ρεφλεξολογία

Ποια τα οφέλη της Ρεφλοξολογίας στο σώμα σου;

Τα πόδια είναι ένα από τα σημεία του σώματος που ενώ τα ταλαιπωρούμε καθημερινά, δεν τους δίνουμε την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα. Ίσως οι γυναίκες είναι λίγο πιο προσεκτικές με αυτό το θέμα αφού συχνά πυκνά, οι περισσότερες, θα κάνουν πεντικιούρ, το οποίο όμως επικεντρώνεται στην περιποίηση των νυχιών και όχι του ποδιού.

Παράλληλα, κυρίως τα γυναικεία πόδια τείνουν να ταλαιπωρούνται περισσότερο, αφού δεν είναι λίγες εκείνες που θα φορέσουν πολύ στενά, σκληρά ή άβολα παπούτσια, χάριν καλαισθησίας. Αυτές οι συνήθειες όμως, προκαλούν μεγάλες ζημιές στα πόδια, αρκετές φορές ανεπανόρθωτες, οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν και το υπόλοιπο σώμα.

ρεφλεξολογία

Ίσως να μην το γνώριζες, αλλά πάνω από 7,000 απολήξεις νεύρων από κάθε σημείο του σώματός μας καταλήγουν στα πέλματα των ποδιών. Συνεπώς είναι φυσικό, όποιο πρόβλημα υπάρχει στα πόδια να επηρεάζει άμεσα και κάποιο άλλο σημείο του σώματός σου.

Ο τρόπος στο να αποφύγεις ή να αντιμετωπίσεις προβλήματα των ποδιών, άλλων σημείων του σώματος ακόμα και ψυχοσωματικά, ακούει στο όνομα «Ρεφλεξολογία». Η ρεφλεξολογία, είναι μία εναλλακτική ιατρική μέθοδος που εφαρμόζεται με ειδικές πιέσεις και μασάζ στα πέλματα των ποδιών.

Σου φαίνεται υπερβολικό; Παρακάτω θα δεις μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη της ρεφλεξολογίας στο σώμα! “Αποβολή του στρες” Το στρες είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα φαινόμενα στην καθημερινότητά μας. Πολλοί είναι οι παράγοντες που το προκαλούν, άλλοι εσωτερικοί (όπως η στενοχώρια, η πίεση στην εργασία ή το σπίτι) και άλλοι εξωτερικοί (όπως είναι οι έντονοι ρυθμοί καθημερινότητας). Παράλληλα, έχει πολλές παρενέργειες στο σώμα μας όπως είναι η αϋπνία, η κόπωση, οι διαταραχές του πεπτικού συστήματος, ακόμα και πόνοι στο κεφάλι και το στομάχι.

Ενώ το χαλαρωτικό μασάζ είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος αποβολής του στρες, η ρεφλεξολογία μπορεί να έχει το ίδιο καλά, αν όχι και καλύτερα αποτελέσματα, αφού χαλαρώνει αποτελεσματικά τα νεύρα σε όλο το σώμα.”Χαλάρωση των μυών” Όσο απίστευτο και αν σου φαίνεται, είναι πέρα για πέρα αληθινό! Οι καταπονημένοι μυς οφείλονται στη συμφόρηση των νευρικών οδών που τους συνδέουν με το υπόλοιπο σώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση έντονου πόνου και κόπωσης. Οι μαλάξεις στα πέλματα των ποδιών, έχουν ως αποτέλεσμα την χαλάρωση των νεύρων και την απελευθέρωση της συσσωρευμένης ενέργειας. Με τον τρόπο αυτό, οι μυς στο σώμα χαλαρώνουν και ο πόνος σταματά. “Τόνωση του κυκλοφορικού συστήματος” Η ομαλή κυκλοφορία του αίματος στο σώμα είναι απαραίτητη για την υγιή λειτουργία των οργάνων. Οποιαδήποτε αλλαγή της ομαλής κατάστασης μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία ακόμα και τη ζωή μας. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η ρεφλεξολογία μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, άρα και στην καλύτερη κυκλοφορία του οξυγόνου στα ζωτικά μας όργανα. “Απομάκρυνση τοξινών” Η αποβολή τοξινών από το σώμα συνδέεται άμεσα με την ομαλή κυκλοφορία του αίματος που αναφέραμε στην παραπάνω παράγραφο. Παράλληλα, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες του σώματος, καθώς η συσσώρευση τοξινών και αποβλήτων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο ουροποιητικό, το εντερικό ή το λεμφικό μας σύστημα. Η ρεφλεξολογία είναι ένα ισχυρό και αποτελεσματικό detox για το σώμα που μπορεί να μην είχες σκεφτεί μέχρι σήμερα! Ένα από τα σημεία που ταλαιπωρούν την γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι τα πόδια, με συχνούς πόνους, κράμπες και πρηξίματα. Αυτό δείχνει την ευαισθησία τους και την προσοχή που χρειάζονται κυρίως αυτή την περίοδο, ώστε να νιώσει και η ίδια η γυναίκα καλά.

Η ρεφλεξολογία μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στην εγκυμονούσα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά τον τοκετό. Πιο συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της επιλόχειας κατάθλιψης αλλά και στην επαναφορά του σώματος στην προ εγκυμοσύνης κατάστασή του. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει βοηθήσει και ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Η ρεφλεξολογία, όπως και κάθε άλλο είδος μασάζ, είναι μια προσωπική υπόθεση και προϋποθέτουν την ύπαρξη εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντική η επιλογή του θεραπευτή να γίνεται ύστερα από καλή αναζήτηση και με βάση τα σωστά κριτήρια.

Βεβαιώσου ότι ο επαγγελματίας που θα επιλέξεις, έχει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία για να σου προσφέρει την κατάλληλη θεραπεία!

You may also like