην κολλάει το τζάμι. Μην ξεχνάς να βάζεις ηλιοπροστασία στο παρμπρίζ σου προκειμένου να το συντηρήσεις σε μια καλή κατάσταση!

Τα παράθυρα και τα φώτα, αρκεί συνήθως να τα τρίψουμε με ένα πανί και καθαριστικό τζαμιών. Μπορεί επίσης να προσδώσει έξτρα λάμψη στα παράθυρα, να τα περάσουμε με μωρομάντηλα! Αρχικά θα φαίνεται σαν να θολώνουν, αλλά αφού στεγνώσουν θα μείνουν γυαλιστερά και αστραφτερά.

Δες προσφορά για βιολογικό καθαρισμό αυτοκινήτου στο χώρο σου

Εσωτερικό του Αυτοκινήτου

εσωτερικός καθαρισμός αυτοκινήτου

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι ακόμη πιο σημαντικό από το εξωτερικό, καθώς εκεί περνάμε οι περισσότεροι ένα μεγάλο μέρος της ημέρας μας. Για το πάτωμα και τις κρυμμένες γωνίες του αυτοκινήτου, ιδιαίτερα χρήσιμη θα σου φανεί η ηλεκτρική σκούπα (ή σκουπάκι) με τα ανάλογα εξαρτήματά της για να φτάνουμε δύσκολα σημεία.

Για να καθαρίσεις αποτελεσματικά τα καθίσματα του αυτοκινήτου σου, προτίμησε ένα ήπιο καθαριστικό ταπετσαρίας με εύκολο ξέβγαλμα, ή που να μη χρειάζεται καθόλου ξέβγαλμα. Η άλλη επιλογή θα ήταν ο ατμοκαθαριστής, αλλά ένα αξιοπρεπές μηχάνημα κοστίζει γύρω στα 50€ και εμείς είπαμε να καθαρίσουμε το αμάξι μας ανέξοδα! Μπορείς να προσθέσεις στη σαπουνάδα και λίγες σταγόνες αιθέρια έλαια της αρεσκείας σου, ώστε εκτός από το να είναι καθαρό το σαλόνι σου να μυρίζει και όμορφα! Αφού το ξεβγάλεις, θα πρέπει να το αφήσεις τουλάχιστον ένα 12ωρο (ιδανικά με τα παράθυρα ανοιχτά) για να στεγνώσει.

Μη ξεχάσεις το τασάκι! Υπεύθυνο δυστυχώς για τις δυσάρεστες οσμές μέσα στο αμάξι, το τασάκι πρέπει να αδειάζεται τακτικά (και όχι αφού γεμίσει να χρησιμοποιούμε το ποτήρι του καφέ…) και να πλένεται καλά με σαπουνάδα και ξύδι ώστε να φύγουν οι οσμές. Μία καλή λύση για τις τελευταίες, είναι να αγοράσεις ειδικά αρωματικά άλατα για τασάκια (από τα Jumbo μη φανταστείς), τα οποία όταν σβήνεις το τσιγάρο σου αντί να μυρίζει καπνό απελευθερώνουν ένα όμορφο άρωμα!

Στέγνωμα

στέγνωμα

Το στέγνωμα μετά τον καθαρισμό του αυτοκινήτου πρέπει να γίνεται γρήγορα, προκειμένου να μη μείνουν στίγματα. Ο καλύτερος τρόπος είναι η γνωστή ελαστική λεπίδα, με την οποία μπορείς να περάσεις ολόκληρο το αυτοκίνητο. Αφού με αυτό τον τρόπο έχει φύγει η μεγαλύτερη ποσότητα νερού, σειρά έχουν τα πανάκια με τις μικροΐνες, με τις οποίες πλέον μπορείς να το στεγνώσεις εντελώς.

Κρέμασε και ένα αρωματικό αυτοκινήτου κάτω από το καθρεφτάκι σου και είσαι έτοιμος/έτοιμη στο αμάξι σου να υποδεχτείς κόσμο και να κεράσεις και καφέ!

You may also like