αλλαγή καζανάκι

Καζανάκι: Πώς να το επισκευάσεις μόνος σου όταν τρέχει!

Το σπίτι σου είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συχνά παρουσιάζει φθορές και χρειάζεται συντήρηση. Ένα από τα συχνότερα προβλήματα στα υδραυλικά του σπιτιού σου είναι η διαρροή στο καζανάκι. Το λεγόμενο καζανάκι που “τρέχει” οφείλεται συνήθως σε δύο αιτίες: στη φθορά της λαστιχένιας φούσκας ή στη φθορά του φλοτέρ.

Η πιο εύκολη λύση σε προβλήματα υδραυλικής φύσεως είναι να καλέσουμε έναν έμπειρο υδραυλικό. Εκείνος θα αναλάβει να διορθώσει άμεσα την βλάβη. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που κάτι τέτοιο είναι ίσως περιττό, αφού η ζημιά μπορεί να αποκατασταθεί εύκολα και από εμάς τους ίδιους.

υδραυλική εργασία

Παρακάτω θα βρεις οδηγίες βήμα προς βήμα που σου δείχνουν τη διαδικασία αντικατάστασης φoύσκας και φλοτέρ. Και έτσι, θα αντιμετωπίσεις μόνος σου το πρόβλημα εύκολα και αποτελεσματικά.

Βρες άμεσα υδραυλικό στην περιοχή σου

Αντικατάσταση λαστιχένιας φούσκας

αλλαγή φούσκας

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για την αλλαγή της λαστιχένιας φούσκας είναι:

 • Αρχικά, κλείσε το διακόπτη τροφοδοσίας του νερού και άδειασε όλο το νερό που υπάρχει μέσα στο καζανάκι.
 • Στη συνέχεια, άνοιξε το καπάκι από το καζανάκι. Ανοίγοντας το καζανάκι θα παρατηρήσεις μία ελαστική ράβδο στο κάτω μέρος της οποίας υπάρχει ένα καπάκι.
 • Αφού ξεβιδώσεις προσεκτικά το καπάκι, θα εμφανιστεί μία πλαστική κατακόρυφη ράβδος, στη βάση της οποίας βρίσκεται η προς αντικατάσταση λαστιχένια φούσκα.
 • Συνεχίζοντας, θα πρέπει να βάλεις το χέρι σου στο κάτω μέρος της ράβδου και να την ξεβιδώσεις σιγά σιγά, μέχρι να απομακρυνθεί από τη βάση της. Το μαύρο λάστιχο στο κάτω άκρο της ράβδου είναι η φούσκα που πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Αφού απομακρύνεις την παλιά και τοποθετήσεις την καινούρια φούσκα , θα πρέπει να ξανά τοποθετήσεις  την κατακόρυφη ράβδο στη θέση της, μέχρι να “κουμπώσει” σωστά στο στόμιο του πυθμένα και να βάλεις το καπάκι, ώστε να κλείσει το καζανάκι. Ολοκληρώνοντας την επισκευή, μην ξεχάσεις να ανοίξεις το διακόπτη τροφοδοσίας του νερού.

5 υδραυλικές εργασίες που μπορείς να κάνεις μόνος σου!

Αλλαγή φλοτέρ

αλλαγή φλοτέρ

Το φλοτέρ η αλλιώς μηχανισμός πλήρωσης, είναι ο μηχανισμός που ελέγχει το γέμισμα του καζανακίου με νερό. Όταν αυτό μετο πέρασμα του χρόνου και τη συνεχή χρήση φθαρεί,οδηγεί επίσης σε διαρροή νερού στη λεκάνη. Η διαδικασία αντικατάστασής του είναι απλή, αρκεί να ακολουθήσεις με προσοχή τα παρακάτω βήματα:

 • Αρχικά, θα πρέπει και πάλι να κλείσεις το διακόπτη τροφοδοσίας του νερού. Και μετά να αδειάσεις το νερό που βρίσκεται στο εσωτερικό του καζανακίου.
 • Στη συνέχεια, αφαίρεσε το καπάκι από το καζανάκι και αποσύνδεσε με τη χρήση γαλλικού κλειδιού τον σπιράλ σωλήνα που βρίσκεται στην έξοδο του μηχανισμού πλήρωσης, στο  πλάι της τουαλέτας ή στην κάτω επιφάνεια του δοχείου.
 • Αφού απομακρύνεις το σωλήνα, θα παρατηρήσεις ότι στην κάτω επιφάνεια του δοχείου υπάρχει ένας σφιγκτήρας που είναι συνδεδεμένος με τα μηχανισμό πλήρωσης-φλοτέρ.
 • Με μία πένσα, ξεβίδωσέ τον ώστε να μπορέσεις στη συνέχεια να τραβήξεις και να αφαιρέσεις τον μηχανισμό του φλοτέρ από το εσωτερικό  του καζανακίου.
επισκευή καζανάκι
 • Αντικατάστησε προσεκτικά το φθαρμένο φλοτέρ με το καινούριο και μετά βίδωσε ξανά το σφιγκτήρα που βρίσκεται στην κάτω εξωτερική επιφάνεια του δοχείου.
 • Για να ολοκληρωθεί η επισκευή, τοποθέτησε σωστά στη θέση του τον σπιράλ σωλήνα. Μην αμελήσεις να ανοίξεις τον διακόπτη τροφοδοσίας του νερού ώστε να μπορεί να λειτουργήσει κανονικά το καζανάκι.
αλλαγή καζανάκι

Αν ακολούθησες σωστά τις οδηγίες, τώρα το καζανάκι σου λειτουργεί και πάλι κανονικά. Ωστόσο, ορισμένες φορές οι βλάβες έχουν πιο βαθιά αίτια απ’ ότι φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερη προσοχή για να διορθωθούν.

Σε αυτή την περίπτωση μην προσπαθήσεις να γίνεις ειδικός χωρίς να είσαι, αφού υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσεις μεγαλύτερη ζημιά που στη συνέχεια θα σου στοιχήσει τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως. Εμπιστεύσου έναν έμπειρο υδραυλικό που θα εντοπίσει την πηγή της βλάβης και θα  την διορθώσει αποτελεσματικά!

Βρες άμεσα υδραυλικό στην περιοχή σου

You may also like