Καθαρισμός στρώματος: Βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις!

Αναρωτιέσαι αν είναι εύκολος ο καθαρισμός στρώματος; Πιστεύεις ότι το στρώμα που κοιμάσαι χρειάζεται καθαρισμό; Αν ψάχνεις απαντήσεις και λύσεις για το πως μπορεί ο καθαρισμός στρώματος να γίνει εύκολα από σένα, απλά συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο! 

Το στρώμα, είναι το μέρος όπου περνάμε το ⅓ της ζωής μας. Θα πρέπει να ξέρεις ότι τα στρώματα, λόγω των υλικών που είναι φτιαγμένα αλλά και της καθημερινής τους χρήσης, συγκεντρώνουν πλήθος από μικρόβια, ακάρεα και άλλους μικροοργανισμούς. Η ύπαρξή τους, μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και δερματικές παθήσεις. Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι ο συχνός καθαρισμός του είναι αναγκαίος. Συνιστάται κάθε 6 μήνες, τόσο για την διασφάλιση της υγείας σου, όσο και για τις συνθήκες του ύπνου σου.

Υπάρχουν κάποια απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις, ώστε να κάνεις τον καθαρισμό μόνος σου. Ωστόσο, ο βιολογικός καθαρισμός στρώματος από εξειδικευμένο συνεργείο, κρίνεται απαραίτητος τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. 

Παρ’ όλα αυτά, πάμε να δούμε ποιά είναι αυτά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για τον καθαρισμό του στρώματός σου. 

Κλείσε Προσφορά για Βιολογικό Καθαρισμό Στρωμάτων

Καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα

Καθαρισμός στρώματος με ηλεκτρική σκούπα

Κάθε φορά που κάνεις γενική στο σπίτι σου, βάλε στο πρόγραμμα και τον καθαρισμό του στρώματός σου. Αν όχι όλες, οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες, διαθέτουν ένα ειδικό εξάρτημα για τον καθαρισμό των ταπετσαριών. Σε περίπτωση που η δική σου δεν το έχει, μην αγχώνεσαι. Φρόντισε απλά η σκούπα σου να είναι καθαρή και πιάσε δουλειά. 

Tip: Καλό είναι να καθαρίζεις το στρώμα σου με την χρήση της ηλεκτρικής σκούπας, 2 φορές το μήνα. Έτσι, απομακρύνεις ευκολότερα τυχόν σκόνες που μπορεί να έχει πάνω του.

Καθαρισμός παπλώματος: Γιατί είναι απαραίτητο να γίνεται;

Καθαρισμός με σπιτικά υλικά

Απομάκρυνε κακοσμίες με την μαγειρική σόδα

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για τη “μαγική” καθαριστική ιδιότητα της μαγειρικής σόδας. Δίνει λύσεις και χρησιμοποιείται για τις περισσότερες οικιακές εργασίες καθαρισμού. Η μαγειρική σόδα, λειτουργεί σαν μαγνήτης για τις δυσάρεστες οσμές. Όσο συχνά και αν αλλάζεις σεντόνια, αν το στρώμα σου έχει αρκετό καιρό να καθαριστεί, είναι λογικό να μυρίζει άσχημα.

Επομένως, άπλωσε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας στην επιφάνεια του στρώματος και τρίψτην με τη βοήθεια μιας βούρτσας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να εισχωρήσει η σόδα βαθύτερα στις ίνες του στρώματος. Άφησε τη σόδα για μερικά λεπτά και στη συνέχεια καθάρισέ την με τη βοήθεια της ηλεκτρικής σκούπας. Πλέον το στρώμα σου θα είναι σαν καινούργιο. 

Tip: Μαζί με την μαγειρική σόδα, μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο, ώστε το στρώμα σου να μυρίζει ακόμα πιο ωραία. Μην χρησιμοποιήσεις αρωματικά απορρυπαντικά, γιατί θα το καταστρέψεις. 

Υγροί λεκέδες

Νερό με ξύδι για την αντιμετώπιση δύσκολων λεκέδων

Πάμε τώρα στα δυσκολότερα. Οποιοσδήποτε λεκές μπορεί να καθαριστεί αποτελεσματικά με την σωστή αντιμετώπιση. Όσο πιο άμεσα καθαριστεί ο λεκές, τόσο το καλύτερο. Όταν μιλάμε για υγρούς λεκέδες, είτε αφορά ρόφημα, είτε ούρα, σε περίπτωση που έχεις μικρά παιδιά, πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα. Απορρόφησε με χαρτί ή πετσέτες όση μεγαλύτερη ποσότητα μπορείς. Στη συνέχεια, πλύνε τοπικά το σημείο με νερό και ξύδι, ώστε και να το απολυμάνεις αλλά και να απομακρύνεις τις άσχημες μυρωδιές.

Δυσκολότεροι λεκέδες

Επίμονοι λεκέδες σε στρώμα

Αν πάλι μιλάμε για άλλου είδους λεκέδες, ετοίμασε ένα μείγμα με υγρό πιάτων και μαγειρική σόδα. Τρίψε το σημείο όπου εμφανίζεται το πρόβλημα, άφησε το μείγμα να δράσει για μερικά λεπτά και καθάρισέ το με μια νωπή πετσέτα. 

Αν ακολούθησες σωστά τα βήματα, τότε τα κατάφερες τέλεια! Αν πάλι ο λεκές επιμένει, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία του 11888 giaola. Θα αναλάβει με απόλυτη αξιοπιστία τον βιολογικό καθαρισμό του στρώματός σου και θα χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα απολυμαντικά ώστε να αφαιρέσει οποιονδήποτε λεκέ υπάρχει σε αυτό.

Βάλε προστατευτικό κάλυμμα

Προστάτευσε το στρώμα με ειδικό κάλυμμα

Όσο συχνά και αν καθαρίζεις το στρώμα σου, όσο και αν το φροντίζεις σωστά με τη βοήθεια επαγγελματία ή όχι, αν δεν τοποθετήσεις ειδικό κάλυμμα, όλος ο κόπος σου θα πάει χαμένος. Στην αγορά, θα βρεις σίγουρα προστατευτικά καλύμματα αρκετών ειδών. Αυτό που πρέπει να προσέξεις, είναι να είναι υποαλλεργικά. Από τη στιγμή λοιπόν, που θα καλύψεις το στρώμα σου με κάλυμμα, θα απομακρυνθεί η εσωτερική υγρασία και έτσι θα διασφαλιστεί η σωστή θερμοκρασία των υλικών του στρώματος.

Πλέον, ξέρεις τι βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για τον σωστό καθαρισμό του στρώματός σου. Ο συχνός καθαρισμός στρώματος, εξασφαλίζει έναν υγιέστερο ύπνο και καλό είναι να μην τον αμελείς. Ωστόσο, με τα παραπάνω βήματα, δεν θα έχεις τα αποτελέσματα και τα οφέλη που μπορεί να σου εξασφαλίσει ένας επαγγελματικός καθαρισμός. Γι’ αυτό, μπες τώρα στο 11888 giaola και κλείσε προσφορά για βιολογικό καθαρισμό στρωμάτων στο χώρο σου.

Κλείσε Προσφορά για Βιολογικό Καθαρισμό Στρωμάτων

You may also like