Καθαρισμός παπλώματος: Γιατί είναι απαραίτητο να γίνεται;

Καθαρισμός παπλώματος: Γιατί είναι απαραίτητο να γίνεται;

Έχουν αρχίσει να πιάνουν τα κρύα και αναπολείς τα πρωινά με το πάπλωμα σου; Αποτελεί αδιαμφισβήτητα την καλύτερη στιγμή της ημέρας, τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αλλά όσο τα σκέφτεσαι όλα αυτά, συνειδητοποιείς ότι για να γίνουν, πρέπει πρώτα να πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός παπλώματος που έχεις αμελήσει. Και μην σου μπαίνουν δεύτερες σκέψεις για το αν είναι αναγκαίο να γίνει ή όχι. Ο καθαρισμός παπλώματος πρέπει να γίνεται σίγουρα 2 φορές, κατά την διάρκεια του χειμώνα. 

Περνάμε τουλάχιστον το ⅓ της ημέρας μας στο κρεβάτι. Μπορείς να συνειδητοποιήσεις λοιπόν, πόσα νεκρά κύτταρα, σκόνες και μικρόβια θα μένουν πάνω στο πάπλωμά σου. Βέβαια, αν χρησιμοποιείς θήκη παπλώματος κάπως σώζεις την κατάσταση. Η θήκη αφαιρείται και πλένεται πολύ πιο εύκολα, συγκριτικά με το πάπλωμα, και πολύ πιο συχνά. Ο καθαρισμός παπλώματος είναι εξίσου σημαντικός με τον καθαρισμό χαλιών, αφού λόγω της καθημερινής χρήσης τους συγκεντρώνονται πολλά μικρόβια. 

Αε δούμε όμως πιο αναλυτικά γιατί είναι απαραίτητο να γίνει ο καθαρισμός παπλώματος και πώς μπορείς να το καθαρίσεις μόνος σου στο σπίτι.

Καθαρισμός σπιτιού: Ποια σημεία ξεχνάς συνήθως να καθαρίσεις!

Βελτίωση υγιεινής

καθαρό πάπλωμα

Με τη συνεχή χρήση κατά την διάρκεια του χειμώνα, το πάπλωμά σου συγκεντρώνει όλο και περισσότερα μικρόβια και μικροοργανισμούς. Πρέπει να ξέρεις ότι δεν φτάνει ένα καλό τίναγμα, ένα άπλωμα στον ήλιο ή ακόμη και ένα πλύσιμο στη μπανιέρα. Αντιθέτως, μπορεί να έχεις χειρότερα αποτελέσματα, λόγω των διαφορετικών υλικών γέμισης ενός παπλώματος. Ακόμα και αν προσπάθησες να εφαρμόσεις μόνος σου κάποιο ειδικό προϊόν για την αντιμετώπιση των μικροβίων, είναι πολύ πιθανόν με τη λάθος εφαρμογή να καταστρέψεις το πάπλωμά σου. 

Καταλαβαίνεις λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι για την υγεία σου, να πραγματοποιείται συχνός καθαρισμός παπλώματος. Όχι μόνο πριν το αποθηκεύσεις για την επόμενη χρονιά, αλλά και κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Κλείσε προσφορά για Καθαρισμό Παπλώματος / Κουβέρτας

Απόλυτη χαλάρωση

Το κρεβάτι είναι το μέρος που ξεκινάς και τελειώνεις τη μέρα σου. Δε σε κρατά μόνο ζεστό όταν κοιμάσαι, αλλά αποτελεί και το ιδανικό μέρος χαλάρωσης του σπιτιού σου. Για αυτό λοιπόν, τα κλινοσκεπάσματα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Η γνώση του σωστού τρόπου πλύσης, στεγνώματος και αποθήκευσης του παπλώματός σου, είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ενός χαλαρωτικού περιβάλλοντος ύπνου. Το κλειδί για έναν επιτυχή καθαρισμό, είναι να γνωρίζεις από τι ύφασμα είναι ακριβώς το πάπλωμά σου, ώστε να πραγματοποιήσεις τις σωστές διαδικασίες καθαρισμού.

Καθαρισμός Παπλώματος στο σπίτι

Καθαρισμός παπλώματος στο πλυντήριο

Μην πανικοβάλλεσαι! Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι, απλά χρειάζεται προσοχή και ειδική μεταχείριση. Τι σημαίνει τώρα αυτό; 

Καταρχάς, όσο μεγαλύτερο είναι το πλυντήριο σου, τόσο καλύτερο για σένα. Μεγάλο πλυντήριο και μικρό πάπλωμα είναι ο τέλειος συνδυασμός. Αλλά προσοχή! Αναφέρομαι σε λογικές διαστάσεις και των 2. Ένα αρκετά μεγάλο πλυντήριο, με ένα αρκετά μικρό πάπλωμα, ίσως είναι και καταστροφικό. 

Βασική προϋπόθεση, πριν προβείς σε οποιαδήποτε κίνηση είναι να διαβάσεις την ετικέτα του παπλώματος με τις σχετικές οδηγίες πλυσίματος. Επίσης, πρέπει να λάβεις υπόψη σου και το υλικό γέμισης του παπλώματος.

Δες μερικές συμβουλές παρακάτω:

Πουπουλένιο πάπλωμα

Πουπουλένιο πάπλωμα

Τα πούπουλα είναι ζωντανοί οργανισμοί, επομένως το πλύσιμο αυτού του είδους παπλώματος προϋποθέτει την ύπαρξη ειδικού απορρυπαντικού, χωρίς ένζυμα. Γενικά, είναι μια δύσκολη περίπτωση και θα σου συνιστούσα επαγγελματική μεταχείριση. Χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και συνήθως στεγνό καθάρισμα.

Tip: Σε περίπτωση που δοκιμάσεις να το πλύνεις μόνος σου, είναι καλό να ξέρεις, ότι όταν τα πούπουλα είναι βρεγμένα αλλάζουν χρώμα. Επομένως, αν μετά το πλύσιμο το πάπλωμά σου είναι πιο σκούρο, θα ξέρεις που οφείλεται. Με το που στεγνώσει, θα επανέλθει στα κανονικά του.

Κλείσε προσφορά για Καθαρισμό Πουπουλένιου Παπλώματος

Πάπλωμα με γέμιση βάτας

Ο καθαρισμός παπλώματος θα σου γίνει παιχνιδάκι, αν έχεις τέτοιου είδους πάπλωμα. Αποτελεί το πιο ανθεκτικό και οικονομικό υλικό, που σου επιτρέπει την χρήση πλυντηρίου. Το τοποθετείς πολύ απλά στο πλυντήριο στους 40 με 60 βαθμούς, πάντα βάση της ετικέτας του. 

Ο συχνός καθαρισμός παπλώματος εξασφαλίζει υγιεινές συνθήκες ύπνου

Μάλλινο πάπλωμα

Όπως ήδη θα γνωρίζεις, οτιδήποτε μάλλινο χρειάζεται και την απαραίτητη μεταχείριση. Έτσι και ο καθαρισμός ενός μάλλινου παπλώματος, πρέπει να γίνεται με κρύο ή χλιαρό νερό. 

Στέγνωμα μετά τον καθαρισμό παπαλώματος

Στέγνωμα παπλώματος

Και έφτασε η ώρα της διαδικασίας του στεγνώματος. Και απλά αναρωτιέσαι, αν θα καταφέρει να στεγνώσει ποτέ. Ψυχραιμία! Αν είσαι από τους τυχερούς που έχουν στεγνωτήριο, τότε απλά ακολούθησε τις οδηγίες φροντίδας στην ετικέτα, και όλα καλά. Αν πάλι όχι, υπομονή. Τα παπλώματα όπως είναι λογικό, χρειάζονται αρκετές ώρες σε εξωτερικό χώρο για να στεγνώσουν σωστά. Προσοχή όμως. Αν δεν έχει γίνει σωστό στύψιμο, μπορεί το πάπλωμα να μαζέψει υγρασία. Έτσι, υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστεί μούχλα και συνεπώς δυσάρεστη μυρωδιά.

Συμπερασματικά, ενώ η διαδικασία για καθαρισμό παπλώματος δεν είναι και τόσο δύσκολη, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Όπως καταλαβαίνεις, σύμφωνα και με τα όσα διάβασες, είναι αναγκαίος ο συχνός καθαρισμός του. Έτσι διασφαλίζεται τόσο η δική σου υγεία, όσο και του παπλώματός σου.

Ωστόσο, είναι προτιμότερο να απευθυνθείς σε εξειδικευμένους επαγγελματίες καθαρισμού παπλωμάτων για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο 11888 giaola βρίσκεις καθαριστήρια που έρχονται στο χώρο σου, χωρίς να χρειαστεί να μεταφέρεις εσύ το πάπλωμά σου. Με τη χρήση αντιμικροβιακών και άοσμων προϊόντων, θα περιποιηθούν το πάπλωμα, ώστε να εξαφανιστούν όλα εκείνα τα ακάρεα και οι μικροοργανισμοί, που μπορεί να προκαλέσουν κάποιο κίνδυνο στην υγεία σου.

Κλείσε προσφορά για Καθαρισμό Παπλώματος / Κουβέρτας

You may also like