Καθαρισμός καναπέ: Χρήσιμα tips και συμβουλές!

Ο καναπές, είναι το μέρος που ονειρευόμαστε να γυρνάμε και να ξεκουραζόμαστε μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Μας προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης καθημερινά. Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι ο καθαρισμός καναπέ είναι σημαντικότερος από όσο νομίζεις. Και αυτό γιατί, εκτός από τις ώρες που περνάς εσύ χαλαρώνοντας στον καναπέ σου, είναι το σημείο που θα καθίσει όποιος επισκεφτεί το σπίτι σου. Μόνο οι συναθροίσεις με την παρέα σου τα βράδια, νομίζω αρκούν για να σκεφτείς τις σκόνες και τα μικρόβια που ενδεχομένως συσσωρεύονται σε αυτόν.

Τώρα θα μου πεις ότι συνήθως πάνω του έχεις κάποιο ριχτάρι, ώστε να μην λερώνεται όσο φαντάζομαι. Δεκτό! Αλλά αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι είναι εστία μικροβίων. Και δεδομένης της κατάστασης, είναι αναγκαίο να διατηρείς την υγιεινή, τόσο την δική σου, όσο και του σπιτιού σου, στον μεγαλύτερο βαθμό. Ένα ριχτάρι δε μπορεί να εμποδίσει τις σκόνες και τα μικρόβια.

Καθαρισμός σπιτιού: Ποια σημεία ξεχνάς συνήθως να καθαρίσεις!

Αναρωτιέσαι λοιπόν, πώς γίνεται σωστά ο καθαρισμός καναπέ; Και πώς θα τον κάνεις εύκολα να μοιάζει σαν καινούργιος; 

Αν πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα για τον καθαρισμό του καναπέ σου, μπορείς να δεις παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές και tips, ώστε να είναι μια ευχάριστη και αποτελεσματική διαδικασία. 

Καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα

Καθαρισμός καναπέ με ηλεκτρική σκούπα

Η ηλεκτρική σκούπα είναι απαραίτητη για τις περισσότερες εργασίες καθαριότητας που θέλεις να κάνεις στο σπίτι σου. Επομένως, το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσεις, αφού αφαιρέσεις οτιδήποτε βρίσκεται πάνω στον καναπέ σου, είναι να σκουπίσεις σχολαστικά την επιφάνειά του. Με αυτόν τον τρόπο, διώχνεις τυχόν σκόνη, βρωμιά ή ακόμα και ψίχουλα που μπορεί να υπάρχουν. Το συγκεκριμένο βήμα σου συστήνω να το εφαρμόζεις σίγουρα μια φορά την εβδομάδα. Πόσο μάλλον, αν δεν καλύπτεις τον καναπέ σου με κάποιο ριχτάρι. 

Tip: Σε περίπτωση που υπάρχει κατοικίδιο, ο καθαρισμός καναπέ με την ηλεκτρική σκούπα είναι απαραίτητος. 

Απομάκρυνε την κακοσμία

Απομάκρυνε την κακοσμία του καναπέ με μαγειρική σόδα

Το να σκουπίσεις επιφανειακά έναν καναπέ με την ηλεκτρική σκούπα, δεν φτάνει. Και σίγουρα δε θα απομακρύνει την άσχημη μυρωδιά που μπορεί να υπάρχει. Οι συχνές επισκέψεις, η ύπαρξη καπνιστών στο σπίτι σου ή οι διάφορες μυρωδιές από την κουζίνα και από την γειτονιά σου, κάνουν το χώρο να μυρίζει άσχημα. Όσο και να αφήσεις ανοιχτά για να αεριστεί το σαλόνι, κάποιες μυρωδιές σίγουρα έχουν εισχωρήσει στο ύφασμα του καναπέ σου.

Για να απομακρύνεις λοιπόν αυτές τις άσχημες μυρωδιές, μπορείς πολύ εύκολα και οικονομικά, να ρίξεις σε όλη την επιφάνεια του καναπέ σου μαγειρική σόδα. Την αφήνεις μόνο μισή ώρα και αυτό ήταν. Στον καναπέ σου πλέον, θα απολαμβάνεις μια αίσθηση φρεσκάδας που θα διαρκέσει για αρκετό διάστημα.

Κλείσε Προσφορά για Βιολογικό Καθαρισμό Καναπέ

Καθαρισμός λεκέδων καναπέ

Καθαρισμός καναπέ και δύσκολος λεκές

Ο μεγαλύτερος εφιάλτης κάθε νοικοκυράς ή και ενός φοιτητή, είναι ο καθαρισμός λεκέδων από τον καναπέ. Αν ο λεκές λοιπόν, είναι μεν δύσκολος αλλά δεν έχει πολύ ώρα που συνέβη, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Με 2 απλά υλικά που σίγουρα θα έχεις στο σπίτι σου, θα τον εξαφανίσεις σε μόλις λίγα λεπτά. Ποιά είναι αυτά; Μα φυσικά, λευκό ξύδι και νερό. Τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις είναι τα εξής:

  • Σε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστικό κούμπωμα, τοποθέτησε ίσες ποσότητες από τα 2 υλικά. 
  • Στη συνέχεια, ψέκασε τον λεκέ και άφησέ το να δράσει για 2 -3 λεπτά. 
  • Τέλος, τρίψε το με ένα καθαρό πανί και το άφησέ το να στεγνώσει.

Ο καναπές σου τώρα θα είναι σαν καινούργιος. Αν όχι, μάλλον συμπεριλαμβάνεται στην παρακάτω κατηγορία.

Καθαρισμός δύσκολων λεκέδων

Διάφοροι λεκέδες στον καναπέ

Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που προτιμάμε να τρώμε στον καναπέ μας μπροστά από την τηλεόραση. Έρχεται η στιγμή λοιπόν, που κάθεσαι και ηρεμείς και ξαφνικά γίνεται το ατύχημα. Κρασί, πίτσα ή οτιδήποτε έχεις εκείνη την ώρα, έρχεται και προσγειώνεται στο ύφασμα του καναπέ σου. Και αφού συνέλθεις από το σοκ και καταλάβεις ότι είναι δύσκολο να αφαιρεθεί ο συγκεκριμένος λεκές, σκέφτεσαι πόσο να κοστίζει ένας καθαρισμός καναπέ.

Μπορείς να βρεις προσφορά για βιολογικό καθαρισμό καναπέ και σαλονιού εύκολα και γρήγορα. Και ένα εξειδικευμένο συνεργείο θα έρθει άμεσα στο χώρο σου, χωρίς να χρειαστεί να μεταφέρεις τα έπιπλά σου. Αν πάλι, θέλεις να κάνεις μια προσπάθεια να το καθαρίσεις μόνος σου, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές.

Αντιμετώπισε του πολύ δύσκολους λεκέδες με λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα

Σήκωσε μανίκια λοιπόν, και πάμε να τον αντιμετωπίσουμε. Αν ο λεκές είναι επίμονος και απαιτητικός, ετοίμασε πάλι με εύκολο τρόπο, ένα πιο δραστικό μείγμα. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις είναι η παρακάτω:

  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ 5 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Καλό είναι να γνωρίζεις ότι τα συγκεκριμένα υλικά, θα αντιδράσουν μεταξύ τους και θα δημιουργήσουν αφρό. 
  • Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, ψέκασε το σημείο του λεκέ και άφησέ το να δράσει για 30 δευτερόλεπτα. 
  • Όπως και προηγουμένως, με ένα καθαρό πανάκι ή μία πετσέτα καθάρισε το σημείο του λεκέ.

Σύμφωνα με όσα διάβασες παραπάνω, είσαι πλέον έτοιμος να αντιμετωπίσεις κάθε είδος λεκέ στον καναπέ σου, διατηρώντας τον καθαρό. Αν δεν τα κατάφερες με τους σπιτικούς, παραδοσιακούς τρόπους τότε ήρθε η ώρα να καλέσεις ένα επιλεγμένο συνεργείο βιολογικού καθαρισμού. Να είσαι σίγουρος ότι όσο και αν προσπαθείς να διατηρήσεις τον καναπέ σου καθαρό, με το βιολογικό καθαρισμό θα απαλλαγείς άμεσα και εγγυημένα, από οσμές, λεκέδες και βρωμιές που δεν μπορείς να απομακρύνεις.

Κλείσε Προσφορά για Βιολογικό Καθαρισμό Καναπέ

You may also like