Τι σημαίνουν οι αλλαγές στην αναζήτηση εικόνων της Google

Δεν έχουμε φτάσει ούτε στα μισά του 2018 και η Google δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τα συνεχόμενα updates των υπηρεσιών της. Όλα αυτά τα updates έχουν ως μοναδικό στόχο να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών. Επιπλέον,να κάνουν την Google και τις υπηρεσίες της ακόμα πιο αξιόπιστη και λειτουργική. Οι εικόνες της Google είναι ίσως μία από τις καλύτερες υπηρεσίες που έχει να προσφέρει η Google. Το τελευταίο ωστόσο update ίσως διχάσει τους χρήστες ως προς την ικανοποίησή τους.

Για όσους δεν το έχουν ήδη αντιληφθεί, με το τελευταίο update της, η Google αφαίρεσε την επιλογή «Δείτε την Εικόνα». Επέτρεπε στους χρήστες να ανοίξουν και να κατεβάσουν μια φωτογραφία στην αρχική της διάσταση, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτούν την ιστοσελίδα που βρισκόταν η συγκεκριμένη εικόνα. Η πρακτική αυτή ήταν πολύ χρήσιμη για τους απλούς χρήστες. Πλέον η Google διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από φωτογραφίες που μπορεί κανείς να αναζητήσει.

Τι ακριβώς είναι το τελευταίο update στις εικόνες της Google;

εικόνες google

Ύστερα από το τελευταίο update, οι χρήστες μπορούν να δουν ολόκληρες τις εικόνες μόνο αν πατήσουν στο κουμπί «Επίσκεψη». Αυτό, τους οδηγεί στην ιστοσελίδα όπου προβάλλεται η συγκεκριμένη εικόνα. Αυτό σημαίνει, ότι οι χρήστες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση πρώτα στην ιστοσελίδα πριν φτάσουν τελικά στην εικόνα που αναζητούν. Φαινομενικά αυτό μπορεί να δείχνει ως ένα απλό update. Στην πραγματικότητα το κουμπί «Δείτε την Εικόνα» αποτελούσε ένα από τα πιο δημοφιλή κουμπιά της αναζήτησης εικόνων. Και αυτό, αφού οδηγούσε τον χρήστη στον τελικό του στόχο με λιγότερα κλικ.

Παράλληλα, αν και αρκετοί το θεώρησαν σαν μια ξαφνική αλλαγή, αποδεικνύεται ότι κάθε άλλο παρά ξαφνική δεν ήταν. Κυρίως ύστερα από τις κατηγορίες που έχει απαγγείλει το Getty Images στην Google. Η κατηγορία έλεγε ότι η Google προωθεί την πειρατεία εικόνας. Παρέχοντας όμως στους χρήστες έναν ευκολότερο τρόπο να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολλαπλές εικόνες ανεξαρτήτως δικαιωμάτων.

Διαφημίσου στο 11888 giaola.

Τι σημαίνει η αλλαγή στην πράξη;

αναζήτηση εικόνας

Με την αφαίρεση του κουμπιού «Δείτε την Εικόνα», οι χρήστες πρέπει πλέον να επισκέπτονται την ιστοσελίδα που περιέχει την εικόνα που αναζητούν και στη συνέχεια να την κατεβάζουν από εκεί. Η συγκεκριμένη αλλαγή θα αφήσει ορισμένους χρήστες δυσαρεστημένους. σΌμως στην πραγματικότητα είναι ένας τρόπος για την πρόληψη της πειρατείας στην ανεξέλεγκτη εικόνα σε ολόκληρο το διαδίκτυο. Υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις όπου φωτογραφίες έχουν αντιγραφεί, χρησιμοποιηθεί ή παραποιηθεί χωρίς την άδεια του κατόχου. Αυτό μπορεί εύκολα να προκαλέσει πολύ μεγάλη φασαρία.

Όπως υποστηρίζει η ίδια η Google σχετικά με αυτή την αλλαγή, είναι ένας τρόπος να βοηθήσει τους χρήστες να ανακαλύψουν χρήσιμα για εκείνους websites. Μάλιστα δεν τους βοηθά απλώς να ανακαλύψουν ενδιαφέροντες ιστοσελίδες. Βοηθά να πάρουν και περισσότερη πληροφορία γύρω από την εικόνα την οποία αναζητούν.

Οι επιδράσεις του update στο SEO

αναβάθμιση seo

Οι χρήστες θα πρέπει να επισκεφτούν την αντίστοιχη ιστοσελίδα πριν αποκτήσουν πρόσβαση στις εικόνες της Google που αναζητούν. Γι’αυτό, είναι μια ευκαιρία να αυξηθεί η επισκεψιμότητα σε πολλά websites που δεν βρίσκονται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Παράλληλα, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους γνώστες του SEO να αυξήσουν εύκολα και στρατηγικά το traffic τους. Κάνοντας optimize τις εικόνες που υπάρχουν στην ιστοσελίδα τους, προσθέτοντας απλά σχετικές περιγραφές στο image text και στο alt text της κάθε εικόνας, κάνοντάς την πιο εύκολα ανιχνεύσιμη από τις μηχανές αναζήτησης.

Είναι σημαντικό να σιγουρευτείς ότι οι εικόνες στην ιστοσελίδα σου είναι εξίσου εύκολα ανιχνεύσιμες από τις μηχανές αναζήτησης. Όπως και το υπόλοιπο περιεχόμενο που υπάρχει μέσα σε αυτή. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να βοηθήσεις πολλούς χρήστες να έρθουν πιο εύκολα στην ιστοσελίδα σου και αυξήσεις το traffic σου. Και το σημαντικότερο; Χωρίς κόστος και χωρίς σημαντικό κόπο.

Συμπέρασμα

Ενώ το συγκεκριμένο update μπορεί να δυσκολέψει ορισμένους χρήστες κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών, είναι μια αλλαγή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε μέχρι ένα άλλο update να είναι διαθέσιμο.

Για το SEO, αυτό είναι ένα update που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει τη θέση της ιστοσελίδας σου στην κατάταξη των αποτελεσμάτων και μια ευκαιρία να βελτιστοποιήσεις το περιεχόμενό σου και να διευκολύνεις τους χρήστες να σε βρουν. Το μόνο που περιμένουμε να δούμε είναι ποιες θα είναι οι επόμενες αλλαγές της Google μέσα στο 2018!

Διαφημίσου στο 11888 giaola.

You may also like