στεγανοποίηση

Μόνωση ταράτσας: Γιατί το σπίτι σου χρειάζεται στεγανοποίηση;

Η μόνωση ταράτσας, είτε είναι του σπιτιού σου, είτε του επαγγελματικού σου χώρου, είναι απαραίτητη ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης. Πολλές φορές, όταν μιλάμε για μόνωση ταράτσας εννοούμε την στεγανοποίηση της, η οποία συμβάλλει στο να έχεις δροσερό σπίτι το καλοκαίρι και ζεστό τον χειμώνα. Ήξερες ότι η στεγανοποίηση εμποδίζει την είσοδο νερού ή υγρασίας σε ένα κτίριο; Αξίζει να μάθεις πως παρέχει αντοχή στη ροή θερμότητας και μειώνει το κόστος θέρμανσης και ψύξης. Τα κτίρια που χτίζονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι σαφώς καλύτερα μονωμένα.

Σε περίπτωση που η μόνωση του σπιτιού σου δεν είναι ικανοποιητική ή είναι ανύπαρκτη, ευκαιρία να ξεκινήσεις κάποιες εργασίες βελτίωσης της. Παρακάτω θα μάθεις κάποιους από τους βασικούς λόγους που τη χρειάζεσαι!

Πώς θα αντιμετωπίσεις την υγρασία στο ταβάνι;

Μειωμένοι λογαριασμοί

κόστος για μόνωση ταράτσας

Είναι προφανές ότι η στεγανοποίηση σε ένα χώρο συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων για τους ενοίκους ή τους ιδιοκτήτες ενός κτιρίου. Πιο συγκεκριμένα, με την στεγανοποίηση έχεις σίγουρη μείωση στους λογαριασμούς ενέργειας ακόμα και έως 60%! Αυτό συμβαίνει, επειδή το στεγανοποιητικό υλικό προσφέρει στο χώρο σου περισσότερη ζέστη τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι, γεγονός που σε οδηγεί στη μείωση χρήσης συσκευών θέρμανσης και ψύξης, αντίστοιχα.

Επιπλέον, συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην προστασία του περιβάλλοντος. Και αυτό γιατί, με την όλο και λιγότερη χρήση συσκευών θέρμανσης και ψύξης, μειώνονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα οι οποίες επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Πάρε Προσφορές για Μονώσεις & Στεγανοποιήσεις

Καλύπτει τις ανάγκες των ατόμων για άνεση

χαλάρωση στο σπίτι

Όλοι μας επιθυμούμε ο χώρος που εργαζόμαστε ή χαλαρώνουμε να έχει την κατάλληλη θερμοκρασία ανάλογα με την εποχή. Όσοι μένουν σε παλιά κτίρια, σίγουρα παρατηρούν ότι το καλοκαίρι το σπίτι τους είναι πιο ζεστό ακόμα και από το εξωτερικό περιβάλλον. Αντίστοιχα το χειμώνα, το σπίτι είναι απίστευτα κρύο. Αυτό συμβαίνει λόγω κακής μόνωσης ταράτσας. Με τη στεγανοποίηση βελτιώνεται σε σημαντικό βαθμό η άνεση που υπάρχει σε ένα χώρο όσον αφορά τη θερμοκρασία ενός δωματίου του σπιτιού σου.

Βελτίωση συνθηκών διαβίωσης

διαδικασία μόνωσης ταράτσας

Η μόνωση ταράτσας δεν προσφέρει μόνο προστασία στο κτίριο. Βοηθά σε μεγάλο βαθμό και την υγεία των ανθρώπων που μένουν μέσα σε αυτό. Πιο αναλυτικά, η έλλειψη μόνωσης και στεγανοποίησης δημιουργεί μακροπρόθεσμα ένα εσωτερικό περιβάλλον με ποσοστά υγρασίας πολύ πιο υψηλά από τα επιτρεπόμενα. Το ήξερες ότι η μούχλα αρχίζει να μεγαλώνει μέσα σε 24 ώρες από το νερό που εισέρχεται στο σπίτι;

Η καθημερινή διαβίωση σε υψηλά ποσοστά υγρασίας είναι αποδεδειγμένη ως αιτία για αρκετά προβλήματα υγείας των ανθρώπων. Αυτά μπορούν να ξεκινούν από ένα απλό κρυολόγημα και να καταλήξουν σε μελλοντικά αναπνευστικά προβλήματα. Κρίνεται απαραίτητο λοιπόν, για τη διαφύλαξη της υγείας σου να ελέγχεις αν ο χώρος σου είναι μονωμένος κατάλληλα. Αν δεν είναι, καλό είναι να προβείς στην άμεση στεγανοποίησή του.

Πάρε Προσφορές για Μονώσεις & Στεγανοποιήσεις

Πρόβλημα ηχομόνωσης

κακή ηχομόνωση λόγω μόνωσης

Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο τις ώρες που είσαι στο σπίτι σου και θες να ξεκουραστείς, να ακούς φασαρίες από διπλανά διαμερίσματα. Αντίστοιχα στο χώρο εργασίας, δεν είναι ότι πιο ευχάριστο να αποσπάται η προσοχή σου από συνομιλίες των συναδέλφων σου σε διπλανά γραφεία. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της κακής μόνωσης που υπάρχει σε ένα κτίριο. Η μόνωση ταράτσας από μόνη της ενδέχεται να μη μπορεί να προσφέρει έναν ήσυχο χώρο εργασίας ή ένα ήσυχο σπίτι.

Γι’αυτό το λόγο, τα συνεργεία που ασχολούνται με το συγκεκριμένο έργο εφαρμόζουν συνδυαστικά και στεγανοποίηση. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα να βελτιωθεί και ο ακουστικός σχεδιασμός του κτιρίου πέρα από τη μείωση της υγρασίας.

Μείωση πιθανότητας πλημμύρας

Διαπίστωσες ότι σε κάποιο χώρο του σπιτιού σου υπάρχει διαρροή νερού; Σίγουρα θα αναρωτιέσαι τί να κάνεις. Το εσωτερικό μέρος του σπιτιού σου εκτίθεται συνήθως σε πολλές και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, όπως η ηλιοφάνεια ή η βροχή. Τα μέρη που εκτίθενται συνήθως είναι οι τοίχοι και τα δάπεδα. Μια μικρή διαρροή στο χώρο σου μπορεί πολύ σύντομα να μετατραπεί σε μεγαλύτερη και μελλοντικά να υπάρξει ακόμα και πλημμύρα!

Η στεγανοποίηση μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί η πιθανότητα αυτή. Προστατεύει τους τοίχους από πιθανή διαρροή, καθώς “σφραγίζει” οποιαδήποτε υπάρχουσα ρωγμή. Έτσι, δεν εισέρχονται νερά στο εσωτερικό του σπιτιού. 

H μόνωση του χώρου σου είναι σίγουρα μια επένδυση που καθιστά την καθημερινότητα σου πιο υγιή και άνετη. Αν παρατηρείς πως το κτίριο σου παρουσιάζει φαινόμενα υγρασίας και μούχλας, θα πρέπει να σκεφτείς την άμεση στεγανοποίησή του. Καλό είναι να επιλέξεις ένα έμπειρο συνεργείο που θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα και θα αναλάβει τις απαραίτητες εργασίες ολοκλήρωσης αυτού του έργου.

Πάρε Προσφορές για Μονώσεις & Στεγανοποιήσεις

You may also like