Καθαρισμός χαλιών

Καθαρισμός χαλιών στο σπίτι: Χρήσιμες συμβουλές!

Ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι είναι πιο εύκολη διαδικασία από ότι φαντάζεσαι. Και σίγουρα πιο οικονομική. Υπάρχουν αρκετά tips που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να διατηρήσεις τα χαλιά σου καθαρά ή ακόμα να αφαιρέσεις τυχόν επίμονους λεκέδες. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό πριν οποιαδήποτε κίνηση, να αναζητήσεις στα χαλιά σου την ειδική ετικέτα με τις οδηγίες καθαρισμού. Σε περίπτωση που δεν έχουν, κάνε μια μικρή δοκιμή σε μια γωνία τους, πριν ξεκινήσεις να καθαρίζεις όλη την επιφάνειά τους.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

Σκούπισμα με ηλεκτρική

Χρήση ηλεκτρικής σκούπας για τον καθαρισμό χαλιών

Το πρώτο και βασικότερο βήμα είναι ο καθαρισμός των χαλιών με ηλεκτρική σκούπα. Μην ξεχνάς ότι χαλιά κρατούν πολύ εύκολα βρωμιές και περιττές σκόνες. Είναι πολύ σημαντικό κάθε φορά που σκουπίζεις τα χαλιά σου, η σακούλα της ηλεκτρικής να είναι εντελώς άδεια. Έτσι, διασφαλίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό ο καθαρισμός τους εις βάθους.

Tip: Πάντα να φροντίζεις να σκουπίζεις τα χαλιά σου και από τις 2 μεριές για καλύτερο αποτέλεσμα

Ελαφρύς καθαρισμός = απλή διαδικασία

Ελαφρύς καθαρισμός χαλιών με μαγειρική σόδα

Σε περίπτωση που το χαλί σου δεν έχει κάποιο λεκέ ο οποίος να χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση, τότε είσαι τυχερός. Ένα ελαφρύ καθάρισμα με την χρήση μαγειρικής σόδας θα σε εντυπωσιάσει. Ρίξε αρκετή ποσότητα σε όλη την επιφάνεια των χαλιών που θέλεις να καθαρίσεις και άφησε το να δράσει όλο το βράδυ. Αν πάλι βιάζεσαι, αρκούν και 2 ώρες. Αφού λοιπόν περάσει ο χρόνος αναμονής, απομάκρυνε την σκόνη με την ηλεκτρική σκούπα και ενθουσιάσου ελεύθερα με το αποτέλεσμα!

Κλείσε προσφορά για καθαρισμό χαλιών στο χώρο σου!

Ταλαιπωρημένα χαλιά; Take it easy!

Καθαρισμός δύσκολων λεκέδων σε χαλιά

Φυσικά και μπορεί ένας καθαρισμός χαλιών στο σπίτι να περιλαμβάνει βρώμικα, ταλαιπωρημένα και με δύσκολους λεκέδες χαλιά. Ένας επίμονος λεκές να είσαι σίγουρος ότι με τις κατάλληλες τεχνικές, μπορεί να εξαφανιστεί. Πως θα γίνει αυτό; Πολύ εύκολα με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου, νερό, λευκό ξύδι και απορρυπαντικό πιάτων. Τοποθέτησε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι σπρέι, ψέκασε μεγαλύτερη ποσότητα στο σημείο που υπάρχουν λεκέδες και άφησε το να δράσει. Πρόσεχε όμως! Όσο θα ρίχνεις το υγρό, ταυτόχρονα να τρίβεις και το σημείο που μόλις ψέκασες. 

Διαδικασία στεγνώματος

Στέγνωμα χαλιών σε εξωτερικό χώρο

Και αφού ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι, το τελευταίο βήμα είναι να στεγνώσουν τα χαλιά σου με τον σωστό τρόπο. Αυτό σημαίνει, ότι τα χαλιά πρέπει να στεγνώσουν στην ζέστη, σε οριζόντια θέση,αλλά όχι κάτω από τον ήλιο. Ο λόγος φυσικά είναι ότι κάτω από τον ήλιο υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθούν τα χρώματα. 

Αυτό ήταν λοιπόν! Αν έφτασες μέχρι το τελευταίο στάδιο με επιτυχία, τότε σίγουρα τα χαλιά σου θα μοιάζουν με καινούργια, έτοιμα να σου προσφέρουν ζεστασιά και απόλαυση. 

Αν πάλι δεν έχεις τον χρόνο ή την όρεξη να ασχοληθείς με τον καθαρισμό τους σου έχω και γι αυτό την τέλεια λύση! Μπες στο 11888 giaola και κλείσε την προσφορά που περιλαμβάνει πλήρης καθαρισμός χαλιών στο σπίτι σου. Ένα κατάλληλα προετοιμασμένο συνεργείο είναι άμεσα διαθέσιμο να προβεί στο χώρο σου, χωρίς να χρειαστεί να μεταφέρεις τα χαλιά σου. Ακόμα το σκέφτεσαι;

Κλείσε προσφορά για καθαρισμό χαλιών στο χώρο σου!

You may also like