Συνήθη υδραυλικά προβλήματα σε μια κατοικία

Ποια είναι τα συνήθη υδραυλικά προβλήματα;

Όταν ακούς για υδραυλικά προβλήματα είμαι σίγουρη πως σε πιάνει πονοκέφαλος και μόνο στην σκέψη. Είναι σίγουρα από τις εργασίες σπιτιού με την περισσότερη ταλαιπωρία. Και αυτό γιατί, αν εμφανιστούν υδραυλικά προβλήματα στο σπίτι σου και δεν τα αντιμετωπίσεις εγκαίρως θα έχεις μεγαλύτερα θέματα. Η ζημιά μπορεί να είναι καταστροφική, αν υπάρξει μεγάλη διαρροή νερού. Τα πλακάκια και οι τοίχοι, ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς μπορεί να μαζέψουν υγρασία και να φουσκώσουν. Ας μην αναφερθώ καλύτερα σε όλα τα υπόλοιπα έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να βραχούν ή να καταστραφούν. Απελπισία…
Αλλά νομίζω αρκετά σε άγχωσα. Μην πανικοβάλλεσαι ! Όποιο και αν είναι το πρόβλημα, μπορείς να βρεις άμεσα αξιόπιστους υδραυλικούς μέσα από την σελίδα του 11888 giaola.

Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί ποια είναι τα συνήθη υδραυλικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις κάποια στιγμή στο σπίτι σου.

1. Να στάζει η βρύση του νιπτήρα

Ένα από τα συχνότερα υδραυλικά προβλήματα είναι να στάζει νερό η βρύση. Αυτός ο ενοχλητικός ήχος, μπορεί να σε εκνευρίσει απίστευτα, ειδικά αν είναι κατά την διάρκεια της νύχτας. Και άντε και σηκώνεσαι να δεις τι ακριβώς συμβαίνει, πως μπορείς να καταλάβεις από που υπάρχει πρόβλημα; Γι αυτό είμαι εγώ εδώ! Το να στάζει η βρύση σου νερό είναι και το πιο απλό πρόβλημα. Οι περισσότερες βρύσες διαθέτουν λαστιχένιες ροδέλες ή ανθεκτικά κεραμικά λαστιχάκια που συγκρατούν την ροή του νερού. Βέβαια με την καθημερινή χρήση, είναι λογικό να επέρχεται και η φθορά. Επομένως όταν ακούσεις την βρύση σου να στάζει, θα ήταν καλό να αντικαταστήσεις αυτά τα λαστιχάκια, και έτσι θα επιστρέψει και η ηρεμία σου.

2. Πρόβλημα στην πίεση νερού

Βλάβη στην βρύση του νιπτήρα

Ακόμα ένα απλό υδραυλικό πρόβλημα είναι η χαμηλή πίεση νερού της βρύσης ή της μπανιέρας σου. Αυτό συνήθως μπορεί να σχετίζεται με την παροχή ύδρευσης του δικτύου της περιοχής σας. Βέβαια συχνά, μπορεί να προκληθεί και από τη συσσώρευση ιζημάτων. Μπορεί εύκολα να λυθεί, εφόσον γίνει ένας σωστός καθαρισμός της βρύσης. Αν το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει, τότε καλύτερα να επικοινωνήσεις με έναν υδραυλικό και να σου δώσει άμεσα την λύση.

3. Προβλήματα με τις σωληνώσεις του σπιτιού

Προβλήματα με τις σωληνώσεις του σπιτιού

Οποιοδήποτε πρόβλημα στις σωληνώσεις του σπιτιού, δημιουργεί αναστάτωση και στις περισσότερες περιπτώσεις δαπανηρά έξοδα. Αποτελεί αδιαμφισβήτητα εργασία που πρέπει να γίνει από έμπειρο υδραυλικό. Η διαρροή στις σωληνώσεις είναι από τα πιο συχνά ζητήματα που μπορεί να εμφανιστούν. Ένα λάθος χειρισμός από σένα τον ίδιο, μπορεί να εμφανίσει μεγαλύτερα προβλήματα.
Συνήθως οι διαρροές νερού μπορεί να προκληθούν από βουλωμένες αποχετεύσεις ή εξαιτίας του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Ακόμα μια αιτία για την διαρροή νερού είναι η μπλοκαρισμένες σωληνώσεις, όπου μπορούν να προκαλέσουν υγρασία ή μούχλα σε πατώματα και τοίχους. Εφιαλτικό! Οι φθαρμένες ή διαβρωμένες σωληνώσεις επίσης, μπορούν να προκαλέσουν μείωση στην παροχή νερού.

4. Βουλωμένες αποχετεύσεις

Βουλωμένες αποχετεύσεις

Οι βουλωμένες αποχετεύσεις είναι από τα πιο ενοχλητικά υδραυλικά προβλήματα. Κατά καιρούς σίγουρα θα έχεις εντοπίσει δυσκολίες στην αποστράγγιση του νερού στο νεροχύτη ή στην μπανιέρα σου. Αυτό είναι από τα πρώτα σημάδια στο φράξιμο των σωληνώσεων. Μερικές φορές λύνεται εύκολα με ειδικά αποφρακτικά. Υπάρχουν περίοδοι όμως, όπου λόγω συχνών συναντήσεων στο σπίτι σου ή συχνή και πιο έντονη χρήση της κουζίνας και του μπάνιου, να προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά. Κάτι τέτοιο μπορεί να σου έχει συμβεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως και να έχει απόφραξη αποχέτευσης πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε μια κατοικία. Διαφορετικά, τα τυχόν υπολείμματα που υπάρχουν, μπορεί να φράξουν τελείως τις σωληνώσεις και να σου δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον. Σε αυτήν την περίπτωση ένα εξειδικευμένο συνεργείο αποφράξεων του 11888 giaola, μπορεί να σου λύσει άμεσα το πρόβλημα.

Κλείσε προσφορά για απόφραξη αποχέτευσης

5. Βλάβη σε ηλιακό ή ηλεκτρικό θερμοσίφωνα

Βλάβη και επισκευή θερμοσίφωνα

Μήπως είδες τον λογαριασμό του ρεύματος σου να αυξάνεται ραγδαία τους τελευταίους μήνες; Ή ενώ δεν υπάρχει κάποια φανερή βλάβη στο θερμοσίφωνα σου, η ποσότητα του ζεστού νερού δεν επαρκεί; Τότε ίσως υπάρχει κάποιο υδραυλικό πρόβλημα στον ηλεκτρικό ή ηλιακό θερμοσίφωνα, όπου θέλει άμεσα επιδιόρθωση. Είναι από τις πιο χρήσιμες συσκευές και σίγουρα δεν θα ήθελες μια ανεπανόρθωτη βλάβη. Επομένως με το που εντοπίσεις κάποιο πρόβλημα στον θερμοσίφωνα σου, κάλεσε άμεσα έναν έμπειρο υδραυλικό, όπου θα σου δώσει άμεσα και γρήγορα λύση.

Καταλήγοντας λοιπόν, έχεις σίγουρα μια εικόνα από τα πιο συνήθη υδραυλικά προβλήματα. Πλέον μπορείς πιο εύκολα να τα εντοπίσεις και να τα αντιμετωπίσεις. Εγώ σου προτείνω έναν συχνό έλεγχο ή συντήρηση των υδραυλικών σου από έναν επιλεγμένο τεχνικό. Έτσι δεν θα έχεις το άγχος αν θα εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα, εφόσον θα έχεις προβλέψει ήδη γι αυτό.
Μην αγνοήσεις μια υδραυλική βλάβη. Ακόμα και αν είναι το πιο απλό, όπως το να στάζει η βρύση, μπορεί να υπάρχει ή να δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι φαντάζεσαι.
Και είμαι σίγουρη ότι μια ολική αντικατάσταση σωληνώσεων, δεν θα είναι και το καλύτερο σου.

Κλείσε τώρα ραντεβού με έναν υδραυλικό

You may also like