Ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιού με φυσικό αέριο

Τι καλύτερος τρόπος να χαρείς το χειμώνα από το να κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό και φιλόξενο τους κρύους μήνες; Για να γίνει όμως αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι να έχεις φροντίσει για την ενεργειακή του αναβάθμιση, ήτοι να έχεις εγκαταστήσει το πολύ συμφέρον φυσικό αέριο!

Όσο και να μη μας αρέσει που μας ευχήθηκαν «καλό χειμώνα», η αλήθεια είναι πως ο χειμώνας πλησιάζει και θα καταφτάσει στην ώρα του! Ωραίες ήταν οι διακοπές αλλά ας σκεφτούμε και τις κοντινές χειμερινές αποδράσεις σε χιονισμένους προορισμούς, και τη ζεστή σοκολάτα που θα πίνουμε μπροστά στο τζάκι και τα χουχουλιάρικα Κυριακάτικα πρωινά.

Αλλά επειδή μπορεί να μην καταφέρεις να πραγματοποιήσεις πολλές αποδράσεις, θα προτιμήσεις σίγουρα το σπίτι σου. Οπότε πρέπει να φροντίσεις να είναι ζεστό, όλο τον χειμώνα, για να σου παρέχει όλες αυτές τις ωραίες στιγμές που ονειρεύτηκες για τις διακοπές σου.

Γιατί να επιλέξεις φυσικό αέριο για τη θέρμανση του σπιτιού σου

Πλεονεκτήματα Φυσικού Αερίου

Φυσικό αέριο και πλεονεκτήματα

Το φυσικό αέριο έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το πετρέλαιο. Πάμε να δούμε μαζί κάποια από τα κυριότερα πλεονεκτήματα που θα δώσουν απάντηση στις απορίες σου.

Είναι αρκετά πιο οικονομικό

Μία πολύ σημαντική διαφορά είναι πως το φυσικό αέριο είναι αρκετά πιο οικονομικό. Για την ακρίβεια καίει 0,05€ περίπου kWh, σε σχέση με άλλα καύσιμα. Επίσης, έχει το χαρακτηριστικό πως θα πληρώσεις ακριβώς τη ποσότητα που καταναλώνεις, και αυτό μετά τη κατανάλωσή σου. (Δεν υπάρχει η λογική της προπληρωμής όπως στο πετρέλαιο που το αγοράζεις εκ των προτέρων). Επιπλέον, μπορείς ανά πάσα στιγμή να ελέγξεις το μετρητή σου και να δεις τι ποσότητα έχεις καταναλώσει.

Προσφέρει οφέλη και μεγάλη διάρκεια ζωής

Το φυσικό αέριο δε χρειάζεται παραγγελίες, δεξαμενές αποθήκευσης (άρα κάνεις εξοικονόμηση χώρου), ούτε συχνούς ελέγχους για ανεφοδιασμό. Η συντήρηση που απαιτεί, εφόσον γίνεται σωστά και τακτικά, είναι υπεραρκετή, ενώ προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στις συσκευές χρήσης.

Υπάρχει πλήρης ανεξαρτησία στη χρήση του

Αυτό σημαίνει ότι μπορείς εσύ να ρυθμίσεις πότε θέλεις να το ενεργοποιήσεις. Ανάλογα με τις ανάγκες σου, τις ώρες που είσαι στο σπίτι και στη θερμοκρασία που επιθυμείς. Αντίθετα, η παραδοσιακή κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο εξαναγκάζει τον καταναλωτή να πληρώνει για θέρμανση. Την οποία ενδεχομένως δε χρειάζεται τις συγκεκριμένες ώρες, ενώ μπορεί να τον αφήσει ακάλυπτο σε ώρες που μπορεί να ήθελε να ζεστάνει το χώρο του. Επίσης, ο χρήστης φυσικού αερίου μπορεί να απολαμβάνει ταυτόχρονα θέρμανση και ζεστό νερό στο σπίτι. Αυτό θα γίνει εάν έχεις τοποθετήσει καυστήρα με boiler. Συγκεκριμένα το νερό ζεσταίνεται κατά τη χρησιμοποίησή του (ανοίγοντας τη βρύση) για όσο το χρειάζεσαι, αποφεύγοντας τη σπατάλη ενέργειας.

Είναι φιλικό προς το περιβάλλον

Ένα άλλο αξιοσημείωτο πλεονέκτημα του φυσικού αερίου είναι πως η καύση του είναι καθαρή και δεν αφήνει ίχνη και υπολείμματα. Επίσης δεν παράγει ενώσεις του θείου και αιθάλη. Αυτό το καθιστά πιο φιλικό προς το περιβάλλον από το πετρέλαιο. Μπορείς λοιπόν να πεις αντίο στα υπολείμματα και τις δυσάρεστες οσμές του πετρελαίου! Η καθαρή καύση του επίσης είναι και ένας λόγος που ο εξοπλισμός του έχει χαμηλό κόστος συντήρησης.

Φυσικό αέριο και μαγείρεμα;

Αν είσαι άνθρωπος που κοιτάει μπροστά, μπορείς να βάλεις φυσικό αέριο στη κουζίνα σου. Έτσι θα εξασκήσεις τις ικανότητές σου στο μαγείρεμα σαν ο επόμενος υποψήφιος Master Chef! Είναι ευρέως γνωστό πως το φυσικό αέριο προσθέτει ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό κατά το μαγείρεμα και κάνει το φαγητό υπέροχο! Επίσης, με το φυσικό αέριο δεν έχεις αναμονή για να ζεσταθεί το μάτι. Η φλόγα ρυθμίζει τη θερμοκρασία που χρειάζεσαι άμεσα.

Εύκολη εγκατάσταση και μετάβαση σε φυσικό αέριο

Η διαδικασία ο είναι ιδιαιτέρως απλή! Αρχικά θα συνδεθείς με το κεντρικό δίκτυο φυσικού αερίου και θα τοποθετήσεις μετρητή. Στη συνέχεια, καλό θα είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό, καθώς το καλύτερο είναι να τοποθετηθεί ένας ειδικός μικρός καυστήρας στο διαμέρισμά σου. Σημείωσε πως δε θα χρειαστεί να αλλάξεις τις σωληνώσεις νερού της θέρμανσης, ούτε τα σώματα του καλοριφέρ. Είναι ευκαιρία εάν το θελήσεις να βγάλεις και ενεργειακό πιστοποιητικό για το σπίτι σου. Ειδικότερα στη περίπτωση που θέλεις να το νοικιάσεις ή να το πουλήσεις.

Μειονεκτήματα Φυσικού Αερίου

Το κυριότερο μειονέκτημα του φυσικού αερίου αποτελεί το γεγονός πως είναι εύφλεκτο. Μπορεί να είναι πολύ ελαφρύ (και σε περίπτωση διαρροής να οδηγηθεί προς την ατμόσφαιρα), αλλά η ευφλεκτότητά του του προσδίδει ένα βαθμό επικινδυνότητας. Παρόλα αυτά, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μπορείς να συμβουλευτείς ένα πιστοποιημένο επαγγελματία για τη τοποθέτηση του εξοπλισμού. Σημείωσε επίσης πως το κράτος έχει θεσπίσει ειδικούς κανόνες για το φυσικό αέριο.

Από εκεί και πέρα, η καύση του φυσικού αερίου μπορεί να είναι καθαρή αλλά παρόλα αυτά εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Αυτό δυστυχώς είναι κάτι που συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Τέλος, δεν αποτελεί ανανεώσιμη πηγή ενέργειας καθώς δεν είναι ανεξάντλητο.

Καλό Χειμώνα!

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν! Γι’ αυτό και συ προετοιμάσου από τώρα και κάνε τις απαραίτητες διαδικασίες για να αναβαθμίσεις ενεργειακά το σπίτι σου, σήμερα! Με αυτό τον τρόπο η οικογένειά σου θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το χειμώνα στο ζεστό, άνετο σπίτι σας με τις λιγότερες δυνατές έννοιες και έξοδα!

Πάρε προσφορές για Συντήρηση Καυστήρα Φυσικού Αερίου

You may also like