χάλκινο χρώμα μαλλιών

Ποιο χρώμα μαλλιών σου ταιριάζει ανάλογα με την επιδερμίδα σου

Οι γυναίκες πειραματιζόμαστε πολύ με τα μαλλιά μας, ειδικά όσον αφορά το χρώμα. Ανάλογα με τη διάθεση και την εποχή, μικρές ή μεγάλες αλλαγές είναι ικανές να μεταμορφώσουν την εμφάνισή μας και μας αλλάξουν τη διάθεση. Το ερώτημα βέβαια είναι: Ποιο χρώμα μαλλιών σου ταιριάζει;

ποιό χρώμα μαλλιών σου ταιριάζει

Ένας οδηγός που ακολουθούμε συνήθως για να κάνουμε αλλαγές πάνω μας είναι οι τάσεις της μόδας. Φέτος ωστόσο, η μόδα στο χρώμα μαλλιών μας έχει αφήσει πολλές επιλογές. Έτσι αντί να πας με γνώμονα την μόδα, προτίμησε να διαλέξεις τί είναι αυτό που ταιριάζει περισσότερο σε σένα. Αφήνοντας πίσω τα στερεότυπα που λένε ότι τα σκουρόχρωμα μαλλιά είναι μόνο για τον χειμώνα και τα ξανθά μόνο για το καλοκαίρι. Πώς; Είναι πολύ απλό!

Τα χρώματα που μας έχει δώσει η φύση τόσο στο δέρμα, όσο και στα μάτια είναι αρκετά για να μας καθοδηγήσουν σωστά ως προς το χρώμα των μαλλιών που θα αναδείξει καλύτερα τα χαρακτηριστικά μας. Οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τον παρακάτω οδηγό και να εμπιστευτείς την φύση… και τους ειδικούς!

Βρες κομμωτήριο στην περιοχή σου

Χρώμα μαλλιών για σταρένια επιδερμίδα

κόκκινο χρώμα μαλλιών

Το πιο συνηθισμένο για τις ελληνίδες είναι να έχουν σταρένια επιδερμίδα. Οπότε εκεί η επιλογή του χρώματος μαλλιών θα εξαρτηθεί και από το χρώμα των ματιών. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι όμως στο ποιο χρώμα μαλλιών σου ταιριάζει.

Αν θες να κινηθείς σε αποχρώσεις του καστανού και τα μάτια σου είναι επίσης καστανά, τότε καλύτερες για εσένα είναι οι πιο θερμές αποχρώσεις με ίσως μια αίσθηση κόκκινου μέσα. Με αυτόν τον τρόπο θα τονίσεις ωραία την επιδερμίδα σου και τα μάτια σου χωρίς να δείχνεις χλωμή. Αν πάλι τα μάτια σου είναι ανοιχτόχρωμα, τότε καλύτερα να κινηθείς σε πιο ψυχρές αποχρώσεις του καστανού. Μπορείς να τα σπάσεις με λίγα, πιο ζεστά highlights. Οι ψυχρές αποχρώσεις όχι απλά δεν θα σε δείχνουν πιο χλωμή, αλλά αντίθετα θα τονίσουν ακόμα πιο πολύ τα μάτια σου!

Κόκκινη απόχρωση

Αν θέλεις να επιλέξεις κόκκινες ή χάλκινες αποχρώσεις, το σκεπτικό θα είναι παρόμοιο και με το καστανό. Εσύ που έχεις καστανά μάτια, προτίμησε πιο σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου και κυρίως τις θερμές. Διαφορετικά κινδυνεύεις να τονίσεις τις ατέλειες του δέρματός σου. Και το αποτέλεσμα σε «αγριεύει» ή σου προσθέτει χρόνια. Αν πάλι τα μάτια σου είναι ανοιχτόχρωμα, τότε καλύτερα να κινηθείς σε φωτεινές και πιο ανοιχτές αποχρώσεις του κόκκινου. Έτσι δημιουργείς μια ωραία αντίθεση που θα σου δώσει ένταση και φως.

Και φτάνουμε στο κεφάλαιο ξανθό! Πολλές ελληνίδες έχουν λατρέψει το ξανθό εδώ και χρόνια προσπαθώντας να ακολουθήσουν τις αγαπημένες τους σταρ του Χόλυγουντ, χωρίς επιτυχία πολύ συχνά! Ο λόγος; Το ξανθό χρώμα στα μαλλιά δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τις σταρένιες επιδερμίδες, ειδικά αν συνδυάζονται από καστανά μάτια! Αν παρ’ όλα αυτά θες να το δοκιμάσεις περιορίσου σε ζεστές και πιο σκούρες αποχρώσεις, στο medium ξανθό που λέμε και μην το ανοίξεις περισσότερο. Από την άλλη, αν έχεις ανοιχτόχρωμα μάτια, αυτό σε βοηθάει να πας και σε λίγο πιο ανοιχτό ξανθό και να θυμίζεις κάτι από Σκανδιναβία. Σε κάθε περίπτωση προσοχή στην μετάβαση από το φυσικό χρώμα στο ξανθό, ώστε να μην καταλήξει να κιτρινίζει!

Σπιτικές μάσκες προσώπου για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Χρώμα μαλλιών για λευκή επιδερμίδα

ανοιχτόχρωμα μαλλιά

Αρκετά μιλήσαμε για τις σταρένιες επιδερμίδες. Υπάρχεις και εσύ που έχεις λευκή επιδερμίδα και ενώ νιώθεις άτυχη γιατί δεν μπορείς να μαυρίσεις το καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα είσαι πολύ πιο τυχερή απ’ ότι νομίζεις! Όποια και αν είναι η απόχρωση της λευκής επιδερμίδας (ναι φυσικά υπάρχουν και αποχρώσεις στην λευκή επιδερμίδα!), ή το χρώμα των ματιών σου, μπορείς να κινηθείς άφοβα σε όλες τις αποχρώσεις μαλλιών. Ο λόγος είναι πολύ απλός… Πάνω στο λευκό ταιριάζουν όλα τα χρώματα!

Φυσικά υπάρχει και εξαίρεση στον χρυσό κανόνα (είπαμε είσαι τυχερή αλλά κάπου έπρεπε να υπάρχει ένας περιορισμός για σένα). Ο περιορισμός αυτός ακούει στο όνομα «μελαχρινό». Το μαύρο χρώμα στα μαλλιά πάνω στο λευκό δέρμα μπορεί να σε «αγριέψει» και να τονίσει τις ατέλειες, ειδικά τους μαύρους κύκλους!

Βρες κομμωτήρια στην περιοχή σου

Γενικές συμβουλές για ποιο χρώμα μαλλιών σου ταιριάζει

ποιό χρώμα μαλλιών σου ταιριάζει

Όποια και αν είναι η απόχρωση που θα επιλέξεις για τα μαλλιά σου, σιγουρέψου ότι έχεις επιλέξει την κατάλληλη βαφή που θα σου φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επιπλέον, βεβαιώσου ότι η διαδικασία για την αλλαγή στο χρώμα είναι ακριβής, ειδικά όταν μιλάμε για μεγάλες αλλαγές. Για παράδειγμα, είσαι καστανή και θες να κάνεις τα μαλλιά σου ξανθά; Πιθανότατα να χρειαστεί να κάνεις ντεκαπάζ ώστε να έχεις με την πρώτη το σωστό χρώμα.

Κάτι ακόμα που πρέπει να έχεις κατά νου, είναι η κατάσταση της υγείας των μαλλιών σου πριν προβείς σε κάποια αλλαγή. Είπαμε ότι είναι ωραίες οι αλλαγές το καλοκαίρι. Αλλά, αν τα μαλλιά σου έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο και τη θάλασσα τότε ίσως χρειαστεί να ακολουθήσεις κάποια θεραπεία πριν την βαφή. Για να είσαι, λοιπόν, σίγουρη ότι τα μαλλιά σου είναι σε καλά χέρια, ψάξε καλά για τον επαγγελματία που θα εμπιστευτείς! Ο καλός και έμπειρος κομμωτής είναι το Α και το Ω για να έχεις την καλύτερη αλλαγή στα μαλλιά σου. Καλή επιτυχία!

You may also like