Επισκευή οικιακών συσκευών: Πότε χρειάζεσαι επαγγελματία για την επίλυση της βλάβης;

Η επισκευή οικιακών συσκευών είναι σίγουρα ο εφιάλτης κάθε νοικοκυράς. Εκεί που την μια μέρα λειτουργούν όλα φυσιολογικά, την επόμενη εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα. Και τι κάνεις; Πανικοβάλλεσαι. Μήπως δεν έκανα κάτι σωστά; Μήπως εγώ ευθύνομαι για την δυσλειτουργία που προέκυψε; Αυτά είναι σίγουρα μερικά από τα προβλήματα που λανθασμένα σε απασχολούν. Αρκετές συσκευές εμφανίζουν ευαισθησίες νωρίτερα από το προσδόκιμο και κάποιες φορές δεν παρέχουν την αξιοπιστία που εγγυώνται.

Αλλά για να λέμε και του λόγου το αληθές, υπάρχουν σίγουρα κάποιες κινήσεις που μπορείς να κάνεις μόνος σου για τη συντήρηση των οικιακών σου συσκευών. Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί κάποια βασικά βήματα.

Κλείσε προσφορά για Διάγνωση Βλάβης Οικιακών Συσκευών

Επισκευή οικιακών συσκευών; Πάρε προληπτικά μέτρα!

Επισκευή οικιακών συσκευλων που μπορείς να κάνεις μόνος σου

Μην πετάς τις οδηγίες χρήσης

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου με κάθε νέα μας αγορά, δε δίνουμε καθόλου βάση στις οδηγίες χρήσης της συσκευής. Σίγουρα δεν είναι όλες οι συσκευές ίδιες και κάθε μάρκα έχει τις δικές τις ανάγκες και απαιτήσεις. Αφιέρωσε λίγο χρόνο στο εγχειρίδιο, για κάποιο λόγο έρχονται μαζί.

Βγάλε από την πρίζα ότι δε χρησιμοποιείς

Είναι συχνό φαινόμενο να αφήνουμε μόνιμα τις οικιακές μας συσκευές στην πρίζα. Πρέπει να ξέρεις, πως έτσι μπορεί να καταστρέψεις μια ηλεκτρική συσκευή. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τις ενδεχόμενες αυξομειώσεις του ρεύματος. Αποσύνδεσέ τες από το ρεύμα όσο δεν τις χρησιμοποιείς και κέρδισε ακόμα και σε οικονομία.

Χρησιμοποίησε πολύπριζα ασφαλείας

Μια πολύ έξυπνη λύση, είναι να αντικαταστήσεις τα παλιά σου πολύπριζα με πολύπριζα ασφαλείας. Έτσι, θα προστατεύσεις τις ηλεκτρικές σου συσκευές από τους κεραυνούς και από τις διαφορετικές τάσεις του δικτύου.

Γιατί το ψυγείο βγάζει νερά;

Εγκατέστησε συσκευές ρύθμισης τάσης

Οι ηλεκτρικές συσκευές που έχεις στο σπίτι σου, έχουν αντοχή σε μικρές διακυμάνσεις τάσης. Αυτές οι διακυμάνσεις μπορούν ακόμα και να κάψουν τις οικιακές συσκευές σου. Είτε υπό κανονικές συνθήκες, είτε κατά την διάρκεια έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Η επισκευή οικιακών συσκευών από έναν ηλεκτρολόγο κρίνεται απαραίτητη, ανεξαρτήτως της βλάβης που υπάρχει. Και αυτό, γιατί κάθε συσκευή χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γνώση και εμπειρία. Οι περισσότερες οικιακές συσκευές, ιδίως η ηλεκτρική κουζίνα, το πλυντήριο, το ψυγείο και γενικά εκείνες που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, θα εμφανίσουν πιο εύκολα κάποιο πρόβλημα. Αυτές μάλιστα είναι που χρειάζονται και ειδική μεταχείριση.

Εάν προσπαθήσεις μόνος σου, πιθανόν μια μικρή παράλειψη ή ένα λάθος να προκαλέσουν προβλήματα τόσο στη συσκευή, όσο και στον ηλεκτρολογικό σου πίνακα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που φανερώνουν πότε χρειάζεσαι πραγματικά κάποιον επαγγελματία για την επισκευή οικιακών συσκευών. Πάμε λοιπόν να δούμε πιο αναλυτικά τα πιο συνήθη προβλήματα των οικιακών συσκευών.

Δες προσφορά για Τοποθέτηση Οικιακών Συσκευών

Βλάβες που απαιτούν επισκευή οικιακών συσκευών

Επισκευή ηλεκτρικής κουζίνας

Επισκευή οικιακών συσκευών από επαγγελματία

Η ηλεκτρική κουζίνα, είναι από τις πιο χρήσιμες οικιακές συσκευές για το σπίτι. Μια κακή εγκατάσταση ή ένα πρόβλημα στις ηλεκτρικές καλωδιώσεις, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές δυσλειτουργίες. Για παράδειγμα, το μαγείρεμα δεν είναι ομοιόμορφο ή ο φούρνος ανάβει αλλά δεν ζεσταίνει το φαγητό. Επίσης, το να σταματήσει να λειτουργεί ο αέρας ή να υπάρξει κάποιο βραχυκύκλωμα, είναι από τις πιο συχνές βλάβες κουζίνας.

Κλείσε προσφορά για Διάγνωση Βλάβης Οικιακών Συσκευών

Επισκευή ψυγείου

Επισκευή ψυγείου από επαγγελματία

Αν το ψυγείο δεν έχει ψύξη, δε δουλεύει η συντήρηση, πιάνει πάγο, κάνει θόρυβο ή δεν κλείνει καλά η πόρτα του, τότε μάλλον είναι η ώρα να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία. Είναι σημαντικό να φροντίσεις άμεσα την επισκευή του, καθώς αποτελεί την οικιακή συσκευή στην οποία υπάρχουν όλα σου τα τρόφιμα. Και αν χρειάζεσαι άμεσα τεχνικό; Κλείνεις άμεσα ραντεβού με πιστοποιημένους επαγγελματίες του 11888 giaola.

Επισκευή πλυντηρίου ρούχων ή πιάτων

Επισκευή πλυντηρίου ρούχων ή πιάτων

Δυστυχώς, το πιο συνήθη προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις είναι οι βλάβες σε πλυντήρια ρούχων ή πιάτων. Ο βασικός λόγος είναι συνήθως η συσσώρευση αλάτων. Υπάρχουν όμως και άλλα προβλήματα που φανερώνουν την ανάγκη για επισκευή από έναν υδραυλικό. Για παράδειγμα, ο υπερβολικός θόρυβος, όταν δεν ξεκινά κανονικά η λειτουργία του ή αν βγαίνουν νερά από τη συσκευή.

Επισκευή κλιματιστικού

Επισκευή κλιματιστικού από τεχνικό

Αν έχεις κλιματιστικό στο σπίτι σου και το χρησιμοποιείς χειμώνα- καλοκαίρι, πρέπει να γνωρίζεις ότι η συντήρηση του κρίνεται απαραίτητη, κυρίως για την διασφάλιση της υγείας σου. Αν δεν κάνεις έστω έναν σχετικό καθαρισμό μόνος σου, τότε σίγουρα θα εμφανίσει βλάβες. Το αποτέλεσμα της ελλιπής συντήρησης είναι το φράγμα των φίλτρων τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής μονάδας. Έτσι, εμποδίζεται η σωστή ροή του αέρα και συνεπώς τη μεταφορά θερμότητας από το περιβάλλον στον χώρο και αντίστροφα.

Επισκευή φούρνου μικροκυμάτων

Επισκευή φούρνου μικροκυμάτων

Αν έχεις φούρνο μικροκυμάτων στο σπίτι σου, σίγουρα έχεις κάνει τη ζωή στην κουζίνα πιο απλή και εύκολη. Μην ξεχνάς όμως, πως είναι και αυτή μια ακόμα οικιακή συσκευή. Παρόλο που είναι μικρή, μπορεί να εμφανίσει αρκετά προβλήματα. Αν λοιπόν παρατήρησες ότι δεν ανάβει το φως, ο φούρνος δε ζεσταίνει ή ο περιστρεφόμενος δίσκος δε γυρίζει ,τότε χρειάζεται κάποια μικροεπισκευή. Σε περίπτωση όμως που ο φούρνος μικροκυμάτων βγάζει σπίθες, κάνει θόρυβο ή ρίχνει την ασφάλεια, τότε πρόκειται για μια πιο περίπλοκη βλάβη που χρειάζεται σίγουρα τα χέρια ενός ηλεκτρολόγου και όχι τα δικά σου!

Επισκευή απορροφητήρα

Επισκευή βλάβης σε απορροφητήρα

Λόγω της συχνής χρήσης του απορροφητήρα, είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί κάποια βλάβη. Να μη ρουφάει, να στάζει νερό, να κάνει θόρυβο ή να μην ανάβει το λαμπάκι του. Σε αυτή την περίπτωση, η οικιακή σου συσκευή χρειάζεται επισκευή. Και φυσικά αυτό είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει από επαγγελματίες τεχνικούς. Διαφορετικά, θα σπαταλήσεις χρόνο χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα ή χειρότερα θα δημιουργήσεις μεγαλύτερη ζημιά.

Τώρα λοιπόν ξέρεις πότε να καλέσεις έναν επαγγελματία για την επισκευή οικιακών συσκευών. Για οποιαδήποτε δυσκολία ή βλάβη είναι προτιμότερο να συμβουλεύεσαι κάποιον τεχνικό που σίγουρα μπορεί να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

Κλείσε προσφορά για Διάγνωση Βλάβης Οικιακών Συσκευών

You may also like