βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Οι περισσότεροι από εμάς ακούγοντας τη φράση βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου, την ταυτίζουν με ένα απλό πλύσιμο αυτοκινήτου. Στην πραγματικότητα όμως, δεν είναι το ίδιο. Ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου, είναι ουσιαστικά ένας βαθύτερος καθαρισμός του εσωτερικού μέρους ενός αμαξιού. Η εργασία αυτή, μπορεί να γίνει με τη χρήση ειδικών καθαριστικών και εξειδικευμένων μηχανημάτων. Αν μπορούσες να δεις πόσα μικρόβια υπάρχουν σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου, το σίγουρο είναι πως θα πήγαινες συνεχώς το αυτοκίνητό σου για καθάρισμα.

Όμως, ποιά είναι ακριβώς η διαδικασία του βιολογικού καθαρισμού αυτοκινήτου; Και πόσο συχνά πρέπει να προχωράς σε μια τέτοια εργασία; Παρακάτω θα μάθεις όσα χρειάζεται να ξέρεις!

Ξεσκόνισμα εσωτερικού μέρους

βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου

Ένα συνεργείο καθαρισμού ξεκινάει τη διαδικασία, σκουπίζοντας και ξεσκονίζοντας το εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου με ειδικά μηχανήματα ατμού. Προηγουμένως, θα πρέπει να έχουν αφαιρεθεί όλα τα μεγάλα αντικείμενα που υπάρχουν στο εσωτερικό, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε καταστροφή του εξοπλισμού του. Έπειτα, γίνεται πλύση του αυτοκινήτου στο εξωτερικό μέρος του, για να απομακρυνθούν όσες βρωμιές και σκόνες έχουν μαζευτεί από τον εσωτερικό καθαρισμό.

Κλείσε προσφορά για Βιολογικό Καθαρισμό Αυτοκινήτου στο χώρο σου

Απολύμανση εσωτερικού μέρους

απολύμανση αυτοκινήτου

Μετά το ξεσκόνισμα, ακολουθεί ο ψεκασμός του απολυμαντικού υγρού. Παρακάτω, μπορείς να δεις μερικές πληροφορίες για το πως γίνεται η διαδικασία αυτή.

  • Αρχικά, το συνεργείο ξεκινά τον καθαρισμό από τον ουρανό. Το συνεργείο καθαρισμού, δε χρησιμοποιεί μηχάνημα που βγάζει αέρα με πίεση, καθώς υπάρχει κίνδυνος ο ουρανός να ξεκολλήσει και να “κρεμάσει”. Αντιθέτως, στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται καθαρισμός με προσεκτικό τρίψιμο, για αφαίρεση λεκέδων και απόσμηση της περιοχής. 
  • Τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου ψεκάζονται κανονικά με απολυμαντικό υγρό. Στα δυσπρόσιτα σημεία, γίνεται καθαρισμός με τη βοήθεια ειδικών πινέλων και σφουγγαριών. Για παράδειγμα, το ταμπλό, το τιμόνι και ο λεβιές ταχυτήτων, αφού ψεκαστούν με το συγκεκριμένο υγρό, καθαρίζονται προσεκτικά με ένα πινέλο. Αντίστοιχα, τα καθίσματα τρίβονται με ειδικό βουρτσάκι και στη συνέχεια, αφαιρούνται τυχόν σκουπίδια μέσω κατάλληλης σκούπας καθαρισμού. 
  • Ακολουθεί η πλύση του πατώματος με ειδική πλυστική μηχανή, του χώρου αποσκευών αλλά και ο καθαρισμός των ζωνών ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται η σίγουρη απολύμανση όλου του αυτοκινήτου.

Χρήση σκούπας αναρρόφησης υγρών και στερεών

καθαρισμός αυτοκινήτου με σκούπα

Σε αυτό το στάδιο, με τη βοήθεια του κατάλληλου μηχανήματος, αφαιρούνται υγροί και στερεοί λεκέδες από όλα τα μέρη του αυτοκινήτου, τα οποία αποθηκεύονται σε ένα ειδικό δοχείο.

Και κάτι που πολύ πιθανόν να μην γνώριζες. Όταν ολοκληρωθεί αυτό το βήμα, μπαίνει σε λειτουργία το καλοριφέρ του αυτοκινήτου και με κλειστές πόρτες και παράθυρα, επιτυγχάνεται το στέγνωμα των σημείων που περάστηκαν με απολυμαντικό υγρό προηγουμένως.

Κλείσε προσφορά για Βιολογικό Καθαρισμό Αυτοκινήτου στο χώρο σου

Χρονική διάρκεια βιολογικού καθαρισμού αυτοκινήτου

Για να μπορέσει ένας επαγγελματίας να προσδιορίσει πόσο χρόνο χρειάζεται όλη η διαδικασία, απαιτείται προηγουμένως να γνωρίζει το υλικό κατασκευής του σαλονιού του αυτοκινήτου. Αν για παράδειγμα, το αυτοκίνητο έχει υφασμάτινα καθίσματα, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος καθαρισμού σε σχέση με ένα αυτοκίνητο με δερμάτινα καθίσματα.

Κατά μέσο όρο, η διαδικασία για έναν βιολογικό καθαρισμό σε υφασμάτινα καθίσματα διαρκεί από 2 – 4 ώρες. Αυτό συμβαίνει, επειδή το ύφασμα αποτελεί “φωλιά” των μικροβίων και χρειάζεται περισσότερος χρόνος και ενδελεχής δουλειά για να απομακρυνθούν αποτελεσματικά.

Από την άλλη πλευρά, ο χρόνος καθαρισμού δερμάτινων υφασμάτων μπορεί να είναι ακόμα και ο μισός! Για τον καθαρισμό δερμάτινων υφασμάτων, υπάρχουν ειδικά εργαλεία που βοηθούν στο τρίψιμο και στο σκούπισμά του, διαφορετικά από αυτά του υφάσματος, ώστε να μη βλάψουν το δέρμα. Τέλος, στην περίπτωση του δέρματος πραγματοποιείται κέρωμα για να διατηρηθεί η γυαλάδα και να ενταθεί η διάρκεια ζωής του. 

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ένας βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου;

βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου

Οι επαγγελματίες συνιστούν να γίνεται βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου κάθε 6 μήνες. Σε συνδυασμό με ένα εβδομαδιαίο τυπικό πλύσιμο αυτοκινήτου, δε θα βρεθείς ποτέ στη δυσάρεστη θέση να οδηγείς και τα πίσω καθίσματα ή ο χώρος αποσκευών να είναι σε άθλια κατάσταση ή να υπάρχουν δυσάρεστες οσμές.

Βέβαια, η συχνότητα του καθαρισμού είναι καθαρά υποκειμενική και έχει μεγάλη σημασία πόσο συχνά χρησιμοποιείται το αυτοκίνητο. Όσο λιγότερη η χρήση του, τόσο πιο αραιά μπορεί να γίνεται και ένας βιολογικός καθαρισμός. Ένα λογικό χρονικό διάστημα γι’ αυτήν τη περίπτωση, είναι μια φορά στα 2 χρόνια. Το σίγουρο είναι, ότι ο συγκεκριμένος καθαρισμός, συμβάλλει στην απολύμανση όλων των επιφανειών αλλά και του συστήματος εξαερισμού. Ειδικά αν μεταφέρεις παιδιά ή κάποιο κατοικίδιο με το ΙΧ σου, τότε ένας βαθύς καθαρισμός κρίνεται αναγκαίος.

Ολοκληρώνοντας, αν αναρωτιέσαι πόσο μπορεί να κοστίζει μια τέτοια εργασία, να ξέρεις ότι στην αγορά σίγουρα θα βρεις μεγάλο εύρος τιμών από διαφορετικές επιχειρήσεις. Αν θέλεις να έχεις πιστοποιημένο και εγγυημένο αποτέλεσμα από επαγγελματίες για βιολογικό αυτοκινήτου, δεν έχεις παρά να εμπιστευτείς την προσφορά που θα βρεις στο 11888 giaola!

Κλείσε προσφορά για Βιολογικό Καθαρισμό Αυτοκινήτου στο χώρο σου

You may also like