Καθαρισμός σπιτιού: Ποιά σημεία ξεχνάς συνήθως να καθαρίσεις!

Καθαρισμός σπιτιού: Ποια σημεία ξεχνάς συνήθως να καθαρίσεις!

Ο καθαρισμός σπιτιού είναι ένα δύσκολο έργο που όλοι πρέπει να κάνουμε κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα. Το κύριο κίνητρο της καθαριότητας και της οργάνωσης του σπιτιού σου, είναι να γίνει πιο φιλόξενο μέρος για να μένεις και να χαλαρώνεις ταυτόχρονα. Υπάρχουν πολλές συμβουλές οργάνωσης που είναι πολύ χρήσιμες όταν σκοπεύεις να καθαρίσεις και να οργανώσεις το χώρο σου.

Κάθε σπίτι μεγάλο ή μικρό λερώνεται. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια για τη συντήρηση για να διατηρηθεί καθαρό. Είναι σημαντικό να ζεις σε ένα καθαρό σπίτι, κυρίως για την εξασφάλιση της υγείας, τόσο της δικής σου, όσο και των ανθρώπων που μένουν μαζί σου.

Ας δούμε λοιπόν, ποιά είναι τα μέρη του σπιτιού που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό τους και μάλλον κάποιες φορές ξεχνάς να καθαρίσεις! 

Ντουλάπια κάτω από το νεροχύτη

Καθαρισμός ντουλαπιών κουζίνας

Σκέφτηκες ποτέ πόση βρωμιά μπορεί να υπάρχει κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας σου; Συνήθως τα ντουλάπια τα χρησιμοποιούμε για αποθηκευτικό χώρο των καθαριστικών και ποτέ δεν είναι καθαρά. Σε εκείνα τα σημεία λοιπόν, πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή, επειδή εκεί βρίσκονται οι σωληνώσεις του νεροχύτη. Και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μπορεί λοιπόν, να βρεθείς αντιμέτωπος με διάφορα ζωύφια, ή πιο απλά, με περιπτώσεις μούχλας, υγρασίας και βρωμιάς. Γι’ αυτό, φρόντισε ο μηνιαίος γενικός καθαρισμός σπιτιού να περιλαμβάνει και τον καθαρισμό στο κάτω μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας σου. 

Πάρε προσφορές για Καθαρισμό Χώρων

Καθαρισμός σπιτιού και απορροφητήρα

Απορροφητήρας κουζίνας

Ο απορροφητήρας είναι η πιο ξεχασμένη οικιακή συσκευή όταν αναφερόμαστε σε καθαρισμό σπιτιού. Πρέπει να ξέρεις ότι στον απορροφητήρα συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα σκόνης, βρωμιάς, ακόμα και λίπη. Αν θες να μην πέφτουν μικρόβια στα φαγητά σου, ο καθαρισμός σπιτιού πρέπει να περιλαμβάνει και αυτήν την διαδικασία, η οποία είναι ευκολότερη από ότι φαντάζεσαι. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

  1. Αφαίρεσε και καθάρισε τα φίλτρα του απορροφητήρα με ζεστό νερό, λίγη σόδα και απορρυπαντικό πιάτων
  2. Χρησιμοποιήσε ένα σφουγγάρι, ώστε να απομακρύνεις όλα τα λίπη που μπορεί να έχουν κολλήσει πάνω του

Συνεργείο Καθαρισμού: Γιατί πρέπει να το επιλέξεις!

Συρτάρι κάτω από το φούρνο

Το συρτάρι που βρίσκεται κάτω από τον φούρνο της κουζίνας, θα πρέπει επίσης να καθαρίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μήπως είχες ξεχάσει και εσύ ότι υπάρχει; Κι όμως είναι εκεί, μαζί με όλα τα οικιακά σκεύη που μπορεί να έχεις αποθηκευμένα. Και με τον καιρό, εφόσον απλά το ανοιγοκλείνεις, μαζεύει απίστευτη σκόνη. Με υγρό πιάτων, νερό και ένα σφουγγάρι μπορείς πολύ εύκολα να το καθαρίζεις σχεδόν κάθε μήνα. 

Καθαρισμός πίσω μέρος ψυγείου

Ένας καθαρισμός σπιτιού θα έπρεπε αδιαμφισβήτητα να περιλαμβάνει και τον καθαρισμό του ψυγείου. Μόνο για λόγους υγιεινής, καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι. Το σημείο που ακόμα και οι καλύτερες νοικοκυρές ξεχνούν όταν καθαρίζουν το σπίτι είναι αυτό πίσω από το ψυγείο. Κάθε φορά λοιπόν που θα καθαρίζεις την κουζίνα σου, αφιέρωσε 10 λεπτά παραπάνω. Μετακίνησε το ψυγείο από την θέση του ώστε να φτάνεις με ένα πανάκι ή ξεσκονόπανο να καθαρίσεις τις σκόνες στα πηνία, που σίγουρα θα υπάρχουν.

Tip: Να θυμάσαι, πως αν το πίσω μέρος και τα πηνία του ψυγείου σου διατηρούνται καθαρά, λειτουργεί καλύτερα, αυξάνεται η διάρκεια ζωής του και το πιο σημαντικό εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια!

Συρτάρια ψυγείου

Καθαρισμός ψυγείου

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζεις το εσωτερικό του ψυγείου σου; Μην ξεχνάς ότι εκεί, υπάρχουν όλα σου τα τρόφιμα και διατηρούνται φρέσκα. Μην αμελείς λοιπόν την εξασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων και κατ’ επέκταση της δικής σου. Η μεγαλύτερη συσσώρευση βρωμιάς γίνεται κάτω από τα συρτάρια του ψυγείου, κυρίως εκεί που οι περισσότεροι αποθηκεύουν φρούτα και λαχανικά. Φρόντισε λοιπόν το πολύ ανά 2 εβδομάδες να τα αφαιρείς και με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα να τα καθαρίσεις αποτελεσματικά.

Πάρε προσφορές για Καθαρισμό Χώρων

Φωτιστικά

Φωτιστικά

Πονεμένη ιστορία τα φωτιστικά στο σπίτι. Μια που τα τοποθετείς και μία που ξεχνάς ότι και αυτά χρειάζονται καθάρισμα. Πρόσθεσε στο πρόγραμμα “Καθαρισμός σπιτιού” λοιπόν, και το ξεσκόνισμα των φωτιστικών σου. Κατέβασε τα 2 φορές το χρόνο και με λίγο σαπούνι ή ένα υγρό πανί απομάκρυνε τις βρομιές και σκόνες. Τα σημεία που δεν αφαιρούνται μπορείς να τα καθαρίσεις απλά, με ένα βρεγμένο πανί με νερό.

And that’s all! Σίγουρα μπορείς να βρείς κι άλλα σημεία στο σπίτι σου που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Ξεκίνα όμως με τα παραπάνω και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν στη συνέχεια. Από την άλλη, αν δεν έχεις χρόνο ή την όρεξη να μπεις σε αυτήν την διαδικασία, κλείσε ραντεβού με ένα από τα εξειδικευμένα συνεργεία καθαρισμού, άμεσα και οικονομικά.

Πάρε προσφορές για Καθαρισμό Χώρων

You may also like